Családi filmek szombatra

Beszélő állatok, egy zöld behemót, bálnák és táncoló pingvinek – csak az nem talál magának nézni valót ezen a szeptember közepi szombaton, aki nem akar.

Dolittle

Film Now – szeptember 11., 7.15
12 éven aluliaknak nem ajánlott!

A különc Dr. John Dolittle, Viktória királynő Angliájának híres orvosa és állatorvosa hét éve veszítette el a feleségét. Azóta remeteként él a Dolittle birtok magas falai mögött; társasága csupán egzotikus állatainak seregletéből áll. Ám amikor az ifjú királynő súlyos beteg lesz, Dolittle kénytelen-kelletlen útra kel egy titokzatos sziget felé, hogy megtalálja a gyógymódot. Útja során új erőre kap bátorsága és fürge észjárása, régi ellenfelekkel találkozik és csodálatos lényeket fedez fel. Kalandjaiban segítőtársai is akadnak, hiszen önjelölt ifjú segédje mellett elkíséri őt egy lármás kis állatsereglet is, többek között egy gondterhelt gorilla, egy lelkes, de kelekótya kacsa, egy truccoló strucc, egy jókedvű jegesmedve, valamint egy bakafántos papagáj, aki Dolittle legközelebbi tanácsadója és bizalmasa.

Shrek

HBO – szeptember 11., 9.40
12 éven aluliaknak nem ajánlott!

Hol volt, hol nem volt, egy messzi mocsárban, meghitt magányban élt egyszer egy morcos ogre, akit Shreknek hívtak. Ám a zöld szörny nyugalmát és életét egy napon fenekestül felbolygatta egy különös esemény: mesebeli lények lepték el a mocsarat – és lepték meg gyanútlan hősünket. A három vak egér futkározott a vacsoráján, a nagy, gonosz farkas feküdt az ágyában, a hét törpe Hófehérke koporsóját tette az asztalára, kunyhója előtt pedig ott nyüzsgött a három hajléktalan kismalac és mindenféle más varázslatos figurák, akiket a gonosz Farquaad nagyúr űzött el otthonukból. Shrek tehát elment a nagyúrhoz, hogy visszakövetelje a mocsarát, de ehhez előbb meg kell mentenie a szörnyű tűzokádó sárkány karmaiból Fiona királylányt, hogy Farquaad feleségül vehesse, és így király lehessen. A nagy kalandban társa is akad az ogrének: a szószátyár Szamár, aki bármit megtenne Shrekért, egyvalamit kivéve: a világ minden kincséért sem hajlandó befogni a száját. Hamarosan kiderül, hogy a sárkánynál sokkal nagyobb problémát jelent Fiona különös titka…

Mindenki szereti a bálnákat

SuperTV2 – szeptember 11., 13.30
Korhatár nélkül megtekinthető.

Az Alaszka északi csúcsán dolgozó helyi riporter, Adam Carlson alig várja, hogy lelépjen valami nagyobb nézettségű csatorna és egy jobb állás felé. Ám amikor beüt élete sztorija, a világ jön el őhozzá. Miután egy szürkebálna családot körbezár az Északi-sarkkör gyorsan szilárduló jege, egy olajmágnás, államfők és szenzációéhes újságírók bukkannak fel a fagyos városkában, de aki miatt Adam leginkább aggódik, az Rachel Kramer. A lány nemcsak szókimondó környezetvédő, de a volt barátnője is. Az idő egyre fogy, és Rachelnek és Adamnek össze kell hoznia egy különleges szövetséget az eszkimó őslakosok, az olajcégek és az orosz és amerikai hadsereg között, hogy ellentéteiket félretéve segítsenek kiszabadítani a bálnákat. Ahogy a világ figyelme a földgolyó jégsapkája felé irányul, a veszélyeztetett állatok kimenekítése a nemzetek közös ügye lesz, és pillanatnyi enyhülést hoz a hidegháborúban.

Heléne, a valódi menyasszony

m2 – szeptember 11., 14.50
12 éven aluliaknak nem ajánlott!

Heléne, a szépséges fiatal lány korán elvesztette édesapját, és Gertruddal, a mostohájával éli mindennapjait. Az asszony mindent megtesz, hogy megkeserítse a lány életét, és ez csak rosszabb lesz, amikor elhatározza, hogy meghódítja a birodalom hercegét. Heléne egy tündér segítségével igyekszik eleget tenni Gertrud egyre képtelenebb kéréseinek. Egy nap, amikor a herceg épp a közeli erdőben vadászik, a lány mostohája kérésére egy palotát teremt elő a semmiből. Lassmann herceg így találkozik Helénével, aki teljesen elbűvöli, és ígéretet tesz neki, hogy másnap visszatér, hogy feleségül vegye. Lassmann azonban nem jön, sőt Heléne hamarosan a herceg eljegyzéséről értesül. Vajon ilyen csalfa lenne a fiú, akibe beleszeretett? A lány új életet kezd, de a sors úgy akarja, hogy egy nap újra találkozzanak.

Táncoló talpak

VIASAT3 – szeptember 11., 15.55
Korhatár nélkül megtekinthető.

A császárpingvinek között egy senki vagy, ha nem tudsz énekelni. A kis Topi – befolyásos és nagyra tartott szülei bánatára – nem tud énekelni, így esélye sincs a boldog szerelemre. Ellenben még egy ilyen táncost, mint ő, nem hordott a jég a hátán, ezért úgy határoz, boldogul, amivel tud, és nekivág az Antarktisznak. Hamarosan találkozik egy csapat másfajta pingvinnel, köztük Ramónnal, akit lenyűgöznek a kis pingvin tánclépései, és meghívja, hogy tartson velük. Új barátaival Topi olyan kalandokba keveredik, amilyeneket a császárpingvinek még csak elképzelni sem tudnak.

Szellemes kölykök

Sony Max – szeptember 11., 17.10
12 éven aluliaknak nem ajánlott!

A Disney cuki beszélő kiskutyái most olyan titokzatos helyre keverednek, ahol bundaborzolóan kísérteties dolgok történnek velük. Néhány frissen szerzett barát – akik között egy barátságos szellem is van – teszi az izgalmas kalandokat igazán kölykös mókává. A kölykök egy rossz szándékú kopó ellen veszik fel a harcot, és új barátaik segítségével nemcsak Warwickot tanítják móresre, hanem mellesleg a világ megmentésére is vállalkoznak. Rengeteg akcióval, humorral és még több extrával a Szellemes kölykök kísértetiesen jó kaland, ami a barátságot és az összetartást ünnepli, ráadásul az egész család jól fog szórakozni rajta.

A kis bankrablók

m2 – szeptember 11., 18.15
12 éven aluliaknak nem ajánlott!

Vidám, bohókás családi vígjáték, 5 és 7 éves kis csibészekkel a főszerepben, akik új otthonukat akarják megmenteni. Robby és Louisa végtelenül elkeserednek, amikor el kell költözniük új otthonukból, mivel a szülők nem tudják fizetni a jelzáloghitelt, így a bank kilakoltatja őket. De miért van a banknak ilyen égető szüksége a pénzre, amikor dugig van a széf? Hisz legalább egymillió van abban a páncélteremben! Időközben a család leköltözik a nagyszülők vidéki birtokára, ám Robby képtelen kiverni a fejéből a bank széfjében látott tömérdek dollárköteget – és tervet eszel ki: Louisával együtt belopóznak a bank páncéltermébe, hogy elcsenjék a jelzálog összegét. A rablás remekül alakul – amíg ki nem derül számukra, hogy a bank korrupt igazgatója és biztonsági őrei által kidolgozott hatalmas pénzcsalásba csöppentek. Hajtóvadászat indul a gyerekek ellen, előbb a városon át, majd egészen a nagyszülők birtokáig...