Lesz valami jó gyerekfilm a hétvégén?

A idő nem kedvez túlzottan a kültéri programoknak a hétvégén. Ha inkább otthon maradnátok, akkor ezeket a filmeket ajánljuk a közös, családi tévézéshez.

2017. február 18., szombat

Malac a pácban
Korhatárra tekintet nélkül megtekinthető.


Wilbur, a vakarcs kismalac ifjonti hebehurgyaságával és őszinte nyitottságával naivnak tűnik az istálló többi lakója számára, ám Charlotte, a pók szívesen fogadja barátjává. Akkor lesznek csak igazán elválaszthatatlan barátok, amikor a többi állat elárulja Wilburnek, hogy a napjai meg vannak számlálva. Úgy tűnik, csak a csoda mentheti meg a kismalac életét, de Charlotte elszántan barátja segítségére siet: szavakat sző a hálójába, hogy meggyőzze a gazdát arról, hogy Wilbur nem mindennapi malac, kár lenne levágni.


Garfield 2.
Korhatárra tekintet nélkül megtekinthető.

Londonba utazik Garfield gazdája, Jon, hogy megkérje barátnője, az állatorvos Liz kezét. A lasagne-zabáló cicó persze nem hagyja annyiban a dolgot, és utána megy. Garfield találkozik a Herceggel, a királyi származású macskával, aki éppen akkor örököl egy kastélyt. Sőt, nemcsak találkozik, de helyet is cserélnek, így a hatalmas birtok Garfield otthona lesz. A világ leglustább macskája királyi ellátásban részesül, komornyikja van, és egész állatkertnyi négylábú szolgája és híve. Lord Dargis rossz szemmel nézi mindezt. Mivel ő a következő az öröklési sorban, el akarja tüntetni a(z ál)Herceget.

Richie Rich - Rosszcsont beforr
6 éven felülieknek ajánlott!

Kertjében ott a hullámvasút, a ringlispil még nem jutott eszébe. Ha megéhezik, betér a saját McDonald's üzletébe harapni valamit. Van valami közös ügye Claudia Schifferrel. Ő Richie Rich, a gézengúz milliomos kölyök. Életéből csak egyvalami hiányzik: a barátokat még a legtökéletesebb komornyik sem pótolhatja. Egy elvetemült banditának pont a Richie-vagyonra fáj a foga. Richie szüleit elrabolják, őt, az egyedüli örököst bérgyilkosok üldözik. A srác élete fenekestül felfordul. De nem hagyja magát. Talán végül igaz barátokat is talál.

Shrek 4-D: Lord Farquaad szelleme
12 éven felülieknek ajánlott!

Shrek és Fiona nászútra mennek, Szamár kíséretében, amikor Lord Farquaad szelleme és hűséges csatlósa, Thelonious elrabolja Fiona-t, hogy maga mellé, a kísértetvilág királynőjévé tegye. Shrek és Szamár, Sárkány segítségével a hercegnő kiszabadítására igyekszik, kalandjuk pedig kísértetiesen jó szórakozást tartogat.

Gazdátlanul Mexikóban
Korhatárra tekintet nélkül megtekinthető.

Chloe megfogta az Isten lábát. Fotómodell gazdája elkényezteti a csivava kutyusát. Tejben-vajban füröszti, ékszerekkel halmozza el. Csoda, hogy Chloénak fejébe száll mindez, és átnéz Papin, a mexikói kertészfiú csivaváján, aki pedig fülig szerelmes belé? Amikor a gazdinak sürgős dolga akad, a fiatal Rachelre bízza a kutyáját, aki amúgy ki nem állhatja. Be is következik a baj, a mexikói kiruccanás alatt Rachel elveszíti az ölebet. Chloe magányosan járja az ismeretlen utcákat, mígnem a kutyaviadalokat rendező bűnszövetkezet kezébe kerül. Szerencsére a bátor német juhászkutya, Delgado a segítségére siet. Közben Rachel, sőt Papi is bekapcsolódik a keresésbe.

2017. február 19., vasárnap

Csillagpor
12 éven felülieknek ajánlott!

Tristan Thorn el akarja nyerni a gyönyörűséges Victoria szívét, ezért útra kel egy varázslatos, mitikus világba. Megígérte választottjának, hogy elhozza neki a hullócsillagot, mely a bűvös birodalomban ért földet... Ám amikor egy hullócsillag földet ér, emberi formát ölt. Az ominózus hullócsillag a gyönyörű Yvaine-ben ölt testet. Útja során Tristan találkozik Lamiával, a gonosz boszorkánnyal, aki szintén a hullócsillagot keresi, hogy nővéreivel kivághassák a szívét. Nem másért, mint hogy megegyék, és ezáltal visszanyerjék szépségüket és fiatalságukat. Lamia gonosz karmai elől menekülve Yvaine és Tristan a karizmatikus Shakespeare kalózkapitány fogságába esnek, méghozzá "léghajójának" fedélzetén. Az üldözéshez még más fura figurák is csatlakoznak, például az álnok szívű Septimus herceg, vagy Ferdy, az orgazda, és mindenkinek jó oka van a hullócsillag megkaparintására. Amint Tristan és Yvaine egyik kalandból a másikba csöppen, csillag és csillagász egyre közelebb kerül egymáshoz.

Cody, a robotok ásza
6 éven felülieknek ajánlott!

Henry nem a legnépszerűbb srác a suliban, ám az egyik legokosabb. Mindennek hasznát is veszi, amikor találkozik egy törött robottal, amelyet Codynak nevez. Miután megjavítja, rájön, hogy Cody nem akármilyen, hanem intelligens kutató- és mentőrobot, amely megszökött a laboratóriumból, miután megtudta, hogy alkotói katonai célokra akarják hasznosítani. Összebarátkoznak, ám a gonosz tudósok hamarosan Cody nyomára bukkannak, sőt, később Henry mamáját is elrabolják. A két barát összefog, hogy kiszabadítsák.

Anasztázia
Korhatárra tekintet nélkül megtekinthető.

Volt egyszer egy Anasztázia nevű ifjú hercegnő, aki a pompás paloták és fényes estélyek varázslatos világában élt. 1916-ot írtak, s a legendás Romanov család a dinasztia uralkodásának háromszázadik évfordulóját ünnepelte. Az ünnepi esemény tiszteletére a cár nagyszabású fogadást rendezett, s a bál legfényesebb csillaga éppen Anasztázia volt. A cári palota fölött azonban sötét felhők gyülekeznek, mert a száműzetéséből Szentpétervárra visszatért Raszputyin bosszút forral.

Az arany iránytű
12 éven felülieknek ajánlott!

Lyra, az árva kislány az oxfordi Jordan College neveltje, egyben egy párhuzamos világ lakója, amelyben a mindent átfogó Magisztérium sötét képviselői, az átkosok gyerekeket rabolnak. Az a hír járja, hogy az Északi-sarkon fekvő kísérleti állomásra viszik őket. Amikor Lyra legjobb barátja, Roger is eltűnik, a kislány megfogadja, hogy akár a világ végére is elmegy, hogy megmentse őt.

Tom és Jerry - A diótörő varázsa
Korhatárra tekintet nélkül megtekinthető.

Jerry az üres operaházban bóklászik. A színpadon azt kívánja, bárcsak felléphetne a világot jelentő deszkákon. Mint a mesében, teljesül a kívánsága. Hirtelen varázslatos birodalomban találja magát, ahol cukorból vannak a fák, dalra fakadnak a hópelyhek, a játékok pedig életre kelnek. Örömében Jerry táncra perdül a bájos balerinával, ám a mulatság nem tart sokáig: Tom vezetésével kóbor macskák tűnnek fel, elrabolják a partnerét, és nagy felfordulást rendeznek. Jerry azonban az új barátai segítségével móresre tanítja a macskákat.

Harry Potter és a bölcsek köve
12 éven felülieknek ajánlott!

Szülei halála után Harry Potter mostohaszülőknél nevelkedik. Sanyarú a sorsa, a lépcső alatti kuckóban lakik és elviselhetetlen az unokatestvére. Ám hamarosan kiderül, hogy Harry nem közönséges kisfiú, hanem egy varázsló házaspár árvája, aki csak átmenetileg keveredett a lényegről mit sem sejtő muglik közé. Most viszont végigsétál az Abszol úton, hogy beiratkozzék a titokzatos Roxfort Boszorkány- és Varázslóképző Szakiskolába. Néhány jó barát, néhány nagy kaland és néhány ősi ellenség vár itt rá, de mi ez egy elsőéves varázslótanoncnak?

Óz, a hatalmas
12 éven felülieknek ajánlott!

Amikor Oscar Diggs, az igencsak gyanús, piti kis cirkuszi bűvész sietve távozik a porlepte, unalmas Kansas-ből az izgalmas Óz birodalmába, úgy tűnik, megütötte a főnyereményt: hírnév és gazdagság vár reá. Egészen addig gondolja így, amíg nem találkozik a három boszorkánnyal, Theodora-val, Evanora-val és Glinda-val, hiszen ők hárman nem egészen biztosak abban, hogy ő lenne a várva várt nagy varázsló.

A hercegnő és a béka
Korhatárra tekintet nélkül megtekinthető.

New Orleans az 1920-as években. A fiatal Tianának nincs ideje a romantikára. A lány arról álmodik, hogy egyszer övé lesz a francia negyed legjobb étterme. A városba érkezik Maldónia királyi sarja, az elkényeztetett Naveen herceg. A gonosz Dr. Facilier fekete mágiával meg akarja szerezni az értékeit. Az elhibázott varázslatnak köszönhetően azonban Naveen békává változik. Abban reménykedik, hogy Tiana csókjára visszaváltozik, ám ehelyett a lányból is béka lesz. Üldözőik elől menekülve a békapár elindul megkeresni Odie mamát, hogy segítsen rajtuk mágikus erejével.