Családi filmek vasárnapra

Ezen a novemberi vasárnapon különféle küldetéseknek lehetünk szemtanúi a képernyőn: a Zathura testvérpárjának az űrből kell hazatérnie, Fürgének, a sarki rókának meg kell akadályoznia a sarkvidék felolvasztását, a Verdák Matukájának kémmissziót kell teljesítenie, Paulie-nak, a papagájnak pedig meg kell találnia a gazdáját.

Zathura – Az űrfogócska

HBO 3 – november 8., 9.40
12 éven aluliaknak nem ajánlott!

A hatéves Danny és a tízéves Walter tipikus testvérpár: vagy egymás idegeire mennek, vagy halálra unják magukat otthon. Egyik nap a két csemete régi űrhajós társasjátékot talál a pincében. Amikor kipróbálják, nem mindennapi élményben lesz részük: a játékmezőkben leírt események valóra válnak. Legnagyobb megdöbbenésükre az űrben találják magukat, ahol fantasztikus kalandok várnak rájuk. A két gyerek azonban rájön, hogyha nem fejezik be a játékot, örökre a sötét, határtalan világűr foglyai maradnak. Csak egymással összefogva tudják legyőzni az előttük tornyosuló akadályokat.

Sarkvidéki akció

Film Now – november 8., 10.35
6 éven aluliaknak nem ajánlott!

Az ifjú sarki róka, Fürge amilyen apró, olyan hatalmas álmot dédelget kiskora óta: a Villám Futárszolgálat híres szánhúzó kutyáival együtt akarja kézbesíteni a különleges postai küldeményeket az Északi-sark lakóinak. Egyelőre még csak a postázóban pakolgatja a csomagokat, de ami késik, nem múlik. A tettre kész Fürge, hogy bebizonyítsa rátermettségét a futárságra, főnöke tudta nélkül titokban kézbesít egy csomagot.

Ekkor azonban a mit sem sejtő ifjú titán belebotlik a gonosz, mindenre elszánt Otto von Walrusba, a nagydarab rozmárba, aki nem kisebb ördögi tervet eszelt ki, mint a sarkvidék felolvasztását. Fürge, minden bátorságát összeszedve, legjobb barátaival, P.B.-vel, a kissé zárkózott jegesmedvével, Lemmyvel, a postázó kelekótya albatroszával és Jade-del, a sarkvidék legügyesebb és legcsinosabb szerelőjével felkerekedik, hogy együtt nézzenek szembe a galád Ottóval, és megmentsék a világot a totális káosztól.

Verdák 2.

Film+ – november 8., 10.40
Korhatár nélkül megtekinthető.

A legmenőbb versenyverda, Villám McQueen és utánozhatatlan barátja, az autómentő Matuka a Verdák 2-ben igazán nagy kalandba keverednek, amikor a tengerentúlra indulnak, minden idők legelső Földgolyó Futam autóversenyére. A kupa nyertese csakis a világ leggyorsabb autója lehet, a győzelem felé vezető út azonban telis-tele van kátyúkkal, elterelésekkel és vidám meglepetésekkel. Matuka már a verseny első fordulóján különös kalandba keveredik, és kénytelen egyszerre lavírozni a szupertitkos kémküldetés és csapatfőnöki feladatai között. Hamarosan megkezdődik a legpörgősebb autós üldözés Japán és Európa utcáin, a legmenőbb verdákkal, régi és új kedvencekkel egyaránt.

Paulie

Paramount Channel – november 8., 14.00
12 éven aluliaknak nem ajánlott!

Ha te vagy a világ legviccesebb, legdumásabb papagája, pillanatok alatt hatalmas zűrben találhatod magad – amint ezt Paulie meg is tanulja ebből a kacagtató kalandfilmből. Paulie egy nagyon különleges papagáj. Nemcsak Marie hű társa és barátja, de ő tanítja meg a tiszta beszédre, és szünteti meg a dadogását. A szülők azonban úgy vélik, kislányuk képzelődik, és túladnak az állaton. Majd el is költöznek a városból, egészen az óceán túlpartjára. Ettől kezdve Paulie egyetlen célja, hogy megtalálja Marie-t. Kalandok során jut el az ország másik végébe, ott azonban egy kutatóintézetbe kerül...

Addams Family – A galád család

SuperTV2 – november 8., 16.55
12 éven aluliaknak nem ajánlott!

A Charles Addams képregényeiből ismert Addamsék az élőszereplős verzióban boldogan élnek régi villájukban, különböznek mindenkitől, és ők az egyetlenek, akiket ez cseppet sem zavar. Zavartalan nyugalmukat egy elveszettnek hitt rokon felbukkanása borítja fel, amikor egy este összegyűlik a család és a barátok, hogy szeánszon idézzék meg Fester szellemét, aki huszonöt évvel ezelőtt tűnt el a Bermuda-háromszögben. A szellemidézés olyan tökéletesen sikerül, hogy Fester egyszer csak ott áll épen és egészségesen a küszöbön! A csapat boldogan ünnepli váratlan visszatérést, de a felhőtlen örömbe hamarosan némi zavar vegyül, Fester viselkedése ugyanis némiképp eltér a megszokottól: nem emlékszik a titkos jelszavakra, és a család gyanakodni kezd…

A hihetetlen család 2.

VIASAT3 – november 8., 18.40
6 éven aluliaknak nem ajánlott!

Mindenki kedvenc szuperhőscsaládja visszatér. Ezúttal Helen kerül a középpontba, így Bobra hárul a feladat, hogy Illanával és Vill-lel megoldja otthon a hétköznapi élet kihívásait. Nehéz változás ez mindannyiuk számára, amit nem könnyít meg az sem, hogy még mindig nem tudja senki, milyen erő is lakozik Furiban. Amikor egy új gonosztevő elméjéből kipattan egy briliáns és veszedelmes terv, a családnak (és Fridzsimennek) ismét egy csapatként kell dolgoznia – ám ez sem olyan egyszerű, ha mind hihetetlen figurák!

Ferdinánd

Moziverzum – november 8., 18.55
6 éven aluliaknak nem ajánlott!

Mi dolga a világon egy bikának? Viadalokon való részvétel. És mire vágyik minden igazi bika? Természetesen arra, hogy végre a stadion közepén állhasson, a fűrészport kapargathassa és megmutathassa, hogy ő az igazi, a legyőzhetetlen bajnok. Kivéve Ferdinándot. Ő nem ilyen bika. Nem érdekli a viadal, és nem akar senkit legyőzni. Ő a virágokat, a békességet és a végtelen mezőt szereti. Nem lesz könnyű dolga, míg meggyőzi a világot, hogy egyszer egy ilyen bikára is szükség lehet...