LUDWIG 30 - Mindig kortárs

Idén ünnepelik a Ludwig Múzeum 30. születésnapját. Négy rendhagyó kiállítással készülnek 2019. február 5. és március 31. között a jubileumra.

Várják az általános iskola felső tagozatos és a középiskolás diákokat a kiállításokra és a hozzájuk kapcsolódó foglalkozásokra. Minden foglalkozás részét képezi az adott kiállítás témáját értelmező dialógus és aktivitás, valamint a múzeum feladataival való ismerkedés.
A program minden iskolai csoport számára ingyenes.

PROGRAMSOR

2019. 02. 05 – 2019. 02. 17.
Felülírás – Graffiti – utca vagy műterem
Talán az emberek többsége ma már egyet ért abban, hogy a graffiti művészet. Mindez nem jelenti azt, hogy a megítélés nyugvópontra került volna. Ebbe a vitába mi is bekapcsolódunk a foglalkozáson, és közben megfigyeljük, milyen művészi céllal készülnek az utcára szánt alkotások, és mi történik velük, ha múzeumi térbe kerülnek.

2019. 02. 19. – 2019. 03. 03.
Eszközök – Médiaművészet az elmúlt 20 évből
El tudjátok képzelni, hogy csődöt mond minden technikai eszköz, amely a filmjeinket, képeinket, zenéinket hordozza és lejátssza? El tudjátok képzelni, hogy csak egy papír és egy ceruza vagy toll marad utánuk? El tudjátok képzelni másként a világot?

2019. 03. 05. – 2019. 03. 17.
Megosztás – Múzeumpedagógia a gyakorlatban
Mennyi pozitív gondolat és cselekvés társul a megosztás szóhoz! Ugyanakkor van negatív felhangja is. A kiállítást rendező múzeumpedagógusok megosztják velünk a megosztásról szóló, gyűjteményben található műveket, ahogy azokat a játékokat, feladatokat is, amelyekkel sikeresen megoszthatók a kortárs művészetben rejlő értékek.

2019. 03. 19. – 2019. 03. 31.
Testreszabás – Kiállítás a látogatók szavazatai alapján
Vannak kedvenc alkotásaid? Miért tetszik neked egy alkotás és miért nem? Milyen egy jó kiállítás? Elég, ha van néhány jó alkotás, akkor már nem lehet nagy baj? Rendeztél már kiállítást? Gyere, folytassuk!

Regisztrálni a weboldalon található űrlapon keresztül lehet.