Családi filmek szombatra

Ezen a szombaton jobbnál jobb animációs filmekkel kedveskednek a gyerekeknek a tévécsatornák: így nemcsak a Daltonokat üldöző Lucky Luke-kal találkozhatunk, de itt lesz Szaffi és Jónás, Ferdinánd, a világ legjámborabb bikája, Maja, a méhecske és egy csomó békés jeti.

Lucky Luke – A Daltonok szökésben

Film+ – január 16., 9.30
12 éven aluliaknak nem ajánlott!

Lucky Luke, a cowboy magányosan üget kedvenc lován Amerika sziklás vidékein. Nyugodt, hiszen úgy tudja, hogy az ország legnagyobb bűnözői, a Dalton testvérek mind a négyen rács mögött vannak. Ám Rantanplan, a kutya véletlenül kiszabadítja őket. Ezzel nemcsak a seriffnek okoz komoly gondot, de Lucky Luke-nak is, hiszen rá hárul az a nehéz feladat, hogy ismét rács mögé juttassa a megátalkodott fivéreket.

Szaffi

TV2 – január 16., 14.15
Korhatár nélkül megtekinthető.

Mesénk a XVII. században játszódik, amikor a Habsburg-ház elhatározza, hogy kiveri a törököt Magyarországról. Sophie, Ahmed pasa lánya és Jónás, a magyar várúr, Botsinkay Gáspár fia kisgyermekkoruk óta szeretik egymást, s jegyesek. A háború alatt azonban a Botsinkay családnak és a töröknek menekülnie kell, ezért elásnak egy láda kincset Botsinka várának udvarában. A kisded Sophie menekülés közben elvész, és egy furcsa kis öregasszony talál rá, aki macskája után elnevezi Szaffinak, s saját gyermekeként neveli. Jónás, daliás fiatalemberként, visszatér apja birtokára, s az elrejtett kincs nyomába ered. A kincset azonban nemcsak Jónás szeretné megtalálni, hanem az ingyenélő haszonlesők is. A fiú eközben újra találkozik Szaffival...

Ferdinánd

SuperTV2 – január 16., 14.15
6 éven aluliaknak nem ajánlott!

Mi dolga a világon egy bikának? Viadalokon való részvétel. És mire vágyik minden igazi bika? Természetesen arra, hogy végre a stadion közepén állhasson, a fűrészport kapargathassa és megmutathassa, hogy ő az igazi, a legyőzhetetlen bajnok. Kivéve Ferdinándot. Ő nem ilyen bika. Nem érdekli a viadal, és nem akar senkit legyőzni. Ő a virágokat, a békességet és a végtelen mezőt szereti. Nem lesz könnyű dolga, míg meggyőzi a világot, hogy egyszer egy ilyen bikára is szükség lehet…

Maja, a méhecske

Paramount Network – január 16., 14.40
Korhatár nélkül megtekinthető.

Maja épp, hogy kikelt lárvájából, de máris olyan szeleburdi, mint hat másik. Képtelen követni a kaptár szabályait, főleg azt, ami szerint a közeli réten fészkelő darazsak örök ellenségeknek számítanak. Amikor eltűnik a méhpempő, mindenki a darazsakra gyanakszik, Maját pedig azzal vádolják, hogy bűnrészességet vállalt a gyalázatban. Legjobb barátját, Willyt leszámítva senki nem hiszi el neki, hogy valójában ő is csak áldozata az esetnek.

Kutyák és macskák – A rusnya macska bosszúja

Film+ – január 16., 15.20
12 éven aluliaknak nem ajánlott!

A kutyák és a macskák örök harcban állnak egymással, miközben az embereknek fogalmuk sincs róla, mi zajlik a szemük előtt. Kedvenceink egy földalatti hálózat tagjai, akik az életüket kockáztatják értünk és azért, hogy fenntartsák az egyensúlyt az emberek leghűségesebb társai között. Ám a rusnya macska, Kopasz Kitty most átlépett egy határt. Az egykori titkos ügynök azt tervezi, hogy egy ördögi szerkentyű segítségével uralma alá hajtja mind a kutyákat, mind a cicákat. Így a történelem során először a két népségnek össze kell fognia, hogy megállítsa a doromboló fenyegetést.

Huckleberry Finn kalandjai

DUNA Televízió – január 16., 19.40
12 éven aluliaknak nem ajánlott!

A Mark Twain népszerű regényéből készült történetben Huckleberry Finn, a kamaszfiú kalandjai elevenednek meg. Huck a falu kis rosszcsontja, egy csavargó fia, akit senki nem nevel, iskolába sem jár – ezért minden gyerek irigyli a különc fiút, és keresi a társaságát. Hősünk az apja elől egy szigeten bújik meg, ahol találkozik Jimmel, a szökött rabszolgával. Egy tutajon hajóznak le a Mississippin, és sok-sok kalandot megélnek együtt.

Apróláb

VIASAT3 – január 16., 21.00
6 éven aluliaknak nem ajánlott!

A jetik békésen élnek biztonságos, tágas és vidám világukban. Az általános boldogságra csupán egyvalami vet árnyat: azok a titokzatos lábnyomok, amelyek egy ismeretlen, titokzatos lénytől származnak. Ám egy jeti úgy gondolja, tudja a megoldást. Ötlete bátor és furcsa, meglepő és szeszélyes: azt állítja, a titokzatos lény egy addig ismeretlen, kis lábú fajtól származik, amelyik rejtőzködő életét él, nehéz megtalálni, de talán érdemes. És elindul, hogy felkutassa az ismeretlen fajt…

 

Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu