A legjobb családi filmek december 25-re

Levetítik a Mikulás karácsonyra című filmet, a Dennis, a komiszt, a Jégkorszak negyedik részét, az Olaf karácsonyi kalandját, a Dínó tesót, a Coco-t, a Jégvarázst, a Nanny McPhee és a nagy bumm című filmet, a Grut, Az oroszlánkirályt, a Reszkessetek, betörők! második részét és a Bűbájt.

Mikulás karácsonyra

DUNA Televízió - december 25., 9.45
6 éven aluliak számára nem ajánlott!



Az Andersen család feje szeretne egy csodás karácsonyt varázsolni három gyermekének. Régi szokásához híven idén is Mikulás ruhát ölt, hogy karácsonyi hangulatot teremtsen családja körében, ám ezt felesége nem nézi jó szemmel. Egy apró baleset folytán a családfő összetalálkozik az igazi Télapóval, akivel különös tervet eszelnek ki. Helyet cserélnek, így az Andersen gyerekek találkozhatnak az igazi Mikulással. 

Dennis, a komisz

RTL Klub - december 25., 10.00
12 éven aluliak számára nem ajánlott!

Talán tornádó? Megvadult állatcsorda? Vagy valami egyéb természeti csapás? Ugyan, ez csak Dennis, a veszedelem! Mr. Wilson már ismeri a dörgést, de még mindig nem tud uralkodni magán. Abban a pillanatban, amikor a kerítés felett felbukkan a szőke tökfej, vér önti el az agyát. A gyűlölet tárgya és a szőke kobak tulajdonosa a hatéves csöppség, aki mindig jót akar, különösen Wilson bácsinak. Arról azonban már nem tehet, hogy a legjobb szándék mindig visszafelé sül el.

Jégkorszak: A nagy bumm

TV2 - december 25., 10.15
12 éven aluliak számára nem ajánlott!


Motkány véletlenül egy jégbe fagyott űrjárműre akad, természetesen nem ért semmit, és természetesen hihetetlen folyamatokat indít be - pedig csak egy makkot szeretne elspájzolni. Ez alatt Manny a férjhez készülő lányától való elszakadást gyakorolja, Diego, szintén rájön, hogy a kardfog nem feltétlen akadálya a családalapításnak, és Sid kénytelen szembenézni a ténnyel: az összes barátja rátalált az igaz szerelemre, csak ő nem. De azután szembenéz egy dögös lajhárlánnyal is... 

Olaf karácsonyi kalandja

HBO - december 25., 11.20
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

karácsonyi időszakban Arendelle kapui újra megnyílnak, Anna és Elza pedig ünnepséget rendeznek a kastélyban. Amikor azonban a vendégek váratlanul korán távoznak, hogy családi körben ünnepelhessenek, a nővérek rájönnek, hogy nem tudják, hogyan kell megünnepelni a karácsonyt. Olaf, a szószátyár hóember elhatározza, hogy segít a testvérpárnak emlékezetessé tenni az ünnepet, és Svennel, a rénszarvassal együtt elkezd a hagyományok után kutatni.

Dínó tesó

VIASAT3 - december 25., 11.15
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

A Dinó tesó című rajzfilm arra a kérdésre keresi a választ, hogy mi történt volna, ha a dinoszauruszok pusztulását okozó aszteroida elkerüli a Földet és a gigantikus állatok a mai napig életben maradtak volna. A nagy kaland középpontjában egy Arlo nevű apatoszaurusz áll, aki különös emberi barátra tesz szert. Miközben egy titokzatos és zord vidéken vándorolnak, Arlo megismeri a félelmeivel való szembenézés erejét és megtudhatja, hogy mire képes valójában. 

Coco

HBO - december 25., 15.40
6 éven aluliak számára nem ajánlott!


Annak ellenére, hogy családja ősidők óta megveti a zenét, Miguel arról ábrándozik, hogy egyszer neves muzsikus lesz, akárcsak bálványa, Ernesto de la Cruz. Rejtélyes események láncolatát követően a fiú előtt megnyílik a holtak bámulatos és színkavalkádos világa, ahol bizonyítani tudja tehetségét. Varázslatos útja során összeakad a simlis Hectorral, s ketten együtt próbálják megfejteni a titkot, ami fényt derít Miguel családjának valódi történetére. 

Jégvarázs

RTL Klub - december 25., 18.45
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

Amikor egy gonosz varázslatnak köszönhetően a királyság az örök tél fogságába esik, Anna, a félelmet nem ismerő optimista összeáll az extrém hegyi emberrel, Kristoffal és az ő hűséges rénszarvasával, Sven-nel, hogy közösen megtalálják Anna testvérét, Elsát, a Hókirálynőt és véget vessenek fagyos varázslatának. Az Everesthez hasonlítható körülmények közt, titokzatos trollokkal és a lenyűgöző és igazán vicces Olaf nevű hóemberrel is találkoznak. Annának és Kristoffnak mágikus kalandokkal kísért útjukon a természet erőivel kell dacolniuk, hogy megmentsék a királyságot a teljes pusztulástól. 

Nanny McPhee és a nagy bumm

Prime - december 25., 18.50
12 éven aluliak számára nem ajánlott!

A varázsdada ezúttal egy fiatal anyuka ajtajában jelenik meg. Isabel maga próbálja ellátni a családi gazdaságot, mert a férje háborúban van. Amint Nanny McPhee megérkezik, hamarosan rájön, hogy Isabel gyermekei a saját háborújukat vívják a két elkényeztetett városi unokatestvér ellen, akik beköltöztek hozzájuk, és nem hajlandók elmenni. Nanny McPhee bevet minden varázslatot, a repülő motorbiciklitől az életre kelt szoborig, a fára mászó kismalactól a kiselefántig, hogy a rosszcsont lurkóknak megtanítsa az öt leckét. 

Gru

Mozi+ - december 25., 19.00
12 éven aluliak számára nem ajánlott!

Nem illik az idilli kertvárosi képbe a fekete ház a kiszáradt kertjével. Hátha még a környéken lakók sejtenék, hogy titkos búvóhely lapul alatta. Itt él és dolgozik a velejéig gonosz Gru, aki a zsugor- és fagyasztósugara, valamint a különféle légi és szárazföldi harceszközei révén mindenkit elsöpör az útjából, aki keresztezi terveit. Gru legújabb terve az, hogy ellopja a Holdat. Úgy tűnik nincs senki, aki képes lenne megakadályozni ebben. Senki, hacsak a három árva kislány nem. Margo, Edith és Agnes talán még Gru szívét is meglágyítja. 

Az oroszlánkirály

DUNA Televízió - december 25., 20.25
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

Az Oroszlánkirály a kis Szimba életét meséli el. Az állatok királyának, Mufasának első fiúgyermekeként Szimba a trónörökös. De nem nézi mindenki jó szemmel a trónörökös érkezését: Zordon ármánykodásának köszönhetően a kis Szimba életveszélyes helyzetbe kerül: a kiszáradt folyómederben egy megvadult bivalycsorda előtt találja magát, és csak édesapja önfeláldozó bátorságának köszönhetően éli túl a helyzetet. Apja azonban már nem tud kitérni a csorda elől, és Musafát halálra tapossák... Szimba nem maradhat többé szülőhelyén, ahol Zordon azonnal magához ragadja a hatalmat. A kis oroszlán világgá megy, útja során új, vidám és vicces barátokra lel, veszélyes és boldog kalandok várnak rá, és amikor életerős hím oroszlánná érik, elhatározza, hogy bosszút áll apja gyilkosán és visszaszerzi a trónt, hogy apja szellemében ő legyen az új Oroszlánkirály!

Reszkessetek, betörők! 2.

TV2 - december 25., 20.40
12 éven aluliak számára nem ajánlott!

A kis Kevin két éve egy párizsi utat hagyott ki a zavartalan otthoni vakáció reményében, most pedig New Yorkban kénytelen az ünnepeket egyedül tölteni. Ügyes trükkel belopózik a Plaza Hotelbe és épp élvezné a magányt, amikor balszerencséje összehozza két régi ismerősével. Harry és Marv, a Vizes Banda tagjai Kevinék házának kirablási kísérletével írták be nevüket a bűnözés történetébe. Csoda-e, hogy börtönükből megszökve mindent megadnának a revansért?

Bűbáj

Cool - december 25., 20.45
12 éven aluliak számára nem ajánlott!

Giselle-t, a szépséges hercegnőt a gonosz királynő száműzi a varázslatos, dalokkal teli rajzfilmvilágból. Ennek következményeként a lány a mai, modern Amerikában találja magát. Giselle először elborzad New Yorktól, melyben feje tetejére állnak a mesevilágban ismert tételek. Azután találkozik Roberttel, a válóperes ügyvéddel, aki kisegíti a bajból, és akibe lassan, de biztosan beleszeret. Igaz, hazájában már eljegyezte őt Edward herceg. A dolgok összekavarodnak, amikor megjelenik a herceg, ráadásul a gonosz királynő is New Yorkba érkezik, hogy a hercegnő életére törjön.