Családi programok a hétvégére

Érdemes lehet, így a gyereknap előtt picit rápihenni az élményre, hogy bírjátok majd az eszeveszett pörgést. Persze, ha szeretnétek bemelegíteni a nagy napra, akkor erre is remek lehetőségeket kínál ez a hétvége!

Eleven Tavasz a Bartók Béla Boulevard-on

Bartók Béla Boulevard - május 20-22.

A nyárváró fesztiválon újra megerősödik a zenei kínálat, a kicsik és a nagyok is elővehetik a bringákat, idén ráadásul a fenntarthatóságra helyezték a hangsúlyt a szervezők. A megújult kínálatban izgalmas gasztrokalandok, családi és gyermekprogramok, kiállítások, színház és művészeti workshopok is várnak mindenkit. Szóval irány a Boulevard!


LEGO® város és vasútmodell kiállítás és játszóház

Pestújhelyi Közösségi Ház - május 20-22.

Hatalmas LEGO® várost, óriási terepasztalt és rengeteg vasútmodellt csodálhattok meg az 1-es Villamos Klub rendezvényén. A legkisebbeket és a játékos kedvű nagyobbakat játszóház, benne tologatható Thomas vasút, favonat, kincskereső játék és irányítható H0-ás terepasztal várja.


Családi Programok a Múzeumok Majálisán

Magyar Nemzeti Múzeum - május 21-22.

A Magyar Nemzeti Múzeum által szervezett Múzeumok Majálisán idén is tárt karokkal várják a családokat. Többek között mesés tárlatvezetések, kincskeresés, virtuális kiállítás, felfedező hátizsák és kreatív foglalkozások közül is lehet válogatni.


Gyerünk, anyukám! családi nap

Normafa - május 21., 9.00-16.00

Május 21-én, szombaton egész napos ingyenes családi programmal várja az edzeni vágyó anyukákat és családjukat a Gyerünk, anyukám! A Normafánál nem csak tánc, többféle edzés, hanem gyerekprogramok is várják az érdeklődőket.


Picasso nyomában | Alkoss együtt Kass Eszterrel!

Werk Akadémia - május 21., 10.00-12.00

A Werk Akadémia egy 16 éve működő kreatív felnőttképzési műhely. Most programot indít, hogy a gyerekek is képzeletük, fantáziájuk, leleményességük nyomába indulhassanak.


Biológiai sokféleség napja

Füvészkert - ELTE Botanikus Kert - május 21., 10.00-17.00

Egész napos családi program gyerekeknek, felnőtteknek a nemzetközi biológiai sokféleség napja kapcsán.


Klárisok Zenekar: TÍZ, TÍZ, TISZTA VÍZ

Interaktív Meseszínpad (Margitsziget) - május 21., 10.30

Korzenszky Klára gyermekpszichológus, énekes valamint a kiterjedt népzenei ismereteikre és széleskörű hangszeres tudásukra támaszkodó zenésztársai mesekoncertjein a sok évszázados népi bölcsességek, mesék, mondókák és népdalok harmonikusan fonódnak össze a gyermekpszichodráma és a meseterápia elemeire épülve.


HolddalaNap Zenekar - Zöld Péter mesekoncert

Lóvasút Kulturális és Rendezvényközpont - május 21., 10.30

Muzsika és mese egyben, ráadásul ennek a kalandnak te magad is részese lehetsz: hangoddal együtt zendülhet az erdő, lendülhet útra a Nap felé a madár, indulhatnak vágtára a paripák: kapcsolódj be a játékba, és dalolj a zenekarral!


Ramazuri - Hangszerünk a dob!

Magyar Zene Háza - május 21., 10.30

A Ramazuri havonta jelentkező programsorozatának utolsó alkalma a dob körül forog. A meghívott vendégek e témakörben tartják foglalkozásaikat, illetve előadásaikat, ezúttal a Danubia Ütőegyüttes előadását élvezhetitek, akik a népzenétől a klasszikusig, Baszkföldtől Ugandáig az egész világot bejárják, és persze mindenki, aki velük tart ezen a különleges koncerten.


23. Patak Parti

Rózsavölgyi Közösségi Ház - május 21., 10.30-23.00

A Rózsavölgyi Közösségi Házban és kertjében egész nap színes, szabadtéri programokkal várnak mindenkit. Lesz zenés felvonulás, meseszínház, tombola, koncertek, tűztánc és kirakodóvásár. Természetesen a finom falatok, ügyességi játékok és kézműves bütyköldék sem hiányozhatnak a kínálatból. A részvétel pedig ingyenes!


Égből szállott dali madár

Müpa - május 21., 11.00

A közelmúltban Liszt Ferenc-díjjal is kitüntetett énekes-mesemondó, Navratil Andrea és régi barátai-kollégái, a rendkívül sokoldalú Kobzos Együttes tagjai hagyományőrző gyerekprogramját játékos tánctanítás, látványos hangszerbemutató, mesemondás és közös dalolás teszi igazán emlékezetessé.


Szombati Szemezgető

Szépművészeti Múzeum - május 21., 11.00

A családok számára meghirdetett játékos foglalkozások a Szépművészeti Múzeum mesterművei közül szemezgetnek, viszont egyszerre csak egy műalkotással ismerkedhettek meg. Azzal azonban alaposan, játékosan és kreatívan.


Gyermeknapi hangolódás

Wekerlei Kultúrház és Könyvtár - május 21., 16.30-18.00

A gyermeknap előtti héten a Wekerlei Kultúrházban már elindul a buli! Vidám zenei és mókás kézműves programmal várják a gyerekeket.


Mesekert

Marczibányi Téri Művelődési Központ - május 22., 10.00

Tavaszi családi, zenés, mesés, kézműves délelőtt. Jó időben helyszín a Marczi kertje. Rossz idő esetén a programot a művelődési központ belső tereiben tartják meg.


PagonyFeszt a Dürer Kertben

Dürer Kert - május 22., 10.00-14.00

Egy fergeteges családi délelőtt a legújabb Pagony könyvekkel és játékokkal, ahol találkozhattok a Pagony szerzőivel is. Kokopelli Jazz Matiné, állati sarok, társas-, ügyességi- és nyomozós játékok, színházi performanszok, lovagi torna, táncelőadás, békamentés, képzőművészet, kortárs szerzők és illusztrátorok, kedvezményes könyv- és játékvásár, tombola, sütiző, kreatív műhelyek – ez vár a fesztiválon!


Jack, a megmentő

Szent Margit kolostor-romok - május 22., 10.30

Amos, a kivételes tehetségű zenebohóc meséli el az ifjú Jack történetét. Miután Jack az egyetlen, aki halált megvető bátorsággal bemerészkedik a titokzatos erdőbe, együtt izgulhatunk érte, miközben a Lükeröpke segítségével túljár a szemtelen Loposszumok eszén, s visszaszerzi azt az iránytűt, aminek a segítségével aztán mégsem jut haza...


Matematika a zenében: Aranymetsző zeneszerzők

Müpa - május 22., 11.00

Az aranymetszés a minket körülvevő élő természetben és az emberiség által létrehozott művészetben mindenütt jelen van, bámulatos egyensúlyt hozva létre szimmetria és aszimmetria között. Püthagorasz és követői az aranymetszésben a létezés alaptörvényét vélték azonosítani: a csigák mészvázától az emberi test bizonyos részeiig számtalan helyen köszön vissza az arányosság. Az isteni szám azonban - ahogy a görögök nevezték - a zeneművészet későbbi történetének is egyik fontos szervezője lett.


Omnibus-koncertek

Lóvasút Kulturális és Rendezvényközpont - május 22., 17.00

A Surján Kamaraegyüttes Omnibus-koncertjeinek fő célja, hogy minden zeneszeretőnek örömet és feltöltődést nyújtson. Műsora a klasszikus kamarazene repertoárjából válogat, amelyet felnőttek és gyerekek számára egyaránt befogadhatóvá tesz. A megszokott kialakítású nézőtér mellett babaszőnyeg várja azokat, akik pici gyerekekkel érkeznek, az óvodásokat, kisiskolásokat pedig zenepedagógus segíti a zenehallgatásban rajzos, mozgásos foglalkozással.