Mesebeli szörnyekkel nyit újra a Deák17 Galéria

Június 2-tól a biztonsági szabályok betartásával újra kinyit a Deák17 Galéria és egy igazi meglepetéssel várja a látogatókat: Révész Emese, művészettörténész válogatásában tekinthető meg a kortárs magyar gyerekkönyv-illusztráció szörnyeinek apraja-nagyja.

A kiállítás középpontjában a kortárs magyar gyermekkönyvek szörnyképei és az Én kicsi Szörnyem című rajzpályázat gyerekalkotásai állnak. A tárlat lehetőséget ad közös gondolkodásra arról, hogy belső félelmek vizualizálása miképpen segít a gyerekek szorongásainak leküzdésében. A szörnyek ábrázolása meddig szorongásoldó és mettől kezdve szorongáskeltő jelenségek? Miképpen kapcsolódnak a mai szörnyek az emberiség kollektív emlékezetében tárolt megannyi, archaikus képzeletbeli szörnyhöz?

Kurátor: Révész Emese művészettörténész

A kiállítás és a rajzpályázat támogatója a Pagony Könyvkiadó.

Kiállító művészek: Baranyai (b) András, Bölecz Lilla, Cselőtei Zsófia, Dániel András, Felvidéki Miklós, Ferth Tímea, Grela Alexandra, Hanga Réka, Herbszt László, Horváth Ildikó, Kállai Nagy Krisztina, Kecskés Judit, Kun Fruzsina, Kürti Andrea, M. Nagy Szilvia, Makhult Gabriella, Maros Krisztina, Metzing Eszter, Molnár Jacqueline, Nagy Norbert, Nagy Zoltán, Orosz Annabella, Remsey Dávid, Rényi Krisztina, Rofusz Kinga, Szegedi Kata, Szimonidész Hajnalka, Takács Mari, Vihart Anna

Grela Alexandra illusztrációja: Lázár Ervin - A hétfejű tündér (Csimota Kiadó, 2015)

Látogatási szabályok:

A Deák17 Gyermek és Ifjúsági Művészeti Galéria látogatása a vírusterjedés elleni védelmi és távolságtartási szabályok szigorú betartásával lehetséges. Így azt kérik minden látogatótól, hogy az alábbiakra figyelj!
- a Galériába lépve a látogatóknak kötelező a szájat és az orrot eltakaró maszkot, kendőt vagy sálat viselni
- érkezéskor és távozáskor is mindenki mosson kezet
- a Galériában maximum 10 fő tartózkodhat egyszerre egy térben
- 1,5 méter távolság tartása egymástól kötelező

www.deak17galeria.hu

Cím: Deák 17 Gyermek és Ifjúsági Művészeti Galéria - 1052 Deák Ferenc utca 17. I. emelet

Nyitva tartás a nyári időszakban:

Június 2 - június 13: kedd - péntek: 10:00 - 18:00, szombat: 9:00 - 13:00, június 15-től: hétfő - péntek: 10:00 - 18:00. A kiállítások és a programok díjmentesen látogathatók.