Családi filmek szombatra

Egy egész mesebolt, egy zűrös majom, egy állati zenekar és kétballábas kalózok – lesz itt minden, mint a búcsúban, csak be kell kapcsolni a tévét!

Mr. Magorium meseboltja

Moziverzum – augusztus 7., 9.40
12 éven aluliaknak nem ajánlott!

Mr. Magorium (Dustin Hoffman) meseboltja a legkülönösebb, legfantasztikusabb és legcsodálatosabb játékbolt a világon. Mi több, ezen a varázslatos helyen életre kelnek a játékok – hiszen maga a bolt is eleven lényként viselkedik! Azért, hogy a vásárlók előtt is felfedje a csodát, az üzlet csak egy dolgot vár cserébe: hinniük kell benne. Csakhogy a mágikus, ám öntörvényű áruda igencsak zokon veszi, mikor Mr. Magorium bejelenti, hogy átadja a vezetését Molly Mahoney-nak (Natalie Portman), és az egykor színpompás és életteli játékok egyszerre szürkévé és hétköznapivá válnak. Molly csak a kilencéves Eric és a kétkedő könyvelő, Henry, a Mutáns (Jason Bateman) segítségére számíthat.

Zűrös majom

Film+ – augusztus 7., 11.15
12 éven aluliaknak nem ajánlott!

Eva (Thora Birch) minden álma egy kiskutya, míg szülei úgy gondolják, a mindig rendetlen, lusta kislány még nem alkalmas egy állat gondozására. Egy nap a szülők döbbenten tapasztalják, hogy Eva gyökeresen megváltozott, mit sem sejtve arról, hogy lányuk egy apró majmot rejteget a szobájában, aki a parkban szegődött mellé. De azt Eva sem sejti, milyen kalandok várnak rá, új kedvence ugyanis mindent ellop, ami pénzzé tehető, ráadásul gonosz gazdája, aki egy nagyszabású rablásra készül, bármit megtesz, hogy visszaszerezze a majmot.

Scooby-Doo 2.: Szörnyek póráz nélkül

Film+ – augusztus 7., 13.15
12 éven aluliaknak nem ajánlott!

Egy talányos gonosztevő tartja rettegésben Menőfalva lakóit. A titokzatos rém szörnymasinájával egymás után éleszti újra a Rejtély Rt. összes eddigi ellenségét. Így aztán Frednek, Daphnénak, Bozontnak, Velmának és Scooby-Doo-nak minden csavaros ötletre, furmányos furfangra szüksége lesz, hogy megállítsák a rémes szörnyáradatot. A csapat kis híján szégyenben marad, mert Scoobyn és Bozonton kitör a frász, úgyhogy a két jó barát hamar nekilát kieszelni egy titkos tervet, amivel bebizonyíthatják nyomozói zsenialitásukat.

Az igazi csoda

TV2 – augusztus 7., 13.50
12 éven aluliaknak nem ajánlott!

Egy új közösségbe bekerülni mindenkinek nagy kihívás – de van, akinek még annál is nagyobb. Auggie Pullman jó fej, okos, kedves és már ötödikes, mégis most kezdi csak az iskolát. A kisfiú ugyanis arcdeformitással született, és eddig édesanyjával tanult otthon. Auggie nem hétköznapi arca alaposan felkavarja az iskolában a kedélyeket. A fiú azonban épp olyan hétköznapi dolgokra vágyik, mint a többi gyerek, és legfőképpen: barátokra. A kisfiú mindent megtesz, hogy elfogadják, de a beilleszkedés nem megy zökkenőmentesen. A szeretetnek és a kedvességnek azonban, mint tudjuk, mágneses ereje van...

Grimm meséiből: A brémai muzsikusok

m2 – augusztus 7., 14.50
6 éven aluliaknak nem ajánlott!

Egy haszontalanná vált öreg szamár, egy vaksi kutya, egy macska és egy kakas már nem tudják teljesíteni feladatukat a ház körül, ezért gazdájuk és a felesége elhatározza, hogy megszabadulnak tőlük. Hogy a szomorú véget elkerüljék, az állatok megszöknek, és Brémába igyekeznek, hogy ott zenéjükkel keressék meg mindennapi takarmányukat és tejüket. Az úton azonban rablók fogságába esnek. Vajon sikerül végül megtalálniuk új, boldog otthonukat?

Klasszikus mesék – Az aranyfonál

m2 – augusztus 7., 18.15
12 éven aluliaknak nem ajánlott!

Egy kis és szegény királyságban, valahol a nagy erdő közepében élt egy özvegyember, egy molnár, két gyermekével. Marie, a lánya szép hajadon volt, gyönyörűen énekelt, és szorgalmának nem volt párja. Ide tévedt egyszer az ország fiatal királya, és beleszeretett a molnár lányába. A molnár büszke volt gyermekére, és azt mondta a király kapzsi kincstárnokának, leánya aranyfonalat fon még a szalmából is. A kapzsi kincstárnok elrabolja hát Marie-t, és azt követeli tőle, hogy fonjon a szalmából aranyfonalat. A lány persze nem tud aranyat fonni, ezért kénytelen elfogadni egy gonosz kis manó ajánlatát, aki a legkedvesebbet kéri tőle az aranyért cserébe, mégpedig a királyi gyermeket, ha Marie-ból királyné lesz. Hősünk biztos benne, hogy egy szegény molnár lányából nem lesz királyné, ezért mindent megígér a manónak…

Kalózok – A kétballábas banda

Sony Movie Channel – augusztus 7., 19.10
12 éven aluliaknak nem ajánlott!

A Kalóz Kapitányt határtalan vágy és lelkesedés hajtja, a nyílt tengeren azonban minden terve csődöt mond. Kapitánynak az a nagy álma, hogy egyszer végre legyőzze riválisait, Büszke Bellamyt és Penge Lizt, és megszerezze a kalózok Oscar-díját, a hőn áhított Az év kalóza-díjat. Célja olyan küldetésbe hajszolja, melynek során csőcselék legénységével együtt az egzotikus Vérszigettől a ködös London utcáiig sok helyen megfordulnak. Kalandjaik során megütköznek egy ördögi királynővel, és közéjük keveredik egy szerencsétlen fiatal tudós is.