Családi programok a hétvégére

A várva várt nyári szünet előtti utolsó hétvégét is tölthetitek tartalmasan, ehhez ajánlunk is pár szuper programot az előttünk álló napokra.

Ünnepi Könyvhét a Manó Könyvekkel

Duna-korzó - június 8-11.

Keressétek a Manó Könyvek standját (Duna-korzó, 54) a 94. Ünnepi Könyvhéten, ahol dedikálásokkal, játékos foglalkozásokkal és meglepetés-ajándékokkal várnak titeket!


SENSES Nemzetközi Fesztivál

Kolibri Gyermek- és Ifjúsági Színház és Eötvös10 Művelődési Ház - június 9-11.

A fesztivál fókuszában a legkisebb korosztálynak szóló érzékszervi észlelésen alapuló előadások állnak. A színházművészet különböző formáin keresztül kicsik és nagyok, nézők és színészek együttesen újra felfedezik a színekkel, hangokkal, anyagokkal és mozgással tarkított jelképes világot.


Fényből szőtt mesék - Királylány a lángpalotában

Bajor Gizi Színészmúzeum - június 10., 10.00

A havi mese hőse egy királyfi, akinek meg kell mentenie kedvesét. Vajon sikerül kiszabadítania a sárkány karmai közül? Milyen akadályokat kell leküzdenie eközben? Ki az, aki segítségül szegődik mellé? Mindenre fény derül a történet végére.


Bélaműhely - Hangszerkészítő workshop

Marczibányi Téri Művelődési Központ - június 10., 10.00

Ahhoz, hogy zenei élményben részesüljünk, nem feltétlenül van szükség zenetanulásra vagy igazi hangszerekre. A hangadásra, hangkeltésre való késztetés már kisgyermekkortól bennünk él, csupán újra kell értelmezni a zenéről való elképzeléseinket és máris egy tartalmas egyéni, közösségi időtöltésre találunk mind a készítés, mind a zenélés során.


Legyél Te is példakép - Vakációváró party a Sashalmi Piacon

Sashalmi Piac - június 10., 10.00-23.00

A Szív-Hang Kulturális és Egészségnevelő Egyesület, valamint a Sashalmi Piac közös szervezésében, egész napos, színes programokkal tarkított vakációváró partyval készülnek a családokra ezen a szombaton.


Brass in the Five: Brass Humorzsák

Magyar Zene Háza - június 10., 10.30

Méhes Csaba Európa szerte ismert, kiváló komikus, pantomimművész, a vizuális humor mestere szuggesztív játékával és humorával 30 éve bűvöli el a közönséget Magyarországon és a világ számos pontján – szavak nélkül. A Humorzsák a korábbi közös előadások és más darabok részleteiből összeállított interaktív produkció, utcai körülményekre adaptálva élő zenével, rengeteg humorral, improvizációval - korhatár nélkül.


5. Szegedi Papucs Napja

Szeged - június 10., 10.30-17.00

Ötödik alakalommal rendezik meg a Szegedi Papucs Napját 2023. június 10-én, délelőtt a Dóm Látogatóközpontban, délután a Szent-Györgyi Albert Agórában. Tárlatvezetés, gyermek néptánc bemutatók, játékos kézműves-foglalkozások, papucsvásár, kiállítás és filmvetítés is várható.


10 millió Fa VIII. Országos Találkozó és nyílt családi nap

Grund - június 10., 11.00

A 10 millió Fa szeretettel vár a VIII. Országos Találkozójára, mely egyben nyílt családi nap is.


Éjszaka a Bábszínházban

Budapest Bábszínház - június 10-11.

Jártál már a Bábszínházban? Na és jártál már a Bábszínházban éjszaka?... A fogkefédet és a pizsamádat semmiképp se hagyd otthon, hiszen ottalvós lesz a buli!


Családi vasárnap - Malac és Liba: Rakjunk rendet!

Millennium Háza - június 11., 10.00

Mi ez a rendetlenség? Honnan ez a sok kosz? Semmi pánik, Malac és Liba újra akcióban! Te tudod, hogy az egyes takarítóeszközök mire valók? És azt, hogy nem csak tisztításhoz lehet használni őket, hanem vicces ecsetekként is? Ezt próbálhatjátok ki néhány óriási vásznon a nyári szünet előtti utolsó foglalkozáson, miközben Tóth Krisztina kedves szereplői is megelevenednek.


Kaláka: Volt egy fakatona

Városmajori Szabadtéri Színpad - június 11., 10.30

A koncerten a Kaláka muzsikusai bemutatják érdekes hangszereiket, lehet velük együtt énekelni, szajkó módra verset mondani, és még közösen muzsikálni is.


Varázsnapok a Tücsöktanyán – Vakáció: MintaPinty zenekar nyárindító koncertje

Tücsöktanya Családi Játszóház - június 11., 10.30

A MintaPinty zenekar egyéni ízzel és hangszereléssel adja elő tematikus műsorait, melyekben saját szerzeményeken kívül felcsendülhetnek mások már jól, vagy kevésbé ismert – de a zenekar által nagyon kedvelt - gyermekdalai is, mindig kiegészítve csipetnyi színházzal, játékkal, jelmezekkel, tánccal és nagyon sok nevetéssel.


Családi nap a Tilos maratonon

Dürer Kert - június 11., 12.00

Csodás hangulatra lehet számítani a Maraton vasárnapi napjá:, Rutkai Boriék mesés gyerekműsorukkal érkeznek és megint elvarázsolnak minket, lesz bogrács, bábszínház, kézműves-foglalkozás, arcfestés, és tombola is.


Nyárköszöntő Tündérkert mulatság

Klebelsberg Kastély - június 11., 13.00

A Kastélymesék a szabadban program keretében „Nyárköszöntő Tündérkert mulatság” címen hirdet családi napot a Klebelsberg Kastély. Az egész napos programsorozaton színházi- és bábelőadások, irodalmi programok, kézműves-foglalkozások, valamint koncertek is várják a családokat.