A legjobb családi filmek vasárnapra

Ma levetítik az Egy ropi naplóját, a Franklin, a teknőst, a Caspert, A koppányi aga testamentumát és a Szörny egyetem című filmeket.

Wallace és Gromit - A nagy sajttúra
HBO 2 - április 8., 6.00
Korhatárra való tekintet nélkül megtekinthető!

A házi feltaláló, Wallace és kutyája, Gromit mindent megtesz azért, hogy hozzájusson kedvenc sajtjához – ha kell a holdig is elmennek.

A modern Robinson család
Film Mánia - április 8., 8.20
12 éven felülieknek ajánlott!

Jack Robinson Ausztráliában kap új állást. Úgy dönt, hogy nem repülővel utazik, hanem hajóval viszi családját, így a Robinson család hosszú, és kalandosnak ígérkező vitorlásútra indul. Arra azonban nem számítanak, hogy a vártnál jóval kalandosabbá és hosszabbá válik útjuk. A hajót ugyanis egy kalóztól vásárolják, aki velük akarja kicsempésztetni lopott kincseit az országból, amit a nyílt vízen szándékozik visszaszerezni. A nyílt vízen aztán kalózok támadják meg a hajót. Robinsonék el tudnak menekülni, de hajótörést szenvednek és egy lakatlan szigetre kerülnek, ahol nemcsak a kalózokkal kell tovább hadakozniuk, hanem a túlélésért is meg kell küzdeniük az ismeretlen környezetben.

Egy ropi naplója - A nagy kiruccanás
HBO - április 8., 10.25
6 éven felülieknek ajánlott!

A két fiú, apu és anyu nekivág a nagy nyári autós vakációnak, és csodálatos módon soha, semmi nem sikerül nekik. A srácok nem nyughatnak, a sors különös tréfákkal üldözi őket, és még egy kedves, de harapós malac is a nyomukba ered. Őrülten nyaralnak, de élvezik. Főleg, ha egyszer hazaérnek.

Franklin, a teknős
Paramount Channel - április 8., 10.30
Korhatárra való tekintet nélkül megtekinthető!

Franklin éppen a nyári szünidejét élvezi, amikor különleges látogató érkezik hozzájuk - Lucia nagynéni, a szenvedélyes kincskereső régész. Franklin Nagymamájának erről eszébe jut a saját "kincse", egy doboz, amit még kisgyermekkorában ásott el. De a múlt felidézésétől hirtelen megbetegszik. Franklin és barátai elhatározzák, hogy megkeresik azt a dobozt, mely talán segít Mamie felgyógyulásában. Lucie néni és keresztlánya, Samantha is csatlakozik az erdő mélyébe tartó expedícióhoz. Franklin-nek nagy türelemről kell tanúbizonyságot tennie, hogy sikerüljön fiatal csapatának figyelmét az elveszett kincsre összpontosítania. 

Casper
Filmcafe - április 8., 10.50
12 éven felülieknek ajánlott!

Nincs emberfia, aki be merne lépni az elhagyatott kastélyba! A környéken ugyanis mindenki tudja, hogy az ódon épületben kísértetek tanyáznak. Az új tulajdonos számára azonban a megoldás kézenfekvő: ki kell űzni a kísérteteket. Casper, a vidám kis szellem eddig holtra unta magát. Tévézgetés közben nem is sejti, hogy hamarosan számos látogatója lesz, úgy mint ördögűzők, szellemírtók, építési vállalkozók. De csak egyvalaki akad, aki legény a talpán, egy tizenéves kislány. Először ő is sikít, mint a többi, aztán elájul, mint a többi. De ami ezután következik, az Casper és goromba bácsikái legmerészebb álmait is felülmúlja. 

Szörny egyetem
Film+ - április 8., 15.10
6 éven felülieknek ajánlott!

Emlékeznek még Mike Wazowskira és James P. Sullivanre, vagyis Mike-ra és Sulleyre a két elválaszthatatlan jó barátra? 12 évvel ezelőtt, a Szörny Rt. című filmben találkozhattak velük. Most még messzebb utazunk vissza az időbe, egészen odaáig, amikor először találkoztak egymással az egyetemen. Az első pillanattól kezdve ki nem állhatták egymást, nemcsak a tulajdonságaik, hanem a külsejük sem különbözhetett volna jobban egymástól. Most kiderül, hogy Mike és Sulley milyen kalandok során váltak a legjobb barátokká. 

10 dolog, amit utálok benned
Prime - április 8., 16.40
12 éven felülieknek ajánlott!

Biancát hiába hívják randira a környék legmenőbb srácai. Nem mintha túlságosan tartózkodó lenne, de morc apja a fejébe vette, hogy míg Bianca nővére, Kat otthon ül, húgának is tilos a bulizás. Kat azonban kiállhatatlan, goromba pokróc, nincs senki, aki ki merne kezdeni vele. Amíg színre nem lép egy srác, aki jobban akarja Biancát a többieknél. A csöppet sem szent cél érdekében felbéreli Patrick Veronát, ezt a rejtélyes múltú, rettenthetetlennek látszó fiatalembert, hogy csábítsa el a mogorva Katet.

A láthatatlan leopárd
m5 - április 8., 17.00
6 éven felülieknek ajánlott!

A leopárdok bámulatosan tudnak alkalmazkodni a környezetükhöz, ezért míg más ragadozófajokat a kihalás veszélye fenyegeti, a leopárdok gondtalanul élnek Ázsia hatalmas területein, a Himalája lejtőitől a szibériai erdőségekig. Mi a titka ennek a páratlanul sikeres nagymacskafajnak?

A koppányi aga testamentuma
m3 - április 8., 17.15
12 éven felülieknek ajánlott!

1585-ben a törökdúlta, vallonfosztogatta látrányi vidéken Oglu, a koppányi aga párviadalban fejét veszi Babocsai Gáspárnak. Egy év kemény vívólecke után a fiú, Babocsai László bosszút áll apja haláláért. Oglu tenger kincsével ráhagyja lányát, Dusmátát. A hozományra Kales vallon kapitánynak is fáj a foga. Orvul elfogatja Babocsait és Szahin, az új aga fia mellé záratja Bolondvár penészes börtönébe. De Bogics Márkó és Csomai kapitány álruhában kiszabadítja a foglyokat.

Kilenc élet
RTL Klub - április 8., 19.10
12 éven felülieknek ajánlott!

Tom Brand egy vakmerő milliárdos. Cége, a FireBrand fennállásának legnagyobb dobására készül: az északi félteke legmagasabb felhőkarcolójának építését fejezik be. Tom munkamániája miatt eltávolodik gyönyörű feleségétől, Larától és lányától, Rebeccától. Közeleg Rebecca 11. születésnapja, és ahogyan minden évben, most is csak egy dolgot szeretne: egy macskát. Tom ki nem állhatja a macskákat, de nincs se ideje, se ajándéka és a véletlen egy furcsa kisállat-kereskedésbe sodorja, ahol az üzlet különc tulajdonosa Felix Perkins egy fenséges macskát, Szőrmók urat adja el neki. Az úton hazafelé Tomot egy szörnyű baleset éri, majd a macska testében éled újjá...