Családi filmek szombatra

A nyári kánikulát olyan téli hangulatú filmekkel csillapíthatod, mint az Eddie, a sas című síelős mozi vagy A diótörő és a négy birodalom. De olyan rajzolt kedvencekkel is randizhatsz, mint Rontó Ralph, Volt vagy az Addams Family tagjai.

Rontó Ralph

HBO 2 – július 3., 9.25
Korhatár nélkül megtekinthető.

Rontó Ralph nem elégedett saját sorsával a videójátékban, amiben él. Szeretné, ha őt is úgy körberajonganák, ahogy a játék jófiúját, Fix-It Felixet. A probléma csak annyi, hogy a rosszfiúkat senki sem szereti, ám a hősöket annál inkább. Így amikor egy modern FPS videójáték érkezik, élén a kőkemény Calhoun őrmesterrel, Ralph meglátja a lehetőséget, ami talán a hősiességhez és a boldogsághoz vezet. Egy egyszerű terv kiötlésével besurran a játékba, de nevéhez méltón mindent elront: akaratlanul szabadon ereszt egy halálos ellenséget, ami a játékterem minden játékára veszélyt jelent. Ralph egyetlen reménye Vanellope von Schweetz, egy igazi bajkeverő figura egy cukormázas autóversenyzős játékból, aki talán meg is tanítja majd Ralph-nak, hogy mit jelent jófiúnak lenni. De rájön-e arra Ralph, hogy minden adottsága megvan ahhoz, hogy hős legyen, mielőtt az egész játékteremnek game over lenne?

Volt

HBO – július 3., 13.10
Korhatár nélkül megtekinthető.

Hol Volt, hol nem Volt, volt egyszer egy kutya, aki egy tévésorozat sztárja volt kis gazdájával, Pennyvel együtt. Ők ketten a képernyőn nap mint nap megmentik a világot a gonosz Dr. Calico ármánykodásától. Két forgatás között azonban Volt egyszerű kutyaéletet él. Egyik nap véletlenül bezsuppolják egy szállítmányba, és New Yorkban találja magát. Igazi kihívás vár rá, amikor elhatározza, hogy megkeresi a gazdáját. Rá kell jönnie, hogy ebben a világban másként működnek a dolgok, mint a tévében. Szerencsére Mici, a kidobott házi macska és T-Rex, a tévéfüggő hörcsög személyében alkalmi segítőtársakra akad.

Eddie, a sas

SuperTV2 – július 3., 14.30
12 éven aluliaknak nem ajánlott!

A tipikus angol hős, Eddie (Taron Egerton) nem igazán ügyes, sőt, első ránézésre kifejezetten kétballábasnak tűnik, viszont nagyon lelkes. És ő az egyetlen, aki síugróként a brit színeket képviseli az 1988-as Calgary téli olimpián. Így aztán ő lesz a brit sporttörténelem egyik legnagyobb legendája: példa arra, hogy nem szabad feladni, hogy érdemes küzdeni, és nem a győzelem a fontos – bár az is nagyon jól tud esni. Eddie és edzője (Hugh Jackman) a lehetetlent vállalják, és talán valóra is váltják. Egy egykor hatalmas nemzet tőlük várja, hogy újra igazán büszkék lehessenek.

Klasszikus mesék – Az esőtündér

m2 – július 3., 14.45
6 éven aluliaknak nem ajánlott!

Nagy szárazság sújtja a vidéket: már több nyár óta nem esik eső, a forróság mindent elpusztít. Az egyik falusi asszony, Stine szerint elaludt az esőtündér, ezért lett baj. A gazdag Iven nem hisz az esőtündérben, de megígéri, hogy a lánya hozzámehet a szegény Andreeshoz, Stine fiához, ha másnap estig felkeltik a tündért, és elered az eső. A két fiatal útnak indul…

A diótörő és a négy birodalom

VIASAT3 – július 3., 15.40
12 éven aluliaknak nem ajánlott!

Clarának csupán egy kulcsra van szüksége. Egy kulcsra, aminek nincs párja, mert ez nyitja a dobozt, ami felbecsülhetetlen ajándékot rejt néhai édesanyjától. A keresztapja éves ünnepi bálján a kislány egy aranyfonálhoz jut, ami elvezeti őt az áhított kulcshoz – aminek rögvest nyoma is vész egy különös, rejtelmes párhuzamos világban. Odaát Clara találkozik egy Philip nevű katonával, egy sereg egérrel és három birodalom kormányzóival. Clarának és Philipnek az ominózus negyedik birodalom területére kell merészkedniük, amit egy zsarnok irányít, hogy visszaszerezzék a kulcsot és visszaállítsák a harmóniát e bizonytalan világban.

Belle és Sébastien – A kaland folytatódik

m2 – július 3., 18.05
6 éven aluliaknak nem ajánlott!

Az eredeti történet páratlan sikere nyomán Belle és Sébastien megható kalandjai egy új fejezetben folytatódnak. A korábban megismert szereplők új izgalmakkal néznek szembe, amelyek során ismét próbára kell, hogy tegyék bátorságukat és barátságukat, és ismét tanúbizonyságot kell tenniük emberségből. A kalandok során pedig Sébastien családi titkaira is fény derül.

Addams Family – A galád család

Cinemax – július 3., 18.30
12 éven aluliaknak nem ajánlott!

Gomez és Morticia Addams New Jersey-ben, egy elhagyott kastélyban élnek. Nemcsak lakályossá tették az épületet, de utódokkal is benépesítették, így a hely a béke szigete, távol a civilizáció zajától – a szinte állandó köd pedig elfedi őket a kíváncsi tekintetek elől. A nyugalomnak azonban lőttek, amikor Margaux Needler tévés műsorvezető felfedezi a vidéket, és lakóparkot álmodik ide. Csak idő kérdése, mikor robban ki a konfliktus az Addams család és az újonnan épült kertvárosi negyed lakói között.