Az 5 legjobb gyerekprogram hétvégére

Múzeumok Éjszakája programokkal, a Klebelsberg Kultúrkúria Gyermekbúcsújával, a Generali Gyerek Sziget záróhétvégéjével, a Red Bull Air Race bemutatóival és a Fishing on Orfű családbarát programjaival várnak benneteket.

Múzeumok Éjszakája 2018

Országszerte, több helyszínen - június 23.

A június 23-áról 24-ére virradó éjszaka nem csak a nyári napforduló ünnepe, Szent Iván napjának előestéjén ismét megnyílnak a múzeumok kapui. A szervezők a gyerekekre is gondoltak, az Aeroparkban repülőgép szimulátor vezetéssel, a Nemzeti Múzeumban fegyversimogatóval, a Természettudományi Múzeumban varázslatos természettudományokkal, a Gyermekvasúton éjszakai vonatozással, öntészeti programmal, fényfestéssel, emellett pedig rengeteg kézműves foglalkozással, workshopokkal és koncertekkel is várnak benneteket. A programok kora délutántól indulnak.
Kiscelli Múzeum - június 23., 15.30 Szalóki Ági gyerekkoncert
Magyar Mesemúzeum - június 23., 16.30 Boribon muzsikál
Magyar Nemzeti Galéria - június 23., 17.00 Bolba Éva és a JAZZterlánc
Magyar Mesemúzeum - június 23., 20.00 Rutkai Bori Banda: Hableves

Gyermekbúcsú a Klebelsberg Kultúrkúriában

Klebelsberg Kultúrkúria - június 24., 10.00

Vasárnap hagyományos évadzáró gyermekmulatságra várnak benneteket a Klebelsberg Kultúrkúriába. A nap során Fabók Mancsi Bábszínháza, az Eszter-lánc mesezenekar koncertje, Varázs Tamás bűvészműsora, Vitéz László bábjáték automatája, csupa-csoda vándorjátszótér, bogárháton játszóház, kézműveskedés, arcfestés, hempergő, logikai és ügyességi játékok várja a családokat. Minden program ingyenes!
Június 24., 10.00 Fabók Mancsi Bábszínháza: A halhatatlanság országa
Június 24., 11.00 Kárász Eszter és az Eszter-lánc Mesezenekar

Generali Gyerek Sziget

Hajógyári Sziget - június 23-24., 10.00 - 19.00

A Gyerek Sziget záróhétvégén is közel 40 helyszínen kézműves foglalkozásokkal, ugrálóvárakkal, sportprogramokkal, koncertekkel, színházi- és bábelőadásokkal, tánctanítással, kalandparkkal, cirkuszi programokkal, baba játszóházzal és még rengeteg programmal várnak benneteket a Hajógyári-szigeten. Szombaton megnézhetitek a Majorka Színház előadását, vasárnap pedig Paprika Jancsi vásári bábjátékát. Koncertet ad a Rutkai Bori Banda, Radványi Balázs és Varró Dani, valamint a Kárász Eszter és az Eszter-lánc Mesezenekar. Minden program ingyenes!
Június 23., 11.00 Dongó dalok apróknak
Június 23., 14.00 Majorka Színház: Róka szolga
Június 23., 16.30 Rutkai Bori Banda: Űrdöngölők
Június 24., 11.00 Radványi Balázs és Varró Dani: Akinek a kedve dalos
Június 24., 14.30 Paprika Jancsi vásári bábjáték
Június 24., 16.30 Kárász Eszter és az Eszter-lánc Mesezenekar

Red Bull Air Race

Budapest, Duna part - június 23-24., 10.00 - 21.00

Újra a látványos sportbemutatóké, az adrenaliné, na és persze a Red Bull Air Race-szé a főszerep a belvárosban, ugyanis visszatér a világ legnépszerűbb repülős versenye Budapestre. A pilóták ismét méterekre ereszkednek le a Duna fölé és átrepülnek a magyar főváros ikonjaként számon tartott Lánchíd alatt. Az ingyenes, kétnapos rendezvényen a repülős programok mellett extrém sportolók lélegzetelállító bemutatóit is láthatjátok.

Fishing on Orfű

Orfű, Fishing on Orfű - június 20-24.

A Fishing on Orfű fesztivál szervezői idén is gondoltak a gyermekes családokra. A fesztivál gyermekhelyszíne idén a Pagony Gyermekbirodalom lesz, ahol minden nap délután 14 óráig várnak benneteket. A programok között olyan foglalkozások szerepelnek mint a Mesetérkép, de lesznek közönségtalálkozók is Berg Judittal és Dániel Andrással. Kipróbálhatjátok családilag a mesejógát és a Mesetúrát, ahol együtt fedezhetitek fel Orfűt. Az egész napos családi programok mellett lesznek állandó kézműves és egyéb kreatív foglalkozások is.