A legjobb családi programok hétvégére

Ezen a hétvégén Játéképítő Pizsamapartival, Kaláka koncerttel, Mesemorzsákkal, Fényfestéssel, Zöld Pici Piaccal, Fagylalt Ünneppel és Szamárfül Családi Fesztivállal várnak benneteket.

Augusztus 23., péntek

A Mancs őrjárat

Augusztus 22-től a mozikban

A Nickelodeon sztárjai ezúttal a nagyvásznon hajtják végre legújabb mentőakcióikat. A kicsik legnagyobb örömére újra együtt Ryder, Katie, Chase, Marshall, Rocky, Ruddle, Skye, Zuma, Turbó Kapitány, Everest és a többiek. Ezúttal vajon kit mentenek meg?
Korhatárra való tekintet nélkül megtekinthető!

Beépített cicó

Augusztus 22-től a mozikban

Marnie, a világ leglustább cicája a házimacskák kényelmes életét éli egy vidéki házikóban. Egy nap felbukkan Paul, aki szupertitkos küldetéssel bízza meg a cicát. Marnie azonban kipottyan a teherautóból, így kénytelen egyedül neki vágni a nagy kalandnak.
6 éven aluliak számára nagykorú felügyelete mellett ajánlott!

Játéképítő Pizsamaparti

Kölyökpark-Mammut II. - augusztus 23., 19.00

Álmodtál már arról, hogy megépítsd álmaid repülőjét? Vagy legalábbis megtervezd 3 dimenzióban? A QUADRO német fejlesztőjátékkal kicsiben és nagyban is építhettek, akár az asztalon, akár a földön. Mászókát, repülőt, de talicskát is, amivel utána még sorversenyen is részt vehettek. A kapcsolódó Da Vinci Kids élményórán is a játékoké lesz a főszerep a Játékvilág című műsor segítségével.

Augusztus 24., szombat

Több mint egészség - Családi élménynap

Kálvária tér - augusztus 24., 10.00 - 16.00

Családi egészségnapra várnak benneteket augusztus 24-én délelőtt 10 órától délután 4-ig a Kálvária téren. A jó hangulatról a Handabanda együttes, a „Ravaszdi mester” előadása és Varázs Tamás bűvész gondoskodik. Kipróbálhatod magad a 7PRÓBA játékban, és nyerhetsz sportszereket is! Ugrálóvárral, játékos programokkal, arcfestéssel is készülnek a szervezők. A felnőtteket többek között jógára, masszírozásra invitálják, valamint meghallgathatják Antal Emese dietetikus előadását is.

Kaláka

Kobuci Kert - augusztus 24., 10.30

A Kaláka-koncerteken a gyerekek nem csak hallgatói, hanem résztvevői is az előadásnak. Mivel a muzsikusok mind a Kodály Zoltán koncepciója szerint tanító, híres Lórántffy zenei általános iskolába jártak, e zenei nevelés igazolói és tudatos használói. A koncertjeiken a bemutatják különleges hangszereiket.
Gyerekkoncertek a Kobuciban

Mesemorzsák

Városmajori Szabadtéri Színpad - augusztus 24., 10.30

A Grund Színház színészeinek improvizált meseelőadása, amelyben ismert történeteket játszanak el kicsit másképp. Kreatív mese és interaktív játék 5-99 éves korú gyerekeknek, amiben bármi megtörténhet.

A bátor nyulacska

Interaktív Meseszínpad - augusztus 24., 10.30

Kurtafarkú érzékeny, félénk ki nyuszi, nem olyan talpraesett, mint Nyúlanyó másik fia Tappancs. A történet mégis úgy alakúl, hogy Tappancs kerül bajba és senki más nem segíthet rajta, csak a félénk Kurtafarkú. A nyulacska elindul kalandos útjára, hogy egy újonnan szerzett jóbarát és a gyerekek segítségével kiszabadítsák Tappancsot a róka karmai közül, s eközben a félénk kis nyusziból igazi bátor nyulacska lesz.

Korhatár nélkül! családi délelőtt Terbe Rita építésszel | Fényfestés

Műcsarnok - augusztus 24., 10.30 - 13.00

Áttört térbeli modelleket készíthettek, melyekkel izgalmas árnyékképeket varázsolhattok és megfesthetitek a fényt. Kalandra fel! A családi napok programjaira a kiállításra megvásárolt jegyek érvényesek, 7 éves kor alatt a részvétel ingyenes.

27. Totalcar Parkoló Parádé

Hungexpo - augusztus 24., 11.00 - 20.00

A Totalcar Parkoló Parádé az a hely, ahol benzinvérű felnőtt és gyerek egyaránt jól érezheti magát. Az ökumenikus érdekesautó-nézegetésen felül lesz balesetmegelőzési előadás és szlalom verseny, tűzoltási tanácsadás és ha eladnád az autód, akkor is ott a helyed. A gyerekek megismerkedhetnek a Lego Technic legújabb járműveivel, tekerhetnek a gokartokon, bemészhatnak egy oldtimer tűzoltóba és kipróbálhatják magukat zsonglőrként is.

Augusztus 25., vasárnap

Zöld Pici Piac

Grund - augusztus 25., 10.00

A Zöld Pici Piac egy fenntartható dizájn vásár, ahol hazai készítők környezetbarát, bio és öko termékeit tudjátok megvásárolni kifejezetten kismamáknak, gyerekeknek és babáknak tervezve. A Zöld Pici Piac nagykövete Szabó Anna Eszter (szannae) lesz, aki a helyszínen személyesen vár majd Titeket egy kis beszélgetésre, ismerkedésre.

Vitéz László és az ördögök

Szent Margit kolostor-romok - augusztus 25., 10.30

"Szervusztok, pajtikák!" A Fabula Bábszínház paravánjára is elérkezett vándorútján a méltán világhírű magyar népi hős: Vitéz László. A mi történeteinkben is megküzd az ördögökkel, és mint gyermekkorunkban, most is győz! A mutatós bábszínpadon Vitéz László játékok szórakoztatják a jókedvre vágyókat.

Éljen a Grund! - Mese és valóság

Kálvin tér - augusztus 25., 11.00

Mindenki olvasta, mégis kevesen ismerik igazán Molnár Ferenc ikonikus művét, amiről sok legenda és tévinformáció kering a köztudatban. Vajon tudjuk, hol volt a Grund, mi az az Einstand vagy miért tiltották be a Gittegyletet? A PIM-kiállítás kurátorával az igazi helyszínek és a szereplőket ihlető alakok nyomába eredhettek.

Állatmesék

Grabó Stúdió - augusztus 25., 15.00

Népszerű, és történelmi okokból feléledő műfajhoz nyúl Juhász Kata új, Állatmesék című táncszínházi előadásával. Az élő zenét, és táncot, mozgást ötvöző előadás jellemzően rövid formátumú, énekelt verses mesék laza szerkezetű füzére. A mesék változatos zenei és költői műfajokban szólalnak meg: akad köztük hangköltészet, slam, rap, valamint swing, recitativo és ária is.

Egész hétvégén

Nagy Budapesti Fagylalt Ünnep

Allee melletti Gasztrosétány - augusztus 23-25.

Augusztus 23-25 között az Allee melletti Gasztrosétányon kerül megrendezésre Budapest Nagy Fagylaltünnepe, több, mint 100 féle különlegességgel. Lesznek természetesen hagyományos fagylaltok gombócban, csavartan, lesznek csodálatos jégkrémek isteni és egzotikus ízekben, készülünk nemzetközi fagylaltcsodákkal.

XII. Országos Csokoládé Fesztivál

Szerencs, Rákóczi-vár - augusztus 22-25.

12. alkalommal várja az országhatáron innen és azon túlról érkező vendégeket, kiállítókat Szerencsre az Országos Csokoládé Fesztivál. Csütörtöktől vasárnap estig változatos kulturális programok, nyereményjátékok, sportversenyek, édesség-bemutatók és -kóstolók, csokoládéból készülő mesefigura-szobrok, csokoládé kalandpark, vásári forgatag és még sok-sok édes meglepetés kínál felhőtlen szórakozást gyerekeknek és felnőtteknek.

Szamárfül Családi Fesztivál

Pécs, Zsolnay Negyed - augusztus 23-25.

Idén, hetedik alkalommal Pécs kulturális városrésze az iskolakezdés előtt óriási játszóházzá változik, ahol a kézműves és zenei foglalkozások mellett zenés és bábszínházi előadásokra is ellátogathatnak Sanyi csacsi barátai!