Boszik, töklámpás és csokigyűjtés

Az angolszász országokban hagyomány, de nálunk is egyre népszerűbb a Halloween megünneplése. Ha szeretnétek jobban megismerkedni ezzel az őszi, Mindenszentekhez kapcsolódó ünneppel, akkor nézzétek meg a programajánlónkat!

Rutkai Bori Banda: Boszi buli és mesenaptár-bemutató

TRIP - október 26., 11.00 és 15.30

A Rutkai Bori Banda délelőtt és délután is várja a táncoslábú boszikat, mágusokat, manókat, és denevéreket a Boszi buliba. A Halloween közeli koncerten elvarázsolt mesedalokkal táncoltatja meg a közönséget a zenekar. Zoknipörköltet főzünk Hecsedli boszival, a Hordozható tábortűz körül táncolunk, álomlovakkal szárnyalunk, Sárkányjárgányunkon az Űrhering nyomába eredünk a bozótkócos csillagerdő felett. A beöltözős bulit Rutkai Bori saját készítésű horgolt bábjai, a dalok meseszereplői is színesítik.

Halloween a Bartók Pagonyban

Bartók Pagony - október 26., 15.00 - 18.00

Öltözzetek be jelmezbe, és töltsétek együtt ezt a délutánt a Bartók Pagonyban! Lesz halloweeni kézműveskebés Hillier-Szalay Enikővel, télifagyi készítés és díszítés, agyfélteke nélküli rajzolás, szellemidézés ceruzával - szellemirtás radírral, Sárkányovi drámajáték és halloweeni tánc. A program ideje alatt a boszorkányos, szellemes és egyéb csodalényes könyvekre 20% kedvezmény jár!

Halloween a Ráday utcában - Csokit vagy Csalunk!

Ráday utca - október 26., 16.00 - 20.00

Kedves Nagy és Kis Boszorkányok! Rémségek és Rémlények! Zombik és Múmiák! Harry Potterek és Batmanek! Idén is várnak benneteket szeretettel a Ráday utcába, a Csokit vagy Csalunk eseményre! Az utca vendéglátóhelyei idén is sok csokival és édességgel készülnek, amit egy-egy „szellemes” táskába tudtok majd gyűjteni.
Az eseményre úgynevezett „ Halloween szatyor” jegyet szükséges venni EZEN a linken!

Töklámpás Fesztivál

Hősök tere - október 26., 19.00 - 21.00

"Tököt hozz, ne légy töketlen!!!" Este 7 órakor kezdődik a Töklámpás Fesztivál Hősök terén és 21 óráig csodálhatjátok meg a világító, kifaragott tökfejeket. A fesztivál különlegessége, hogy a "kiállított" alkotásokat maguk a résztvevők hozzák, így ti is csatlakozhattok az eseményhez. Vigyétek el az otthon faragott Halloween töklámpáikat és nézzétek meg, hogy a többiek mit alkottak. A szervezők azt kérik, hogy aki tud, vigyen 1-3 konzervet vagy bármilyen tartós élelmiszert, az összegyűlt ennivalót a Gyermekétkeztetési Alapítvány fogja eljuttatni rászoruló gyerekek részére.

Halloween a Füvészkertben

Füvészkert - október 31., 17.00 - 21.00

A Füvészkertben megismerkedhettek a Halloween izgalmas és érdekes világával! Halloweeni hangulat, szellemek, pókok, fekete macskák, boszorkányok, sok egyéb rémisztő látvány! Öltözz rémnek, boszinak vagy akár vámpírnak!

Halloween Esti séta az Állatkertben

Fővárosi Állat- és Növénykert - október 31., 18.00 - 21.00

Tatu, kígyó, denevér - a Halloween Esti séta sztárjai az Állatkertben. Meg mindenféle más, izgalmas állat, akiket olyan közelről láthatsz, mint egy hétköznapi látogatás során soha. Az Állatkertben speciális halloween-i sétával várják október 31-én a különleges élmények kedvelőit. A 18 órakor kezdődő, körülbelül három órás sétára a szakvezetők nem csak állati-, hanem kultúrtörténeti érdekességekkel is készülnek, az állatkert sötét sétányain – és a kivilágított állatházakban – bőven lesz élmény minden érdeklődő számára.

Holnemvolt Halloween

Holnemvolt Vár - október 31., 18.00 - 23.00

Október 31-én este egy fergeteges szellemes programmal vár benneteket a Holnemvolt Vár. Jelmezes, arcfestéses vagy töklámpással érkező 14 év alattiaknak a belépés ingyenes! Figyelem! Az este folyamán egyes játékoknál, attrakcióknál a megszokottól eltérő, esetenként ijesztő látványelemek is feltűnnek!

Halloween Expressz a Gyermekvasúton

Hűvösvölgyi végállomás - november 2-3., 8.45 és 13.30

A Halloween Expressz az édesszájú gyermekek mennyországába indul, ahol sok édesség és számos apró ajándék vár a legügyesebbekre. Az utazás során boszorkányokkal, varázslókkal, és szellemekkel is találkozhatnak majd a kicsik. A bátrabbak különleges varázserővel bíró szelleműző töklámpást készíthetnek. Megjelenés jelmezben ajánlott, ugyanis a legjobb jelmez tulajdonosa további ajándékra számíthat. Szóval jelmezversenyre fel!
A Halloween Expressz naponta kétszer indul, 8.45-kor és 13.30-kor a gyermekvasút Hűvösvölgy állomásáról. A rendezvény hossza körülbelül 3,5 óra. A vonat Hűvösvölgy állomásra érkezik vissza.

+1 Szörnyen boldog Halloween

Október 24-től a mozikban

Salma sosem találkozott biológiai szüleivel, az egyetlen dolog, amit tud róluk, hogy még kisbaba korában elhagyták őt. Egy napon felfedez egy különleges könyvet, amely részletesen mesél a város valamint a benne élő emberek történelméről. A könyv segítségével Salma elindul élete nagy kalandjára.
12 éven aluliak számára nagykorú felügyelete mellett ajánlott!