Berg Judittal és a két kis dinóval kampányol az UNICEF Magyarország

Most egy különleges kampány keretében névre szóló levelet kaphatnak a mesehősöktől a 4–10 éves gyerekek.

A gyerekek szeretnek levelet kapni. Főleg, ha két kedvenc mesehősük küldi nekik egy messzi-messzi országból, és a postás dobja be hozzájuk. Az UNICEF Magyarország új programjában Berg Judit írónő ismert mesefigurái kelnek útra: a két kis dinó mutatja be a magyar gyerekek és szüleik számára a távoli országokban élő gyerekek hétköznapjait. A programra előfizető családok egy éven át havonta egy névre szóló levélcsomagot kapnak Berg Judit új, csak itt olvasható meséivel, térképpel, képeslappal és kreatív feladatlapokkal, így a család a szervezet segítségével együtt utazhatja be a világot.

Forrás: Pagony


Az UNICEF Magyarország Két kis dinó kampányához az UNICEF Nagy-Britannia adta az ötletet: a szigetországban Paddington maci járja be a világot és küldi leveleit szerteszét a rajongóinak. Idehaza Berg Judit írónő ismert mesehősei, Trikó és Nyamm, a közismert két kis dinó kalauzolja el a kis felfedezőket 12 távoli országba, hogy az ott élő gyerekek mindennapjait kedves mesékbe szőve mutassa be, 12 hónap alatt 12 országból küldve névre szóló küldeményt.

A kiadványra előfizetők gyermekei havonta egy, névre szóló üdvözlő levélcsomagot kapnak a két kedves figurától. Az elsősorban 4–10 éveseknek szóló meséken keresztül megismerhetik az adott országban (pl. Banglades, Madagaszkár, Mongólia, Nepál, Mozambik, Elefántcsontpart) élő gyerekek világát. A mesék mellett kreatív feladatlapokat, térképet, képeslapot és az adott országról szóló sok érdekes információt is rejt a csomag: ezek játékos módon edukálják a kicsiket, legyen szó akár a kézmosás vagy az oktatás fontosságáról, de megismerhetik az UNICEF munkáját is az adott országokban.


Minden bevétel jó célt szolgál, hiszen az UNICEF gyermekeket segítő munkáját támogatja. Az előfizetésekből befolyt összeg segítségével tiszta vizet, gyógyszert, élelmiszert, oktatást kaphatnak a leginkább rászorulók. A támogatások lehetőséget adnak arra, hogy a nehéz körülmények között élő gyerekek is játszhassanak és tanulhassanak.

„Nagyon fontosnak tartom, hogy a magyar nyelven olvasó gyerekek megismerjék a világot,

lássák sokszínűségét, és megismerjék a velük egykorú gyerekek életét, ez mélyítheti az empátiájukat. (…) A két kis dinó egyébként egy hamarosan hatrészesre bővülő meseregény-sorozat főszereplője, mindketten mobiltelefon méretűek, jellemvonásaik alapján pedig akár igazi gyerekek is lehetnének. Tűzön-vízen át összetartanak, mégis mindennaposak köztük az összezörrenések” – mondta el Berg Judit.


Regisztráció és előfizetés itt lehetséges.


(via Pagony)

 

Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu