Három új könyv a Pagonytól

Két új kötettel gazdagodik a Pagony kezdő olvasóknak szóló sorozata, a Most én olvasok! Emellett Papp Gábor Zsigmond fordításában jelenik meg egy holland verses mesekönyv, az Ádi, a kiskalóz.

Marjet Huiberts: Ádi, a kiskalóz

Ádi óvodáskorú kisfiú, aki az apukájával él egy kalózhajón. Élete – annak ellenére, hogy a tengeren zajlik – meglehetősen hasonló a szárazföldön élő ovisokéhoz: néha hiányzik neki a mamája, szeretne háziállatot és nem akarja megenni az ebédet. A papája és a marcona külsejű (de aranyszívű) kalózok segítségével persze a mese végén mindig megtalálja a megoldást a problémáira. A kötetben öt kedves és vidám verses történetet olvashatunk a nagyon aranyos kiskalóz életéből, akinek mindig a segítségére sietnek kalózbarátai.

2 és 5 éves kor között ajánlott!
Beleolvasó itt!


Kertész Erzsi: A titokdoboz – The Secret Box

Fecó arról volt híres, hogy szeretett mindenfélét feltalálni. Az iskolában mindenki hallott a repülő cipőjéről. Most viszont feltalálta a titokdobozt – ami egészen különleges! Ahogy ez a könyv is: mert a Pagony olvasástanulást segítő sorozata, a Most én olvasok! már angol kétnyelvű könyvekkel is jelentkezik. Ebben a kötetben Kertész Erzsi meséje jelenik meg Bernát Barbara rajzaival. A könyv végén található játékos feladatok pedig a meséhez kapcsolódva segítik a nyelvtanulást, a szókincs bővítését.

8 és 12 éves kor között ajánlott!


Dávid Ádám: Koppány titkokra vadászik

Egy meleg napon piros papírrepülő száll be a szobába a nyitott ablakon át. A repülőn rejtélyes üzenet áll. Koppány mindig is rajongott a titkokért, így hát rögtön nyomozni kezd. Segítőket is talál a kutatásához, és a végén igazi meglepetés várja!

A Most én olvasok! sorozat elindításával a Pagony régi vágya teljesült: egy szisztematikusan felépített, pedagógusi szakértelemmel megtámogatott kortárs magyar sorozatot fejlesztenek a kezdő olvasóknak. A kiadó legjobb szerzői öt-öt könyvet írnak különböző nehézségi szinteken, melyek közül a bevezető szint a NAGYBETŰS kötet. A történetek lazán össze is függnek egymással, de akár önállóan is olvashatók.

6 és 12 éves kor között ajánlott!


(via Pagony)

 

Amennyiben értesítést szeretne kapni az olimpiával kapcsolatos Port.hu tartalmakról, kattintson ide és iratkozzon fel az értesítésekhez.

Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu