Családi filmek vasárnapra

A kicsiket a Visszatérés Óz birodalmába, a Bébi úr és a Mary Poppins visszatér, míg a nagyobbakat a Váratlan jóbarát, a Vadregény, a Jumanji, az Addams Family - A galád család, az Alice Tükörországban, valamint a Nanny McPhee és a nagy bumm várja.

Visszatérés Óz birodalmába

Moziverzum - augusztus 18., 8.45
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

Alighogy visszatért Óz birodalmából, máris új kalandba csöppen Dorothy. A szivárványon keresztül a régi barátja, a Madárijesztő kér tőle segítséget. Totóval a kezében a kislány visszatér Óz földjére, ahol gyorsabban telt az idő, mint otthon. Ráadásul a gonosz nyugati boszorkány testvére, az Udvari Bolond át akarja venni a hatalmat, és sötétségbe akarja borítani Óz földjét. Még Glinda, a jóságos északi boszorkány, a béke őrzője is képtelen szembeszállni vele. Dorothy az egyetlen reményük.

Váratlan jóbarát (Szólít a szörny)

Mozi+ - augusztus 18., 9.55
12 éven aluliak számára nagykorú felügyelete mellett ajánlott!

A 12 éves Conor csodálatos fantáziával és rajztehetséggel megáldott kisfiú. Amikor élete legnagyobb megpróbáltatásával kell szembenéznie, nem akármilyen segítőt kap: egy hatalmas szörny látogat el hozzá éjszakánként, aki fantasztikus történetekkel ébreszti fel a fiúban szunnyadó erőt és bátorságot. Conor végül a mesék és a szörny segítségével nemcsak édesanyja súlyos betegségével, és iskolatársai zaklatásával küzd meg, de a saját félelmeivel, dühével és bűntudatával is.

Vadregény

HBO - augusztus 18., 11.30
12 éven aluliak számára nagykorú felügyelete mellett ajánlott!

Kedvelt mesehősök kelnek életre és keverednek új kalandokba a klasszikus Grimm-mesék e sajátos, modernizált keverékében. Többek között Hamupipőke, Piroska, Babszem Jankó és Aranyhaj története elevenedik meg, amelyet egy pékmester és feleségének élete foglal keretbe. Miután mindketten arra vágynak, hogy végre családjuk legyen, találkoznak a titokzatos boszorkánnyal, aki azonban megátkozza őket. Hogy megtörjék az átkot, kalandos útra indulnak a közeli erdő sötét titkokat rejtő fái közé.

Jumanji

TV2 - augusztus 18., 13.40
12 éven aluliak számára nagykorú felügyelete mellett ajánlott!

A 12 éves Alan felfedezi a díszes Jumanji-táblát, s amikor Sarah-val leülnek játszani, Alan hirtelen eltűnik és a Jumanji dzsungelbirodalmában találja magát. Nem is tud visszatérni, mert a kislány túlságosan rémült, hogy befejezze a játékot. Csak akkor kerülhet ki a csapdából, ha valaki meghatározott számot dob. Ez azonban 26 évig nem fordul elő, így Alan az esőerdő foglya marad mindaddig, míg két másik gyerek, Judy és Peter újra nem kezdi a játékot. Ám kiderül, csak akkor szabadulhat, ha a két gyerek megtalálja a felnőtt Sarah-t, különben veszélybe kerül a házuk, a környék és egész városuk.

Addams Family - A galád család

TV2 - augusztus 18., 15.50
12 éven aluliak számára nagykorú felügyelete mellett ajánlott!

Imádnivalóan rosszindulatú teremtményekből áll a galád család. Gomez és a felesége, Morticia két komisz kölyköt nevel, és néhány fura szerzet él még velük egy tető alatt. Karácsony éjjelén a szeretetről énekel a népes család. Egyedül a kedves Fester bácsi hiányzik közülük, akinek vagy negyedszázada veszett nyoma. A szellemidézés sikerrel jár, Fester megjelenik a küszöbön. Mindenki boldog, amíg rá nem jönnek, hogy valami nem stimmel a bácsival.

Alice Tükörországban

Cool - augusztus 18., 18.50
12 éven aluliak számára nagykorú felügyelete mellett ajánlott!

Alice Kingsleigh az elmúlt években édesapja nyomdokaiba akart lépni, ezért a tengeren hajózott. Miután visszatér Londonba, egy mágikus nagyító birtokába jut, amelynek segítségével visszatér Csodaországban megismert barátaihoz, a Fehér nyúlhoz, a Bölcselőhöz, a Cheshire macskához és persze a bolond Kalaposhoz, aki azonban, mintha nem lenne önmaga. Ezért Mirana elküldi Alice-t, hogy kérje kölcsön a titokzatos Kronoszférát, ezt a fémből készült gömböt, amely magát az időt működteti. Ahogy visszatér a múltba, a lány számos barátjával és ellenségével találkozik, miközben veszedelmes küldetésének próbál a végére járni és megmenteni a Kalapost.

Nanny McPhee és a nagy bumm

Moziverzum - augusztus 18., 18.50
12 éven aluliak számára nagykorú felügyelete mellett ajánlott!

A varázsdada ezúttal egy fiatal anyuka ajtajában jelenik meg. Isabel maga próbálja ellátni a családi gazdaságot, mert a férje háborúban van. Amint Nanny McPhee megérkezik, hamarosan rájön, hogy Isabel gyermekei a saját háborújukat vívják a két elkényeztetett városi unokatestvér ellen, akik beköltöztek hozzájuk, és nem hajlandók elmenni. Nanny McPhee bevet minden varázslatot, a repülő motorbiciklitől az életre kelt szoborig, a fára mászó kismalactól a kiselefántig, hogy a rosszcsont lurkóknak megtanítsa az öt leckét.

Bébi úr

TV2 - augusztus 18., 18.55
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

Az nem kérdés, hogy ki a főnök a családban. Attól a naptól kezdve, hogy az új kisöcsi hazaérkezik, a hétéves Tim érzi, hogy megváltoznak otthon a viszonyok. A jövevény taxin fut be, öltönyt meg diplomatatáskát visel, és be nem áll a szája - el is hódítja közös szüleik szeretetét. De Tim nem adja fel, nekivág, hogy visszaszerezze, ami addig kizárólagos, jogos tulajdona volt - és egy őrületes összeesküvés nyomaira akad, melynek célja, hogy felborítsa a világban szétosztott szeretet egyensúlyát.

Mary Poppins visszatér

HBO - augusztus 18., 20.00
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

A Mary Poppins visszatér a gazdasági válságtól sújtott, 1930-as évekbeli Londonban játszódik, 24 évvel az első rész után. Michael Banks három gyermekével és házvezetőnőjével, Ellennel még mindig a Cherry Tree Lane-en lakik, és abban a bankban dolgozik, melyben egykoron apja is. Jane Banks anyja nyomdokába lépve áll ki a munkavállalók jogaiért, miközben segítő kezet nyújt Michael családjának. Miután Michaelt súlyos veszteség éri, a talányos dadus, Mary Poppins ismét felbukkan a életükben, és különleges varázsképességei, no meg a mindig vidám lámpagyújtogató, Jack segítségével segít a családnak ismét felfedezni az élet örömeit és csodáját.