Családi filmek vasárnapra

Egy igazi klasszikus, a Pocahontas mellett olyan modern meséket is láthatunk, mint A Karib-tenger kalózai első része, a Hipervándor, a Ready Player One, a Libabőr vagy az Űrdongó.

Luis és a Zűrlények

Film Now – június 6., 8.40
6 éven aluliaknak nem ajánlott!

Luis apukája megszállottan kémleli az éjszakai eget, és földönkívüliek után kutat, de álmában sem gondolná, hogy azok esetleg egyszer szó szerint bepottyannak a kertjükbe. A gyakran magányos kisfiú hamar összebarátkozik a három fura jövevénnyel, és rejtegetni kezdi őket az apja elől, aki egy gyerekkori találkozás miatt veszélyesnek gondolja a földönkívüli lényeket. Amikor azonban az elfoglalt apuka miatt az iskolaigazgató bentlakásos iskolába akarja kényszeríteni, Luis komolyan fontolóra veszi, hogy nemcsak segít hazajutni a mókás triónak, de maga is elhagyja a bolygót.

A Karib-tenger kalózai – A Fekete Gyöngy átka

VIASAT3 – június 6., 11.45
12 éven aluliaknak nem ajánlott!

A XVII. században a Karib-tenger a kalózok birodalma volt, akik megfélemlítették az angol királyi flottát is. Elizabeth Swannt (Keira Knightley), az angol kormányzó lányát elrabolja a rettegett kalóz, Barbossa kapitány (Geoffrey Rush). A lány gyerekkori barátja és szerelme, Will Turner (Orlando Bloom) Elizabeth megmentésére indul, és ebben szándéka ellenére is a kalózok segítségét kell kérnie. Jack Sparrow, a kalózok vezére (Johnny Depp) felfedi Barbossa és társai titkát. Will és Jack megkísérlik a lehetetlent: megszerezni a Fekete Gyöngyöt, megmenteni a lányt és mellesleg megszerezni a világ legdrágább kincsét.

Hipervándor

RTL Klub – június 6., 15.55
12 éven aluliaknak nem ajánlott!

David fulladás közben fedezi fel, hogy különleges képességgel rendelkezik. Ő egy vándor, aki képes egyetlen pillanat alatt bárhová eljutni a Földön. Vágyainak semmi sem szab gátat, bármilyen falon vagy biztonsági rendszeren át tud hatolni. Ám egy nap rájön, hogy vadásznak rá, ráadásul természetfeletti adottságával nincs egyedül. Cox és szervezete évszázadok óta kíméletlenül vadászik a vándorokra és a családtagjaikra. David mindent elkövet, hogy megmentse apját és a szerelmét, Millie-t.

Ready Player One

Film+ – június 6., 17.30
12 éven aluliaknak nem ajánlott!

Az Oasis a legnagyobb virtuális tér, amelyben az emberek nap mint nap felszabadulnak. Amikor az alapító, James Halliday végrendelete érvénybe lép, hatalmas verseny veszi kezdetét. Kiderül, hogy Halliday elrejtett néhány titkot a rendszerben, és aki ezekre rátalál, mesés gazdagságot nyerhet. A fiatal Wade a játékban nőtt fel, és Parsifal-avatárjával nekivág a kalandnak, nem is sejtve, hogy az élete a tét. Nolan Sorrento, az agresszív milliárdos akarja ugyanis megszerezni magának az Oasist, és új fejlesztéseivel uralni szeretné az emberek életét.

Pocahontas

m2 – június 6., 18.15
Korhatár nélkül megtekinthető.

John Smith, aki a pénzéhes angol telepesekkel együtt érkezik az Újvilágba, egészen más, mint az útitársai. Az aranynál sokkal jobban érdekli az a furcsa, titokzatos világ, amit szeretne felfedezni. Egyik útja során megpillantja Pocahontast, a szépséges indián hercegnőt, és az élete egy csapásra új értelmet nyer. A lány – törzse tilalma ellenére – bizalmába fogadja az idegent, és mókás barátaival, a mosómedvével és a kolibrival feltárja előtte a vadon titkait. A messzi, egzotikus tájakon játszódó történet a legfontosabb érzelmekről szól: az őszinte szeretetről, a szerelemről és a barátságról, mindezt romantikával, vidámsággal és mesés kalandokkal ötvözve.

Űrdongó

TV2 – június 6., 18.55
12 éven aluliaknak nem ajánlott!

1987-ben Űrdongó menekülni kényszerül a Cybertronról, és egy kaliforniai tengerparti kisváros roncstelepén rejtőzik el. Charlie (Hailee Steinfeld) éppen 18 éves lesz, és keresi a helyét a világban. Ő talál rá az ütött-kopott, lerobbant Űrdongóra. Amikor Charlie életre kelti, hamar ráébred, hogy ez az autó nem csak egy közönséges Volkswagen Bogár...

Libabőr

Jocky TV – június 6., 19.45
12 éven aluliaknak nem ajánlott!

Ne költözz olyan környékre, ahol horroríró él! Zach elköveti ezt a hibát: édesanyjával új városba hurcolkodnak, és még büszkék is rá, hogy a szomszéd házban a Libabőr-sorozat híres írója, R. L. Stine (Jack Black) dolgozik. A srác összebarátkozik a nagy ember lányával, és a segítségével beszökik a mester dolgozószobájába. Nem is sejti, hogy Stine különös módszerrel alkot: hátborzongató fantáziáról árulkodó könyvei valóságosak – a lapok közé zárja az elé kerülő szellemeket és szörnyeket. A srác viszont véletlenül szabadon ereszti az irodalomba száműzött rémeket. A gyerekeknek és az írónak össze kell fogniuk, hogy visszakergessék a szökevényeket oda, ahova valók – mielőtt túl késő lesz.