Családi filmek vasárnapra

Olyan állati világok elevenednek meg a képernyőinken, mint a szörfös pingvinek, a Zootropolis és az Énekelj! univerzuma, de jön Kópé, a lustálkodó szobaeb, illetve egy óriásgorillával és egy igazi sárkánnyal is találkozhatunk.

Vigyázz, kész, szörf!

Moziverzum – március 7., 9.10
12 éven aluliaknak nem ajánlott!

Cody imádja a rockzenét és a szörfözést. A kamasz pingvin első versenyére készül, s az ifjú tehetségről dokumentumfilmet forgat egy stáb. A filmesekkel a nyomában Cody nekivág, hogy otthonától, az antarktiszi Dérvidéktől távol, a Pin Gú-szigeten induljon a nagy megmérettetésen. Útja során találkozik a szörfös Pipi Joe-val, a menedzser Reggie Belafontéval, a tehetségkutató Mikey Abromowitzcal és Lani Aliikai vízimentővel. Azután megismerkedik a sokat látott öreg szörfössel, akinek a segítségével Cody rátalál a saját útjára, és rájön, hogy az igazi nyertes nem feltétlenül az, aki elsőként ér a célba…

Zootropolis – Állati nagy balhé

HBO – március 7., 9.20
6 éven aluliaknak nem ajánlott!

Zootropolis, a modern emlősök fővárosa különleges hely. Olyan részekből áll, mint az elegáns Szahara tér vagy a zord Tundraváros. Ebben a színes kavalkádban a világ minden tájáról származó állatok élnek békében egymás mellett. Itt nem számít, ki vagy, a legnagyobb elefánt és a legkisebb mókuscickány is megfér egymással. Amikor Judy Hopps, a zöldfülű rendőr megérkezik a városba, rá kell ébrednie, hogy nem egyszerű feladat első nyuszinak lenni a nagy és erős állatokkal telezsúfolt rendőrségen. Ő azonban elszántan bizonyítani akar, ezért ugrik az első lehetőségre, hogy a végére járjon egy ügynek – még ha ez azt is jelenti, hogy együtt kell dolgoznia a gyors észjárású szélhámos rókával, Nick Wilde-dal.

Joe, az óriásgorilla

RTL Klub – március 7., 13.20
12 éven aluliaknak nem ajánlott!

Greg O’Hara zoológus és kalandor (Bill Paxton) egyik közép-afrikai útja során fantasztikus felfedezést tesz. Egy bennszülött mítoszt követve rálel egy 5 méteres gorilla búvóhelyére. A veszélyes óriás egy fiatal nő (Charlize Theron) társaságában él a dzsungel mélyén. Greg nagy nehezen meggyőzi Jillt, hogy különleges barátja csak akkor maradhat életben, ha egy amerikai rezervátumba szállítják. Az orvvadászok azonban csak az alkalomra várnak, hiszen bármit megtennének, hogy elrabolhassák Joe-t.

Sárkányszív

AMC – március 7., 15.35
12 éven aluliaknak nem ajánlott!

Bowen, az Ősi Törvény lovagja kardforgatásra okítja Einon herceget. Amikor a herceg apját, a gonosz királyt megölik, a csatában Einon is halálos sebet kap. A királynő a sárkány barlangjába viteti a herceget, ahol Draco, a sárkány felajánlja neki a fél szívét, ő pedig megesküszik, hogy igaz és jó király lesz. Csakhogy kiderül, hogy Einon még az apjánál is gonoszabb, és az elkeseredett Bowen ezt a sárkányszívnek tulajdonítja. Megfogadja, hogy addig nem nyugszik, amíg meg nem találja és el nem pusztítja a sárkányt. Ám a viadal váratlan fordulatot vesz, és a két ádáz ellenfél barátságot köt egymással.

Énekelj!

Moziverzum – március 7., 17.00
6 éven aluliaknak nem ajánlott!

Az Énekelj! egy állatok által benépesített emberi világban játszódik. Buster Moon, az elegáns koala egy valaha szebb napokat látott színház igazgatója. Buster örök optimista (na jó, azért kissé zsivány is), és mindennél jobban szereti a színházát – bármit megtenne azért, hogy fennmaradjon. Látva, hogy élete álma az összeomlás szélén áll, egy utolsó esélye van, hogy visszaadja az intézmény régi fényét: ha megrendezi a világ legnagyobb énekversenyét. Öt versenyző emelkedik ki a többiek közül: egy egér, akinek a hangja és a modora is simulékony; egy félénk tini elefánt, akinek hatalmas a lámpaláza; egy túlhajszolt anya, aki huszonöt kismalacot gondoz; egy ifjú gengsztergorilla, aki szakítani akar a kétes családi múlttal; és egy punk-rock tarajos sül, aki arrogáns pasiját igyekszik lerázni magáról. Mind az öten abban a reményben érkeznek Buster színpadára, hogy meg tudják változtatni addigi életüket…

Így neveld az anyádat!

STORY4 – március 7., 17.50
12 éven aluliaknak nem ajánlott!

Grace-re (Eva Mendes) hatalmas nyomás nehezedik. Lánya tegnap szinte még kislány volt, most meg már felvágott nyelvű, éles eszű kamasz, aki szeretné a felnőttek életét élni. A megkomolyodni képtelen anya és függetlenségre vágyó lánya emiatt életük legkomolyabb kihívása előtt áll.

Kópé

Moziverzum – március 7., 19.20
6 éven aluliaknak nem ajánlott!

Kópé, a díszpárnán heverésző, lustálkodó szobaeb élete nem is lehetne vidámabb: ő jómódú gazdija egyetlen szeme fénye, aki imádja, óvja és a legfinomabb falatokkal, a legszuperebb játékokkal kényezteti. Ám mikor az idős milliomosnő váratlanul meghal, kapzsi rokonai legnagyobb meglepetésére kiderül, hogy egész vagyonát kedves kutyájára és annak leendő új gazdájára hagyományozta. Mikor Kópénak véletlenül nyoma vész, a mohó rokonok mindent bevetnek, hogy visszaszerezzék a kis blökit – és vele együtt a hatalmas örökséget. A kutyus után erednek, aki most már az utca négylábú törvényei szerint tengeti napjait, és megannyi izgalmas, olykor veszélyes kalandba keveredik új ebbarátai oldalán.