A legjobb családi programok hétvégére

Ezen a hétvégén Pöttömkerttel, Óbuda Napjával, Belvárosi Családi Piknikkel, Orczy Fitt Feszttel és anyák napi Ringatóval várnak benneteket.

Május 3., péntek

Kőporci kirándulás - Gyárlátogatás és porcelánfestés a Kőbányai Porcelángyárban

Kőbányai Porcelángyár - május 3., 15.30

Messziről csodált családi ereklyék szüleink, nagyszüleink vitrinében... Sokunknak ezt jelentik a porcelánok. De vajon saját magadnak milyet terveznél otthonra? A családi sétán bejárhatjátok a Kőbányai Porcelángyárat, ahol szakemberek avatnak be titeket a porcelánkészítés bonyolult és titokzatos művészetébe. Első kézből ismerhetitek meg azt a hosszú folyamatot, aminek során a nedves masszából nagyanyáink féltve őrzött vázái és étkészletei megszülettek. Kicsik és nagyok egyaránt élvezni fogják a porcelánfestést.

Diszlexiáról szabadon - Bemutatkozik a Simi és a rendetlen betűk

Bartók Pagony - május 3., 17.00

Mit jelent a diszlexia? Mire kell figyelni szülőként? Hogyan motiváld a gyereked? Mivel tudod feloldani a betűk okozta szorongását? Miként motiválhatsz egy szorongó kisiskolást? Menjetek el egy szakértői, mégis szabad beszélgetésre a diszlexiáról, Révész Emese íróval, Metzing Eszter illusztrátorral és Gyarmathy Éva diszlexia-szakértővel, ahol minden olyan kérdésre választ kaptok, ami a diszlexia, az olvasás- és írás tanulás, iskolakezdés és gyerekirodalom kapcsán felmerülhet.

Május 4., szombat

EZER család énekel - Anyák napja a Ringatóval

Nemzeti Táncszínház - május 4., 10.00 - 13.00

A Fiatal Családosok Klubja és a Ringató idén is olyan eseményt szervez, mely az édesanyákról és a szeretetről szól. Immár sokéves hagyománnyá vált, hogy a családok így - együtt énekelve - ünneplik az Anyák napját. Idén az eseménynek a gyönyörű Nemzeti Táncszínház ad otthont. A rendezvény ingyenes, de a szervezők kérik, hogy előre regisztráljatok!

Óbuda Napja

Több helyszínen - május 4., 10.00 - 18.00

Idén 13. alkalommal rendezik meg a kerület ünnepét Óbuda szívében, a Fő téren és Szentlélek téren, valamint a békásmegyeri Csobánka téren. Szombaton Halász Judit koncert, az Esernyős szobrainál kakaó és limonádébár, minicirkusz, mikropódium, bábautomata, Varró Dániel és Molnár György verses-zenés műsora, az Esernyős udvarában a Csodák Palotája érdekességei, Science Show, a Zichy kastély udvarában játékudvar vár benneteket. Találkozhattok a kackiás verklissel és aki szeretne, a lovashintóval is tehet egy kört Óbuda polgári miliőjét őrző utcáin. A rendezvény ingyenes!

Családi felfedező hátizsák

Óbudai Múzeum - május 4., 10.00 - 18.00

A városfelfedező hátizsák önállóan használható, közös családi játék. Célja, hogy a gyerekek jobban megismerjék Óbuda történetét, nevezetes emlékeit, mindezt élményekkel, játékkal fűszerezve. Rejtvényes versikék vezetnek állomásról állomásra az Óbudai Múzeumban, majd kilépve a Fő térre, a különböző állomásokon izgalmas feladatok várnak benneteket. A hátizsákban minden szükséges eszköz és információ megtalálható a tartalmas szórakozáshoz, a benne lévő iránytű utat mutat a “sötét” középkor rejtelmeibe, a kavicsok pedig titkokat mesélnek el.
Óbuda Napja

Belvárosi Családi Piknik - A program rossz idő miatt elmarad, jövő hét szombaton kerül megrendezésre!

Olimpia Park - május 4., 10.00 - 18.00

Ha május, akkor Belvárosi Családi Piknik! Idén is várnak benneteket május 4-én 10 és 18 óra között az Olimpia parkba. Töltsétek együtt az egész napot, hiszen délelőtt és délután is remek programokkal, koncertekkel, bábszínházzal, kézműves foglalkozásokkal és játékokkal készülnek a szervezők. Fellép Gryllus Vilmos és a Klárisok mesezenekar, lesz Ringató és megismerkedhettek a régi világ hangszereinek meséivel is. Megnézhetitek a Langaléta Garabonciások műsorát és ott lesz Danny Bain is, hogy meséljen nektek a fán lakó gyermekekről. A rendezvény ingyenes!

Orczy Fitt Feszt

Kálvária tér - május 4., 10.00 - 18.00

Mozgásra vágysz? És mindezt a kisbabáddal együtt? Akkor ez a nap Nektek szól! A színpadon baba-mama mozgásformák, anyáknak szóló mozdulatsorok követik egymást, majd zárásként a Farkasházi Réka és a Tintanyúl zenekar zenél. Kísérő programok sora vár benneteket: babasarok, légvárak, arcfestés. Valamint különböző témakörökben várják a szakértők az érdeklődőket: táplálkozás, babagenetika, babahordozás, fogápolás, gyermek-elsősegély. Minden program ingyenes!

Május 5., vasárnap

Pöttömkert a Kiskalász zenekarral

Budapest Park - május 5., 9.30 - 15.00

Van egy nap, amikor gyerekzsivaj lengi be a Parkot – ilyenkor születik meg a Pöttömkert névre hallgató kis mesebirodalom, ami izgalmasabbnál izgalmasabb programokkal vár benneteket. Május 5-én is lesz minden, mi szem-szájnak ingere: lovagolhattok póniháton, szökellhettek a trambulinon, akár kedvenc mesefigurájukat is az arcukra festethetitek, sőt, egy igazi kukásautóba is bemászhattok. A kreatív játszótéren túl pedig olyan programokkal vár titeket, mint a cipósütő mondókázás a Kerekítő manóval, de élőben koncertezik a Kiskalász Zenekar is, illetve az Aranyszamár Bábszínház előadását is megtekinthetitek. Minden program ingyenes!

TÁ-TI-KA születésnapi koncert

Cziffra Kulturális Központ - május 5., 10.00

Idén 14 éves a TÁ-TI-KA® Élményközpontú Zenepedagógiai és Fejlesztő Program, amit egy koncerttel ünnepelnek meg! A műsor az egész családhoz szól: természetesen TÁ-val és TI-vel, sokféle hangszerrel, a közönséget bevonó zenés játékokkal, improvizatív elemekkel. Ami még vár rátok: arcfestés, családi henna/tattoo készítés, színező sarok és családi fotózás.

Star Wars Nap

Műszaki Tanulmánytár és Raktár - május 5., 10.00 - 18.00

Ezen a napon az 501-es Légió, a Lázadó Légió valamint a The Force Alliance - Magyar Galaktikus Fan Klub és a CosHelp jelmezeseivel találkozhattok. Lesz vívásoktatás, filmes kvíz, rohamosztagos kiképzés, R2-DK droid simogató és előadások a Star Wars-filmek világáról. Emellett megcsodálhatjátoka régi csillagászati távcsöveket, műszereket is, amelyekkel elődeink a távoli csillagokat kémlelték.

Póló-műhely és családi diszkó Rutkai Borival

Massolit Books & Café - május 5., 11.00 - 13.00

Vigyél magaddal pólót vagy textiltáskát és alkoss együtt Borival! A műhelymunka után egy kis családi diszkóban mozgathatod át magad, Dj Dr. Br - azaz Bori zenéire. A hozott pólóra, textiltáskára Bori szívesen fest is kérésre. A "szolgáltatás" ellenértéke minimum 3000 forint (lehet több is), amivel a Hős utcai gyerekeket és a Kontúr Egyesület munkáját lehet támogatni.

Mákszem és Gubó Túra - tavaszi bringatúra

Szentendre, Skanzen - május 5., 11.00

Izgalmas biciklistúrákkal várnak benneteket a Skanzenben a májusi hétvégéken. Minden nap más-más téma mentén tekerhettek körbe a múzeumon muzeológusok vezetésével. Ezen a vasárnapon a Skanzen mesekönyvére épített túrán végigjárhatjátok, milyen kalandos és varázslatos utat tett meg az eltévedt ikerpár a Skanzen területén. Megismerkedhettek a mesekönyv emblematikus szereplőivel, Palikával, a vízimalom macskabaglyával és a két pásztorkutyával, Mákossal és Gubával.