Családi filmek szombatra

A kicsiket az Egy év Hoppifalván, az Agymanók, a Bízd csak az öcskösre! és a Verdák 2., míg a nagyobbakat a Csimpilóták, a Repcsik, az Így neveld a sárkányodat, a Szabadítsátok ki Willyt! és a Transformers várja.

Csimpilóták

Moziverzum - július 6., 8.00
12 éven aluliak számára nagykorú felügyelete mellett ajánlott!

Az Űrügynökség elveszítette a kapcsolatot az egyik űrszondájával. III. Ham, az ügynökség legendás csimpilótájának unokája kapja a feladatot, hogy néhány társával, köztük a bájos Luna hadnaggyal és a mogorva parancsokkal, Titánnal együtt felkutassák a szerkezetet. Küldetésük során nem csak a rájuk leselkedő veszélyekkel kell megküzdeniük, olykor egymással is összetűzésbe keverednek. Az igazi majmot próbáló feladat azonban akkor kezdődik, amikor az űrhajójukkal kényszerleszállást kell végrehajtaniuk az ismeretlen bolygón. Vajon a küldetésük sikerrel jár, vagy a csapat elcsúszik egy banánhéjon?

Repcsik

Film Now - július 6., 9.00
12 éven aluliak számára nagykorú felügyelete mellett ajánlott!

Rozsdás, a nagy szívvel rendelkező ám egyszerű kisvárosi permetezőgép arról álmodozik, hogy egyszer majd részt vehet egy magasan szálló és féktelen légiversenyen. Az sem igazán tartja vissza, hogy nem éppen efféle őrült hajszákra tervezték, ráadásul repülő létére tériszonya is nehezíti életét. Ezért egy visszavonult haditengerészeti veterán géphez, Kapitány Riley-hoz fordul, aki segít hősünknek abban, hogy részt vehessen a híres versenyben, és bizonyíthasson a nem éppen tisztességes eszközeiről ismert címvédő bajnok, Ripslinger ellen. Rozsdás bátorsága nagy próbatétel előtt áll, hiszen életében először olyan légi magaslatokat járhat meg, amelyekről korábban álmodni sem mert, esélytelenként induló szárnyalása pedig felemelő inspirációval szolgál majd a kis repcsinek szurkoló világ számára. 

Így neveld a sárkányodat

Mozi+ - július 6., 9.15
12 éven aluliak számára nagykorú felügyelete mellett ajánlott!

Hablaty, a viking tinédzser Berk-szigetén él, ahol a sárkányokkal való küzdelem a mindennapi élet része. Elérkezik a beavatás ideje, amikor hősünk bizonyíthatja rátermettségét törzsének és apjának. Ám, amikor találkozik egy sebesült sárkánnyal, és végül összebarátkozik vele, a kis "sárkányölő" világa a feje tetejére áll... 

Szabadítsátok ki Willyt!

Film+ - július 6., 10.40
12 éven aluliak számára nagykorú felügyelete mellett ajánlott!

Willy, az óceántól és családjától elszakított három tonnás kardszárnyú delfin (ismert elnevezése: gyilkos bálna) elenyésző számú hétvégi turistát kellene, hogy szórakoztasson a kisvárosi delfináriumban, amire azonban nem hajlandó a fogságban. A kőszívű tulajdonos be akarja zárni a show-t. Ekkor találkozik Willyvel Jesse, a tizenkét éves, igaz családi háttér nélküli utcagyerek. Gyorsan egymásra találnak, ám Willy még új barátja kedvéért sem hajlandó produkálni magát a nagyközönség előtt. A főnök most már hajthatatlan, s Willy elpusztítása mellett dönt, amit Jesse és az idomárok nem hagyhatnak. 

Agymanók

HBO - július 6., 15.05
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

A tinédzserkor gyakran döcögős és akadályokkal teli. Nincs ez másként a fiatal lány, Riley esetében sem, akinek csendes, kertvárosi élete a feje tetejére áll, amikor édesapja a nyüzsgő San Franciscóban kap munkát. Mint mindannyiunkat, Riley-t is az érzelmei vezérlik - ők Derű, Bánat, Harag, Majré, Undor. Az érzelmek a Riley agyában található Központban laknak, mindennapi munkájuk során pedig azon dolgoznak, hogy a lányt átvezessék a mindennapok kihívásain. Ahogy Riley az érzelmeivel küzdve próbálja megszokni San Franciscót, a Központban kitör a káosz. Bár Derű, Riley elsőszámú és legfontosasbb érzelme megpróbálja a dolgok pozitív oldalát láttatni, összetűzésbe kerül a többi érzelemmel, akik másként vélekednek arról, hogyan kell viselkedni egy új városban, egy új otthonban és egy új iskolában. 

Bízd csak az öcskösre!

Film4 - július 6., 16.20
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

Nem könnyű a kis Beaver bőrében lenni, aki különleges bajkeverő tehetséggel van megáldva. Pedig Beaver mindössze csak azt akarja bebizonyítani, hogy ő is olyan tökéletes, mint nagyon menő bátyja, Wally. És mibe keveredik emiatt? Élete legnagyobb zűrjébe! Beavernek valahogy vissza kell szereznie a bicaját a város szájhősétől, el kell simítania a suliban támadt kalamajkát, és meg kell nyernie a következő rögbimeccset, még akkor is, ha már egy hete kiszállt a csapatból.

Egy év Hoppifalván

m2 - július 6., 18.15
Korhatárra való tekintet nélkül megtekinthető!

A hoppik színes, vidám, manószerű lények, akik egy varázslatos völgyben élnek, és az ő dolguk az, hogy a hétköznapok mellett ünnepek is legyenek a világban. Hoppifalván egész évben nagy a sürgés-forgás: húsvétkor tojást festenek, karnevál idején táncokat tanulnak, farsang alkalmával jelmezeket készítenek, karácsonykor díszeket gyártanak és ajándékokat csomagolnak. Minden ország minden fontos ünnepéről a Hoppik gondoskodnak, így kalandjaikon keresztül a világ különböző népeit és a szokásaikat is megismerhetik a gyerekek.

Transformers

TV2 - július 6., 18.55
12 éven aluliak számára nagykorú felügyelete mellett ajánlott!

Évszázadok óta dúl a háború űrbéli robotok két faja, az Autobotok és az Álcák között, és a harc tétje az univerzum sorsa. Amikor a viszálykodó gépek a Földre érkeznek, csak egy fiatal fiú, Sam Witwicky, akadályozhatja meg, hogy a gonosz Álcák magukhoz ragadják a hatalmat. Sam átlagos tini, akit leginkább az iskola, a barátai, az autók és a lányok foglalkoztatnak. Addig nem veszi észre, hogy egyedül ő mentheti meg az emberiséget, amíg ő és barátnője, Mikaela, bele nem csöppennek az Autobotok és az Álcák küzdelmébe. Sam rájön, hogy a világ jövője forog kockán, és megérti, mit jelent a Witwicky család jelszava: "Áldozatok nélkül nincs győzelem!" 

Verdák 2.

RTL Klub - július 6., 18.55
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

A legmenőbb versenyverda, Villám McQueen és utánozhatatlan barátja, az autómentő Matuka a Verdák 2-ben igazán nagy kalandba keverednek, amikor a tengerentúlra indulnak, mindenidők legelső Földgolyó Futam autóversenyére. A kupa elnyerője csakis a világ leggyorsabb autója lehet, azonban a győzelem felé vezető út telis tele van kátyúkkal, elterelésekkel és vidám meglepetésekkel is. Matuka már a verseny első fordulóján azonnal különös kalandba keveredik és kénytelen egyszerre lavírozni a szupertitkos kémküldetés és csapatfőnöki feladatai között. Hamarosan megkezdődik a legpörgősebb autósüldözés Japán és Európa utcáin, a legmenőbb verdákkal, régi és új kedvencekkel egyaránt.