Családi filmek vasárnapra

Folytatódnak mindenki kedvenc gyilkos bálnájának kalandjai, a tegnapi minyonmese után ma gazdájukat, Grút ismerhetjük meg, és szerencsére Nicolas Cage is akciózik egyet.

Szabadítsátok ki Willyt! 3.

RTL Klub – május 23., 10.15
12 éven aluliaknak nem ajánlott!

Willy, a gyilkos bálna ismét visszatér, és ezúttal orvvadászok próbálják horogra tűzni. Jesse, aki már 16 éves, egy hajón vállal munkát barátjával Randolph-fal és a különc tudóssal, Drew-val. Az orvvadászok hajójának kapitánya John Wesley. Fiának, Maxnek nem igazán van ínyére ez a vadászat, de nem mer szólni ellenérzéseiről az apjának. Útjuk során Willy csatlakozik Jesse-hez, aki segít Maxnek rádöbbenni, hogy a gyilkos bálnák értéke nem mérhető pénzben.

Coco

HBO 3 – május 23., 12.30
6 éven aluliaknak nem ajánlott!

Annak ellenére, hogy családja ősidők óta megveti a zenét, Miguel arról ábrándozik, hogy egyszer neves muzsikus lesz, akárcsak bálványa, Ernesto de la Cruz. Rejtélyes események láncolatát követően a fiú előtt megnyílik a holtak bámulatos és színpompás világa, ahol bizonyítani tudja tehetségét. Varázslatos útja során összeakad a simlis Hectorral, s ketten együtt próbálják megfejteni a titkot, ami fényt derít Miguel családjának valódi történetére.

A nemzet aranya

Film+ – május 23., 14.40
12 éven aluliaknak nem ajánlott!

Benjamin Franklin Gates (Nicolas Cage) családja hét korábbi generációjához hasonlóan archeológus, aki egy különös kincs megtalálásának szenteli életét. A Gates család titkos legendája úgy tartja, hogy George Washington, Thomas Jefferson és Benjamin Franklin Amerika függetlenségi háborúja idején egy jelentős aranytartalékot rejtett el szűkösebb napokra, és az arany rejtekhelyéhez az Alkotmány, valamint a Függetlenségi Nyilatkozat eredeti példányaiban található titkos utalások vezetnek el. Hősünknek nincs semmilyen kézzelfogható bizonyítéka arra, hogy a legendának bármilyen valóságalapja lenne, mégis teljes erőbedobással fog hozzá a titkos kód feltöréséhez és a kincs megtalálásához. Hamarosan azonban mások is értesülnek a kincsről, és megindul a hajtóvadászat…

Gru

TV2 – május 23., 15.55
Korhatár nélkül megtekinthető.

A fekete ház a kiszáradt kertjével nem illik az idilli kertvárosi képbe. Hátha még a környéken lakók sejtenék, hogy titkos búvóhely lapul alatta! Itt él és dolgozik ugyanis a velejéig gonosz Gru, aki zsugor- és fagyasztósugara, valamint különféle légi és szárazföldi harceszközei segítségével mindenkit elsöpör, aki keresztezi az útját. Gru legújabb terve pedig az, hogy ellopja a Holdat. Úgy tűnik, nincs senki, aki képes lenne megakadályozni ebben. Senki, hacsak a három árva kislány nem. Margo, Edith és Agnes ugyanis talán még Gru szívét is meglágyítják.

Tini Titánok: A film

AXN – május 23., 16.50
7 éven aluliaknak nem ajánlott!

Már mindegyik szuperhős saját játékfilmet kapott – mindegyik, a Tini Titánokat kivéve. Robin, a csapat vezetője elhatározza: ha törik, ha szakad, megcsinálja a barátaival a filmet, aminek ő lesz a sztárja! A gond csak az, hogy Hollywoodban nem igazán akarják észrevenni őket. Néhány őrült ötlettel a tarsolyukban és egy dallal a szívükben a csapat tagjai ezért Tinsel városába mennek, hogy valóra váltsák álmukat. A dolgok komolyra fordulnak, amikor feltűnik a színen a gonosz Slade, aki világuralomra tör.

Malacka, a hős

m2 – május 23., 18.15
Korhatár nélkül megtekinthető.

Malacka végre a figyelem középpontjába kerül, és barátai, a Százholdas Pagony lakói végre megtanulják: nem kell feltétlenül nagyra nőni ahhoz, hogy valaki nagy tetteket hajtson végre. Pedig eleinte Malackának erősen az az érzésre, hogy ezt senki nem hiszi el. Tigris ravasz mézszerző akciójában mindenki fontos szerepet kap, még Füles is része a tervnek, csak Malackának nem jut feladat: túl kicsi hozzá, hogy segítsen. De amikor eltűnik, a barátai rögtön rájönnek, mennyire hiányzik nekik. Még szerencse, hogy megtalálják a naplóját, és az abban találtak segítségével megkezdődhet a nyomozás. Micimackó és a többiek egy kis rózsaszín, lebegő fülű alakot keresnek – és a nyomok azt mutatják, hogy még egy Egészen Kicsi Állat is végrehajthat Igen Nagy Tetteket.

Hófehér és Rózsapiros – Egy mai mese

STORY4 – május 23., 19.50
12 éven aluliaknak nem ajánlott!

Volt egyszer egy szegény özvegyasszony, és annak két lánya: mivel hasonlítottak a kertjében nyíló két rózsafához, Hófehérnek és Rózsapirosnak nevezte őket. Kedves, jó gyermek volt mind a kettő, szorgalmas, engedelmes, s a természetük csak annyiban különbözött egymástól, hogy Rózsapiros elevenebb, vidámabb kedvű volt, mint Hófehér. A Grimm testvérek klasszikus meséje most modern köntösben tárul elénk ebben a német romantikus filmben.