Családi programok a hétvégére

Ezen a hétvégén szinte bárhol felbukkanhat a Mikulás, és a programok túlnyomó többségén elvileg fel is fog, ami persze nem kis logisztikai paradoxon, de ebbe most ne akadjunk bele, inkább örüljünk a bőséges kínálatnak!

Advent a Hegyvidéken / Második hétvége

Városháza tér - december 2-4.

A karácsony előtti hetek a karácsonyi vásárok és az adventi varázslat ideje. A sétálgatás, kóstolgatás, a nézelődés, az ajándékkészítés és a mesék tovább emelik az ünnepekre való készülődés hangulatát.


Mikulásvonat a Gyermekvasúton

MÁV Zrt. Széchenyi-hegyi Gyermekvasút - december 3-4.

A Mikulás és segítői, a krampuszok december 3-án és 4-én ismét birtokba veszik a Gyermekvasutat, hogy együtt vonatozzanak a gyerekekkel.


Adventi programok a Magyar Nemzeti Múzeumban

Magyar Nemzeti Múzeum - december 3-4.

A Magyar Nemzeti Múzeum első alkalommal rendez adventi eseménysorozatot. Minden szombaton és vasárnap 10 és 18 óra között négy héten át népművészeti vásárral, kézműves foglalkozásokkal, sokszínű programmal és adventi hangulattal várja a látogatókat.


Mikulás a Vadasparkban

Budakeszi Vadaspark - december 3., 9.00

December 3-án megérkezik a Mikulás a Vadasparkba is! Ne hagyjátok ki az alkalmat, hogy találkozhassatok a Télapóval, aki szuper ajándékcsomagokkal várja a gyerekeket.


Hundertwasser nyomában | Alkoss együtt Kass Eszterrel!

Werk Akadémia - december 3., 10.00

December 3-án a karácsony közeledtével üdvözlőlapot, karácsonyfadíszt készíthettek „Százvíz”, vagyis Hundertwasser festménye, alkotói stílusa alapján.


Legkisebbek mozija: MOME Anim: Kortárs gyermekversek és dalok (0)

Puskin Kuckó - december 3., 10.00

Kortárs gyermekversek és dalok - rövidfilmek a legfiatalabbaknak.


Bélaműhely: Karmesterjáték

Marczibányi Téri Művelődési Központ - december 3., 10.00

Mi lehet a titka ennek a minden korosztály által játszható és élvezhető játéknak? Az egyszerűség, hogy valóban csak meg kell mozdulnia a karmesternek, és a zenészek azonnal megszólaltatják a hangszereiket? Vagy az egyedülálló hangszerek, mint a biciklidob, gettomarimbula, bikeofon, slagszax, hangburgerek, teknóteknő, hangszeríj?...


Téli zsongás a Hunyadi téren

Hunyadi tér - december 3., 10.00-18.00

Hagyományteremtő céllal, idén először karácsonyi programokkal és egész napos kézműves vásárral, téli finomságokkal vár a mindenkit a Hunyadi tér!


Zenés Adventi Kalendárium - JaMese dalok Szabó T. Anna verseire

Magyar Zene Háza - december 3., 10.30

A JaMese zenekar nagysikerű Zenés Adventi Kalendárium című lemeze újra élőben hallható a Magyar Zene Házában. A kiadvány különlegessége, hogy az adventi időszakban minden napra jut egy dal, amellyel igazán felkészülhetünk az ünnep csodáira.


Az ál-kukás Mikulás 2.0

BMC - Koncertterem - december 3., 10.30

Az ál-kukás Mikulás Két örök kedvenc: a kukásautó és a Mikulás összegyúrva. Mert kaphatunk-e nagyobb ajándékot, mint egy szeméttelenítő, jólevegősítő, természetrekreáló Télapót? Ugyehogy ugye.


Adventi kalandok

Müpa - december 3., 11.00

December első hetei hagyományosan az ünnepre készülődés jegyében zajlanak. Bíró Eszter ezt a varázslatos hangulatot ragadja meg interaktív, játékos, zenés műsorában, melyben nemcsak az adventi gyertyák és az ünnepkörhöz kapcsolódó hagyományok jelentésével ismerkedünk meg, de a betűk és az idő birodalmába is kiruccanunk.


Klasszikusok kicsiknek és nagyoknak - Hangszersimogató - Advent a Várkert Bazárban

Várkert Bazár - december 3., 11.00

Sok-sok kérdés, ami a hangszerekkel és az emberi hanggal kapcsolatban felmerülhet, mind válaszra talál egy játékos hangszerbemutatón, ahol a gyerekek és felnőttek egyaránt meg is szólaltathatják majd a különböző hangszereket.


Hókirálynő

Turay Ida Színház - december 3., 11.00 (bemutató)

Egy igazi téli mese a szeretetről, barátságról, összetartásról, amely minden kicsi és nagy gyerek szívét átmelegíti.


Az állatok zenéi

Erzsébetligeti Színház - Corvin Művelődési Ház - december 3., 11.00

Váray-Major Zsófia és az Anima Musicae Kamarazenekar művészei a természetbe csalogatják az érdeklődő gyermekeket a hangszerek nyelvén: a klasszikus zeneszerzőket megihlette az állatok hangja, viselkedése, kinézete és gyönyörű zenéken át mutatják meg, az ő fantáziájukban miként élnek. A program alatt a gyerekek is aktív részesei, nem csak hallgatói a történetnek.


Advent Erzsébetvárosban

Madách tér - december 3., 15.00

Erzsébetváros Önkormányzata és az ERöMŰVHÁZ idén hagyományteremtő jelleggel útnak indítja az Advent Erzsébetvárosban című rendezvénysorozatot, amelynek keretében december 3-23. között kézműves és gasztronómiai vásárral, családi és gyermekprogramokkal, valamint utcaszínházi attrakciókkal és koncertekkel várják az érdeklődőket a Madách Imre téren.


Égigérő muzsika a Millenárison

Millenáris - december 3., 11.00, 13.00 és december 4., 11.00

A nagy sikerre való tekintettel a Müpa mesekoncertje az idei télen ismét látható lesz, ezúttal új helyszínen, a Millenárison. Igazi szupercsapat viszi színre Szabó T. Anna költőnő csillogó humorú, jó érzékkel a mára áthangszerelt mesés történetét.


Csiribiri Mikulásváró családi délután

Klebelsberg Kultúrkúria - december 3., 15.00-18.00

A Klebelsberg Kultúrkúriát is meglátogatja a Mikulás, a várakozás közben pedig lehet mesét nézni, játszani és kézműveskedni.


Adventi Családi Nap a Magyar Természettudományi Múzeumban

Magyar Természettudományi Múzeum - december 4., 9.00-17.00

A Magyar Természettudományi Múzeum ingyenes Adventi Családi Napot szervez december 4-én, amelyre ajándékokkal, Mikulás-kereső játékkal, arcrekonstrukciós szobrászművészeti bemutatóval, mézkóstolással, gyermekkoncerttel és még sok más izgalmas programmal várják a család minden tagját!


Legkisebbek mozija: Vuk (0)

Puskin Kuckó - december 4., 10.00

A jól ismert történet kezdetén gyermekáldás köszönt a rókacsaládra. Minden újszülött életrevaló, de az egyikük különösen csintalan. A szülők úgy vélik, a nagyapjára ütött, ezért a Vuk nevet adják neki...


Szezonzáró a Mikulással

Magyar Vasúttörténeti Park - december 4., 10.00 és 14.00

A Mikulás december 4-én, vasárnap látogat el a Vasúttörténeti Parkba, hogy ismét felejthetetlenné tegye a szezonzáró eseményt! A Vasúttörténeti Park ünnepi díszben, sok-sok színes programmal vár minden látogatót idén utoljára, hiszen legközelebb csak 2023 tavaszán nyitnak meg újra a kapuk az érdeklődők előtt.


Farkasházi Réka és a Tintanyúl

Klauzál Gábor Budafok-Tétényi Művelődési Központ - december 4., 11.00

A ma már kétszeres Fonogram-díjas zenekar 2006-ban kezdett bele nagy álma megvalósításába, hogy a kortárs gyermekvers irodalmat népszerűsítse országszerte, zenei köntösben. A koncert után karácsonyi készülődésre várják a gyerekeket az aulában.


Rutkai Bori Banda: Helló Télapó!

Marczibányi Téri Művelődési Központ - december 4., 11.00

Boriék vidám, táncos téli dalokkal idézik meg az ünnepváró napok hangulatát. Mintha csak a Mikulás puttonyából kerülnének elő a varázslatos mesedalok, melyeket Bori horgolt bábjaival ad elő, míg a vetítővásznon színes téli festményei, illusztrációi ragyognak fel.


Mikulás Hepaj

Budapest Jazz Club - december 4., 15.30

Közös Mikulásvárás interaktív játékkal, dal- és tánctanulással, Angyalkával, Hokedlivel, Nokedlivel és mindennel, ami a puttonyba belefér.