Családi programok a hétvégére

Bizony, itt a tavasz első hétvégéje, ami már önmagában is remek hír, de mi még ajánlunk rá programokat is, csak hogy még jobb legyen!

Vadvilág nap az Állatkertben

Fővárosi Állat- és Növénykert - március 3., 9.00-16.00

A World Wildlife Day (Vadvilág Világnap) természetvédelmi világnap alkalmából szervezett program idén az együttműködésre, a partnerkapcsolatokra helyezi a hangsúlyt. Olyan szervezetek közötti kapcsolatok szoros együttműködését kívánja hangsúlyozni, melyek a vadvilág védelme érdekében fogtak össze és tevékenykednek a világ minden pontján.


Legkisebbek mozija: Bogyó és Babóca - 13 mese (0)

Puskin Kuckó - március 4., 10.00

Bogyó a csigafiú és Babóca a katicalány elválaszthatatlan barátok. A 13 rövid mesében sok kedves kalandot élnek meg együtt, s közben új barátokat szereznek, valamint megismerik az őket körülvevő világot.


Danubia Zenekar: Roll Over Beethoven

BMC - Koncertterem - március 4., 10.00

Mint tudjuk, Beethoven a zene Mozartja. Magyarul: minden klasszikus zenészek alfája és omegája, a legnagyobb lázadó, a legvagányabb rocker, aki a zenét a sarkaiból fordította ki, és aki a sorssal is dacolt.


Mesehősök növényei - Harry Potter növényei

Szamóca Kiskertész Tanoda - március 4., 10.00 és 11.15

A Mesehősök növényei program célja, hogy közelebb hozza a gyerekeket a természethez. Játékosan, észrevétlenül tanulnak a növényekről, élővilágról tapasztalás útján. A kedvenc mesehőssel való közös kertészkedés pedig olyan gyerekkori élmény, amire mindig emlékezni fognak.


Régészeti családi nap

Magyar Nemzeti Múzeum - március 4., 10.00-14.00

A családi nap keretében a gyerekek közelebbről is megismerkedhetnek a régészet világával. Kreatív alkotómunka, szerepjáték, leletsimogató, felfedező füzet és hátizsák várja többek között az érdeklődőket.


Japán nap

Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum, Kultea - március 4., 10.00-18.00

Egész napos gyerek- és családi programok a japán kultúra jegyében. A japán gasztronómiát bemutató történeti kiállítás megtekintése mellett többek között szusi bemutatóval, gasztronómiai és irodalmi előadásokkal, harcművészeti bemutatóval, teaszertartással, gyerekfoglalkozásokkal, társasjátékokkal, valamint nyelvoktatással, és koto koncerttel várják az érdeklődőket.


Verseljünk képekben! - Újra itt van János vitéz!

Várkert Bazár - március 4., 12.30

A magyar irodalom kanonikus darabjának szürreális, mesés jeleneteit és leírásait egészen új képi világgal ismerhetitek meg, majd egy kreatív foglalkozás keretében elemezhetitek Petőfi karakterét és költészetét.


Legkisebbek mozija: Vízipók-csodapók - a mozifilm (0)

Puskin Kuckó - március 5., 10.00

Vízipók barátunk földi pók társaitól eltérően nem a sarokban vagy a fákon szövögeti hálóját, hanem a vízben lubickol. Csodálkozik is ezen barátja, a kicsit morgós, folyton hitetlenkedő Keresztespók. De kapcsolatuk által megérti, hogy attól, hogy valaki más, mint ő, még lehet rendes (pók).


49. Fővárosi Képregénybörze

KMO Művelődési Központ - március 5., 10.00-15.00

Márciusban kerül megrendezésre a KMO Művelődési Központban a tavaszi Képregénybörze. A börzén több tízezer használt és új képregény között keresgélhetsz, de lesznek kártyák, akciófigurák, filmek, képregénykötetek és minden, ami a képregényekkel kapcsolatos!


A Néprajzi Múzeum Napja

Néprajzi Múzeum - március 5., 10.00-18.00

Tárgysorakozó, MeseMatiné, 150-nel a Föld körül keresőjáték nyeremények ígéretével, rendes és rendhagyó tárlatvezetések, könyvbemutató, előadások, beszélgetések, valamint sok zene és meglepetés várja a látogatókat.


HAB A TORTÁN! - Medveálom madárszárnyon

Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorház - március 5., 10.15

Az előadás Tandori Dezső Medveálom madárszárnyon kötetét alapul véve asszociatív sétára hívja a gyerekeket a medvék és verebek világába.


A vitéz, a kalóz, meg a nagymama

Klauzál Gábor Budafok-Tétényi Művelődési Központ - március 5., 11.00

Halász Judit új lemezével folytatja azt a missziót, amelyet évtizedekkel ezelőtt elkezdett: a magyar könnyűzene legjobbjainak megzenésítésével klasszikus és kortárs magyar költők verseit énekelve gyerekek és családok számára megszeretteti a magyar költészet legjavát.


Mira Magányországban

Aranytíz Kultúrház - március 5., 11.00

Van valahol a folyó túloldalán egy titokzatos ország, a Magány Birodalma. Az emberek ablaktalan, sötét házakban élnek, ajtajukat hét lakattal zárják, nem beszélgetnek, nem telefonálnak, nem is lépnek ki az utcára soha. Az emberek félnek, mert egyedül vannak. Vagy azért vannak egyedül, mert félnek?


Gryllus Vilmos: Maszkabál és Tavaszköszöntő koncertje

Budapest Jazz Club - március 5., 11.00

Koncert az egész családnak! Öltözz be a Maszkabál szereplőinek, és köszöntsd a farsangot Gryllus Vilmos dalaival!


Makktündér csodái

Cinema MOM - március 5., 11.00

Mi történik, ha egy torkos kis vadmalac elindul a világba, hogy valami jót tegyen? Vajon sikerül neki?