Családi filmek szombatra

November első szombatján egész állatsereglet lepi el a képernyőket: jön egy szigorú párduc, egy szabad szellemű medve, négy tini nindzsa teknőc, egy különleges sorsú delfin, egy békabáb, egy lökött nyúl és egy nem kevésbé lökött kacsa.

A dzsungel könyve

HBO 2 – november 7., 7.45
6 éven aluliaknak nem ajánlott!

A Vasembert is jegyző Jon Favreau ezúttal Rudyard Kipling klasszikusából forgatott élőszereplős filmet, amit a Disney azonos című animációja inspirált. A kaland során Maugli, akit farkasok neveltek, a félelmetes tigrissel, Sir Kánnal találja szembe magát. Mivel a rettentő ragadozón korábban már komoly sebeket ejtett az Ember, ellenségként tekint a fiúra. Maugli ezért elhagyja az egyetlen otthont, amit addig ismert, és lenyűgöző utazásra indul, melynek során önmagát is jobban megismerheti. Szigorú mentora, Bagira, a párduc és a szabad szellemű medve, Balu társaságában Maugli a dzsungel számos lakójával találkozik, akik nem biztos, hogy a legjobb szándékkal közelítenek a hozzá.

Tini nindzsa teknőcök

Moziverzum – november 7., 7.50
12 éven aluliaknak nem ajánlott!

New Yorknak segítségre van szüksége. A bűn a Fürge Láb klán képében rátelepedett a metropoliszra, és vezetőjük, a titokzatos Zúzó mindenkit a kezében tart, legyen az tisztviselő, rendőr vagy politikus. A jövő kilátástalannak látszik, mígnem váratlanul felbukkan a csatornából a Tini nindzsa teknőcök csapata. A négy számkivetett, pizzazabáló és a távol-keleti harcművészetekben jártas mutáns teknős a bátor riporternővel, Aprillel összefogva megpróbálja megmenteni a várost az ördögi Zúzótól.

Muppets

HBO – november 7., 10.55
Korhatár nélkül megtekinthető.

Veszély fenyegeti a Muppet Színházat, Tex Richman, a gonosz mágnás ugyanis le akarja romboltatni. Walter vezetésével néhány rajongó elhatározza, hogy megszerzi az intézmény megmentéséhez szükséges tízmillió dollárt. Ehhez össze akarják hozni a valaha volt legnagyobb Muppet jótékonysági akciót. A feladat nem könnyű, hiszen a figurák már szerteszét széledtek, mindenki éli a saját életét. A nehézségek azonban nem rettentik el a kis csapatot. Walter és barátai elindulnak, hogy összetrombitálják az egykori bandát, és egy utolsó show-ra összehozzák a régi társulatot.

Delfines kaland 2.

Film+ – november 7., 13.25
12 éven aluliaknak nem ajánlott!

2011-ben egy delfin története megrázta a világot. A Clearwater Akvárium munkatársai befogadtak egy súlyosan sérült állatot, és egy kisfiú határozott közbenjárására művégtagot terveztek neki – és ami még ennél is több: visszaadták az életkedvét. A habókos szakemberekből és lelkes amatőrökből álló csapat körül azonban azóta sem állt meg az élet: új történetük ismét hihetetlen, de igaz eseményeket beszél el. A főhős ezúttal is a különleges sorsú delfin, Winter, ám kerül mellé egy elárvult újszülött, és fontos szerepet kap egy sikeresen rehabilitált, az óceánba visszaszoktatott delfin, Mandy is.

Karate kölyök

VIASAT6 – november 7., 14.00
12 éven aluliaknak nem ajánlott!

Miyagi, a harcművészetek idős mestere a karate legöregebb, legjobb és leghíresebb oktatója. Egyetlen szívfájdalma, hogy eddig nem talált olyan utódot, akinek átadhatná a tudását. Amikor összebarátkozik a szerény és félénk Daniellel, rájön: a fiú nemcsak a karate fogásainak, hanem a harcművészetek egész filozófiájának elsajátítására is alkalmas, így méltó lehet arra, hogy az örökébe lépjen.

Demóna

VIASAT3 – november 7., 15.50
12 éven aluliaknak nem ajánlott!

A gyönyörű és tiszta szívű fiatal lány, Demóna (Angelina Jolie) idilli körülmények közt nevelkedik egy békés erdei királyságban, egy nap azonban egy hadsereg szállja meg a környéket, megtörve a vidéken uralkodó harmóniát. Demóna kiáll a népért, és a királyság legelhivatottabb védelmezője lesz. Nem sokkal később viszont könyörtelen árulás áldozatává válik, amelynek hatására addig tiszta szíve kővé változik. A lány és a megszálló király örököse közt ádáz küzdelem veszi kezdetét, Demóna pedig bosszúból megátkozza ellenfele újszülött kislányát, Csipkerózsikát. Ahogy a gyermek kezd felcseperedni, Demóna kénytelen rádöbbenni, hogy Csipkerózsika kezében van a királyság békéjének és egyben talán saját boldogságának a kulcsa is.

Bolondos dallamok – Újra bevetésen

Cool – november 7., 18.15
12 éven aluliaknak nem ajánlott!

Tapsi Hapsi és Dodó Kacsa, a Warner Brothers két sztárja ismét összezördül. Dodó ugyanis torkig van a másodhegedűs szerepével Tapsi oldalán, ezért úgy határoz, örökre búcsút vesz a súdiótól. Ehhez Kate Houghton, a komédiaügyi alelnök is hozzájárul, aki felbontja Dodó szerződését, és utasítja DJ Drake-et (Brendan Fraser), a WB biztonsági őrét és reménybeli kaszkadőrét, hogy penderítse ki Dodót a stúdió területéről. DJ ekkor kapja a hírt, hogy apját, a híres színészt (Timothy Dalton), aki mellesleg szuperkém is, fogságba ejtette az Acme megakonszern vezetője, Mr. Chairman (Steve Martin). Charmain mindenáron meg akarja szerezni a Kék Maki nevű gyémántot, amivel a Föld teljes lakosságát majommá tudná változtatni. A drágakő lelőhelyét azonban csak DJ apja ismeri, ezért a lökött duónak sietnie kell, hogy megakadályozzák az őrült tervet.