Két új könyv a Pagonytól

Két könyvvel jelentkezik a Pagony: Vibók Ildi A szuperlétra című kötete óvodásoknak és kisiskolásoknak mesél egy fontos, de nagyon nehéz témáról, Iwasa Megumi most megjelent kötete pedig a korábban kiadott Szeretettel üdvözöl: Pingvin című könyv folytatása.

Vibók Ildi: A szuperlétra – Mire jó a DNS?

A gyerekek tudni szeretnék, hogy a fülük miért pont ugyanolyan, mint apué, az orruk meg, mint anyué... Vajon mi az a titkos recept, amitől épp olyan lett ő, amilyen? Honnan tudja a testünk, hogy kisbaba korban nem kell bajuszt növeszteni, sőt, lányok esetén lehetőleg soha?

Vibók Ildi mikrobiológus és író. Ezt a két hivatást egyesíti A szuperlétra című mesekönyvében, ami egyszerre izgalmas történet egy minden lében kanál királykisasszonyról, Emmáról és egy hihetetlenül informatív könyv az öröklődésről és a génjeink szerepéről. Az öröklődés és a gének nyomába indul ugyanis Emma és Doki – és persze sok-sok érdekes alakkal találkoznak, akik mind Emmában laknak, és végzik a munkájukat: lemásolják a géneket, rohannak a fehérjegyárba dolgozni vagy éppen megszerelik, ha elromlik valami. Sőt, van köztük igazi nyomozó is, akinek a segítségével akár bűnügyeket is fel lehet deríteni! Vibók Ildi mindenre kiterjedő, mégis könnyen befogadható, mesés magyarázatait Mayer Tamás rajzai teszik még érthetőbbé.

5–10 éves kor között ajánlott!


Iwasa Megumi: Szeretettel üdvözöl: Bálna

A Szeretettel üdvözöl: Bálna című mese a nagy sikerű Szeretettel üdvözöl: Pingvin folytatása – az egyik korábbi mellékszereplő, Bálna professzor ezúttal főszereplőként bukkan fel a könyvben. Míg az előző kötetben Pingvin lett a szavannán magányosan unatkozó Zsiráf levelezőtársa, addig ebben a mesében a nyugdíjazott, tanítványok nélkül maradt, egyedül élő Bálna professzor az, aki elkezd leveleket küldözgetni ismeretleneknek, remélve, hogy ily módon új barátokat szerezhet.

Bálna professzor, azaz Bálint nemcsak a kicsik, de a felnőttek számára is példaként szolgálhat, ugyanis megmutatja, milyen fontos kimozdulni a komfortzónánkból és nyitni a külvilág felé. Bálna professzor kíváncsisága egészen új távlatokat nyit meg előtte: leveleire a válasz ugyanis egy egészen különleges személytől érkezik. A szemünk láttára kibontakozó levelezés pedig remek ötletet ad neki, szerencsés történések egész láncolatát indítva el. A mese jó érzékkel játszik rá a gyerekek (és a felnőttek) kíváncsiságára, hiszen oldalról oldalra, a levelezést olvasva izgatottan várjuk a magányos bálna sorsának jobbra fordulását.

5–8 éves kor között ajánlott!


(via Pagony)

 

Amennyiben értesítést szeretne kapni az olimpiával kapcsolatos Port.hu tartalmakról, kattintson ide és iratkozzon fel az értesítésekhez.

Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu