A legjobb családi programok hétvégére

Ezen a hétvégén a Rutkai Bori Banda szülinapi koncertjével, Red Bull Air Race-el, a Francia Intézet utcabáljával, akrobatikus kosaras bemutatóval, Cirkuszok Éjszakájával és Visegrádi Palotajátékokkal várnak benneteket.

Július 12., péntek

Visegrádi Nemzetközi Palotajátékok

Visegrád, több helyszínen - július 12-14., 10.00 - 18.00

A Visegrádi Nemzetközi Palotajátékok a középkor egyik legjelesebb eseményének, az 1335-ös Visegrádi Kongresszusnak állít emléket. Közel ezer kosztümös szereplő érkezik Visegrádra, hogy méltóképpen idéződhessen fel az egykori királyi székváros legfényesebb történelmi eseménye. A lovagi tornák mellett a városban több mint 100 program vár benneteket: régizenei koncertekkel, középkori táncbemutatókkal, komédiás előadásokkal és gyermek bábszínházzal készülnek a szervezők.

Július 13., szombat

Red Bull Air Race

Zamárdi - július 13-14., 10.00 - 19.00

2019-ben a Red Bull Air Race világbajnokság a Balaton partjára érkezik. A verseny a már megszokott Duna-parti helyszínről Zamárdiba költözik.

A Rutkai Bori Banda 11. szülinapi koncertje

Kobuci Kert - július 13., 10.30

A Rutkai Bori Banda Sárkányjárgánya meghódította az eget, a Pizsamátorral a tengereken kalandozhattok, a zenekar harmadik lemeze, a Fonogram díjas Űrdöngölők pedig még távolabbi tájakra, a kozmoszba kalauzol benneteket. Ünnepeljetek ti is a Bandával a zenekar 11. szülinapi koncertjén a Kobuci kertben!

Piroska és a farkas - Ingyenes

Interaktív Meseszínpad - július 13., 10.30

Ezúttal egy igazi vidám bábelőadás formájában elevenedik meg a jól ismert mese. A bábjátékos ismerteti eme régi történet megfellebbezhetetlen tanulságát, miszerint a helyes útról letérni veszélyes.

Utcabál - Bal de rue

Francia Intézet - július 13., 12.30 - 23.59

A Francia Intézet a francia nemzeti ünnep alkalmából különleges rendezvényekkel vár benneteket. A gyerekek a Hangszerkészítő workshopon megtudhatják, hogyan készíthető néhány egyszerű hangkeltő eszköz a körülöttünk lévő tárgyakból. De vajon hogyan lehet megszólaltatni őket? Hogyan alkalmazhatóak?

Minimax Gyerekhajó az Iszkiri zenekarral

Balatonfüred, Bahart kikötő - július 13., 14.15

A Minimax Gyerekhajó programsorozat színes programokkal, rengeteg játékkal és nyereményekkel vár benneteket. A gyerekhajó helyszíne gondoskodik a csodás látványról, az Iszkiri zenekar a vidám hangulatról, a képzett animátorok pedig a gyerekek és a szülők kellemes és hasznos időtöltéséről!

Mozgásban a kultúra! - A levegő kosaras urai

Béke tér - július 13., 15.00

A Face Team, Magyarország első és egyetlen akrobatikus sportszínháza egy különleges show elemekkel tarkított szórakoztató sportbemutatóra vár benneteket.

Cirkuszok Éjszakája

Fővárosi Nagycirkusz - július 13., 19.00 - 23.30

A Fővárosi Nagycirkusz 2019. július 13-án, 19 órától várja a cirkusz szerelmeseit egy különleges, csak erre az alkalomra összeállított, a világhírű Kristóf Krisztián rendezésében létrejött Repülőcirkusz című, a századeleji cirkuszok grandiózus világát megidéző klasszikus cirkuszi műsorra épülő előadással. Az éjszakába nyúló műsort megtekintheti bárki, aki az aznapi előadások egyikére megváltotta a jegyét.

Július 14., vasárnap

Pici Piac

Larus Rendezvényközpont - július 14., 9.00 - 18.00

A Pici Piacon több mint 60 tehetséges magyar tervező gyönyörűszép hazai termékeivel várnak: kifejezetten kismamáknak, gyerekeknek, babáknak. A vásárra a belépés ingyenes.

Minimax Gyerekhajó az Alma zenekarral

MAHART 2-es kikötő - július 14., 10.00 - 12.00

A Minimax Gyerekhajó színes programokkal, rengeteg játékkal és nyereményekkel vár benneteket vasárnap. A gyerekhajó helyszíne gondoskodik a csodás látványról, az Alma zenekar a vidám hangulatról, a képzett animátorok pedig a kellemes és hasznos időtöltéséről!

Vitéz László és Vas Juliska - Ingyenes

Szent Margit kolostor-romok - július 14., 10.30

"Ismeritek-e Vitéz Lászlót? Láttátok- e, mint küzd nagymamucikája báli legyezőjével sok gonoszok ellen? S ha hallottatok is őróla, ismeritek-e Vas Juliskát? Tekintsétek Őket, kiknek félelme nincsen, s kiknek ölelése Halált is legyőz!"

Éljen a Grund! - Mese és valóság

Kálvin tér - július 14., 11.00

Mindenki olvasta, mégis kevesen ismerik igazán Molnár Ferenc ikonikus művét, amiről sok legenda és tévinformáció kering a köztudatban. Vajon tudjuk, hol volt a Grund, mi az az Einstand vagy miért tiltották be a Gittegyletet? A PIM-kiállítás kurátorával az igazi helyszínek és a szereplőket ihlető alakok nyomába eredhettek. Beléphettek a regény idejébe, és tanúnak hívjátok Neumann Ferenczet, Neumann Böskét, Feiks Jenőt, Pásztor Árpádot és másokat, hogy segítsenek kinyomozni, mi történt 1889-1890 körül a környéken.