A legjobb családi programok hétvégére

Ezen a hétvégén ismét Generali Gyerek Szigettel, Margó Irodalmi Fesztivállal, Szalóki Ági szülinapi koncertjével, PomPom Diszkóval és Játéképítő Pizsamapartival várnak benneteket.

Június 14., péntek

90. Ünnepi Könyvhét és 18. Gyerekkönyv Napok - Ingyenes

Dunakorzó - június 13-17.

90. alkalommal rendezik meg az Ünnepi Könyvhetet, a kortárs magyar irodalom legnagyobb szabadtéri ünnepét. A hagyományos helyszín, a Vörösmarty tér felújítása miatt idén a Dunakorzón, a Vigadó tér és a Március 15. tér közötti területen várnak benneteket. Találkozz személyesen kedvenc hazai íróiddal, költőiddel, vidd el a könyveidet (vagy vedd meg a standokon), és dedikáltasd őket.

Június 15., szombat

Margó Irodalmi Fesztivál és Könyvvásár - Ingyenes

Petőfi Irodalmi Múzeum - június 15., 10.00 - 15.00

A gyerekeket is izgalmas programokkal várják az ötnapos ingyenes fesztivál szombati napján. A kicsik többek között zenés bábjátékozáson, kavicsfestésen, felolvasásokon és egy varázslatos koncerten is részt vehetnek. Varró Dániel diafilmeket vetít, Kardos-Horváth János gyerekzenekara, a Hahó együttes koncertet ad, a Petőfi Irodalmi Múzeum rendhagyó foglalkozásokkal mutatja meg Petőfi Sándor életét és műveit, hogy az olvasás és az irodalom élményét mindenki átélhesse. A Fesztiválon a Hahók bemutatják új, Tucat című dalukat is!

Kaláka: Három székláb - Ingyenes

Pala utca - június 15., 10.00

A Kaláka legkedveltebb gyerekdarabjaiból áll ez a műsor. Felhangzanak többek között Kányádi Sándor, Weöres Sándor, Tamkó Sirató Károly, Móra Ferenc, Hajnal Anna verseire írott dalok a sokak által kedvelt lemezek darabjai. A Kaláka muzsikusai bemutatják érdekes hangszereiket, lehet együtt énekelni, együtt szajkó módra verset mondani és még közösen muzsikálni is.
Bem6 fesztivál

A II. Kerület Napja - Családi nap - Ingyenes

Millenáris - június 15., 10.00 - 18.00

A II. Kerületi Önkormányzat idén is megrendezi hagyományos, ingyenes kulturális és szórakoztató fesztiválját, a II. Kerület Napját. A szombati családi napon gyermekprogramok, légvárak, 10 féle kézműves foglalkozás, különböző tematikus sátrak, kézművesek és iparművészek vására, rendőrségi KRESZ-pálya és kisvasút, valamint Halász Judit koncertje vár benneteket.

Forgatag a palotában - Ingyenes

Petőfi Irodalmi Múzeum - június 15., 10.00

Megismerkedhettek a Károlyi-palota szerethető lakóival, úgymint Dzsenkóval, a Petőfi-rajongó telivérrel, K. Dezsővel a vakonddal és szenvedélyes kurátorral, s Par Avion kisasszonnyal, a kissé rosszul tájékozódó postagalambbal, s míg meghallgatjátok meséjüket, bebarangoljátok a Károlyi-palotát és utazhattok is kicsit az időben.
Margó Irodalmi Fesztivál és Könyvvásár

Játsszunk pantomimet! - Ingyenes

Interaktív Meseszínpad - július 15., 10.30

Gondoltátok-e? A kimondott szavaknál jóval többet mondanak el rólunk, érzéseinkről, szándékainkról a mozdulataink, az arckifejezésünk és a testtartásunk. Dvorák Gábor pantomimművésztől megtanulhatjátok, hogyan lehet különféle karaktereket ábrázolni; láthatatlan tárgyakat, élőlényeket megjeleníteni. Az előadások felépítése: közös tanulási szakaszban komikus bemutató a tárgyteremtő pantomimről.

15 éves a Szalóki Ági gyerekzenekar - Ingyenes

Hajógyári sziget - június 15., 11.00

Szalóki Ági többszörös Fonogram-díjas, s a díjak közül kettőt a gyereklemezei kaptak. A 2019. évben a zenekar fennállásának 15. évfordulójára 15 helyszínen emlékezik. Közöttük mindenekelőtt azokon a helyszíneken, ahol az elmúlt 15 évben többször is megfordultak. Idén az egyik ilyen állomás a Gyerek Sziget lesz!
Generali Gyerek Sziget

Állatkert Budán - Szörnyetegek és cukiságok a Várban

Budai vár - június 15., 13.30

Te láttál már vörös sünt? Szeretnéd megismerni a lovas szobrok történetét? Tudod, hogy milyen állatok változtak vízköpővé a Mátyás-templomon? Az Európa-ligetben megismerhetitek legfontosabb fővárosaink állatos történeteit, félúton feltöltődhettek a Mátyás király játszótéren, az Oroszlános udvarban pedig letesztelhetitek a memóriátokat, és megrajzolhatjátok a saját állatkerti térképeteket a Budai Várhoz. A séta előzetes regisztrációt igényel!

PomPom Bajusz Diszkó - Ingyenes

Hajógyári Sziget - június 15., 17.00 - 19.00

Az első nyári openair party az egész családnak a Generali Gyerek Szigeten. Erik Sumo különleges Bajusz Diszkó DJ setjével készül, hogy a Hajógyári sziget fái alatt ünnepelhessétek meg Apák napja alkalmából a bajszos és nem bajszos Apukákat és Nagypapákat. A merész ritmusok és az Adrenalin Kid gondoskodik a pörgésről.
Generali Gyerek Sziget

Játéképítő Pizsamaparti

Mammut II., Kölyökpark - június 15., 19.00

Álmodtál már arról, hogy megépítsd álmai repülőjét? Vagy legalábbis megtervezd 3 dimenzióban? A QUADRO német fejlesztőjátékkal kicsiben és nagyban is építhettek, akár az asztalon, akár a földön. Mászókát, repülőt, de talicskát is, amivel utána még sorversenyen is részt vehettek. A játékokhoz kapcsolódó program segítségével pedig feje-tetejére is állhat a világ, ugyanis 360 fokban mozgatható a tervezett alkotás. A kapcsolódó Da Vinci Kids élményórán is a játékoké lesz a főszerep a Játékvilág című műsor segítségével.

Június 16., vasárnap

Minimax Gyerekhajó a Hahó együttessel

MAHART 2-es kikötő - június 16., 10.00 - 12.00

Találkozzatok Pici cicával, Maci kutyával, Max-al és Minivel. A csajokat körömlakkozás, a fiúkat rengeteg logikai játék, társas, és sok-sok kisautó, a bébiket bébisarok, kreációs asztal, tombola sok nyereménnyel, Zokni Nyunya készítés, viaszképkészítés.... és a Hahó együttes koncertje vár benneteket.

Pulcinella szerelmes - Ingyenes

Szent Margit kolostor-romok - június 16., 10.30

Pulcinella nem más, mint az egyik legnépszerűbb commedia dell'arte figura. Ebben a történetben - Ámor nyilától sebzetten - nem kisebb ellenféllel kerül szembe, mint magával a Halállal. Hogy kerül erre sor? Úgy hogy a komor Kaszás ugyanarra a fehérszemélyre vet szemet, mint aki Pulcinella szívét is megdobogtatja. Hogy kettejük rivalizálásából ki kerül ki győztesen, azt megtudhatjátok élő zenével tarkított előadásból.

Nyárindító Kifli koncert

Tücsöktanya Családi Játszóház - június 16., 10.30

A Kifli ideális választás, lehet édes vagy sós, tejes vagy vajas, mákos vagy diós, pont ahogyan a zene is... vidám és változatos. A koncert után állatsimogató, Tücsök Kézműves Műhely, társasjátékkör és játszóház vár benneteket.

Radványi Balázs és Varró Dani: Akinek a kedve dalos - Ingyenes

Hajógyári sziget - június 16., 14.30

Varró Dani versei, meséi a gyerekvilágról szólnak, verseskötetei sokezer példányban forognak. Zenei partnere Radványi Balázs a Kaláka együttesből jól ismert Kossuth-díjas dalnok, aki a Varró versek megzenésítése mellett, más költők gyermekeknek szóló verseire írt dalaival teszi még színesebbé az előadást. Zene és vers, játékos-humoros ritmus és muzsika váltogatja egymást a színpadon.
Generali Gyerek Sziget