Az 5 legjobb gyerekprogram hétvégére

Végre itt a vakáció! A nyári szünet első hétvégéjére mi ezeket a programokat ajánljuk Nektek.

1.) Generali Gyerek Sziget

Hajógyári Sziget - június 16-17., 10.00 - 19.00

Ezen a hétvégén is folytatódik a Gyerek Sziget, közel 40 helyszínen kézműves foglalkozásokkal, ugrálóvárakkal, sportprogramokkal, koncertekkel, színházi- és bábelőadásokkal, tánctanítással, kalandparkkal, cirkuszi programokkal, baba játszóházzal és még rengeteg programmal várnak benneteket a Hajógyári-szigeten. Minden program ingyenes!
Június 16., 11.00 Bognár Szilvia és zenekara: Titoktok
Június 16., 14.30 Aranyszamár Bábszínház: A Holdkirály palotája
Június 16., 16.30 Gyerekbuli a PASO-val
Június 17., 11.00 Nyitott Kör Színházi Nevelési Társulat: Nagy találkozás Kicsibácsival és Kicsinénivel
Június 17., 14.30 Dolák-Saly Róbert: Családi gumiszoba
Június 17., 16.30 Kiskalász Zenekar

2.) Apák napja

Június harmadik vasárnapján, idén június 17-én ünnepeljük az Apák napját. Ha szeretnétek családilag felköszönteni az apukákat, nagypapákat, nagybácsikat és nevelőapukákat, akkor ezt a két eseményt ajánlunk.

Apák Napi PomPom Party
Hajógyári Sziget - június 16., 17.00 - 19.00
Szombaton Apák Napi PomPom Partyt tartanak a Generali Gyerek Szigeten délután 5-7-ig a napsütötte fák alatt. Ez lesz az első szabadtéri családi rave party, ahol az apukákat ünnepelhetitek műbajuszok, ingek és atléták között. A tánctéren buborék- és konfettiparty, óriáslabdák, a bulirész mellett arcfestés, lemosható tetoválás, fotófal, babapihenő és gyereksarok várja a kicsiket és nagyokat.

UNICEF Apák napja - családi nap
Marczibányi Sportcentrum - június 17., 10.00 - 16.00
Június 17-én, a hivatalos nemzetközi Apák Napján a Marczibányi téri Sportközpontban várja az UNICEF Magyarország az apukákat, a gyerekeket és persze az anyukákat is. A számos interaktív program mellett a látogatók meghallgathatják kedvelt sztár-apukák saját Apa-sztorijait.

3.) ArtPark - Ingyenes családi nap

Városliget - június 16., 9.00 - 19.00

Megnézni, megérinteni, megszagolni, kipróbálni, meghallgatni, sőt mindezek által inspirálva alkotni, közös élményt szerezni. Ez a célja a Városligetben megrendezésre kerülő ArtPark rendezvénynek, amelyre 3-13 év közötti gyerekeket, és családjaikat várják. Egyensúlyoznál buzogánnyal? Tányérokat pörgetnél? Avagy készítenél egy cirkuszos selfie-t magadról zsonglőrködés közben? Akkor a Fővárosi Nagycirkusz munkatársai téged várnak! Próbáld ki a Magyar Zene Háza hangszersimogatóját és készíts hangszereket is! Látogassatok a Néprajzi Múzeum mobil műtermébe, ahol csodálatos családi fényképet készíthettek!

4.) Bem6 Fesztivál

Budavári Művelődési Ház - június 16., 10.00 - 17.00

A Budavári Művelődési Ház 2018-ban is nagyszabású rendezvénnyel ünnepli születésnapját június 15-16 között a Bem6-ban és a Pala utcában! Szombaton népi játszótérrel, kézműves workshopokkal, hangszercsépelő interaktív gyerekfoglalkozással és Szalóki Ági Gingalló koncertjével várnak benneteket.
10.00 Szalóki Ági: Gingalló

5.) Margitszigeti programok

Ezen a hétvégén is ingyenes előadásokkal várják az óvodás és kisiskolás korosztályt a Margitszigetre. Mindkét nap 10.30-kor kezdődnek a mesejátékok. Az Interaktív meseszínpadot a Margitszigeti Szabadtéri Színpad bejáratával szemben lévő, 3 platánfa által körülhatárolt területen keressétek. Minden előadás egy részes, időtartama kb. 40-50 perc. Utána interaktív játék, bábozás, kézműves foglalkozás, dal- és tánctanulás várja a kicsiket.

Vau és Miau
Interaktív Meseszínpad - június 16., 10.30
A mesejáték élő szereplői, Aladár kutya és Micó cicó barátságos torzsalkodásain mulathat a közönség. A keretjátékon belül három, jól elkülönülő orosz mese elevenedik meg, mint pl. az "Alma" vagy az "Okoska botocska". A süni, nyuszi, medve és a pék történetei a gyerekek kedvenceivé válnak.

Mátyás király bolondos bolondja
Szent Margit kolostor-romok - június 17., 10.30
Mátyás király nagyon fiatal korában lett király. 15 éves alig múlt, amikor királlyá választották és trónra ültették Magyarország nemes nagyurai. Az uralkodás pedig nem valami könnyű mesterség ám! Jussa azonban az is, hogy a rábízott nép sorsával, az ország javaival alattvalói bizalmát megszolgálva bánjon.