Mit nézzünk hétvégén a gyerekkel a tévében?

Levetítik Az oroszlánkirályt, Az utolsó léghajlítót, a Susi és tekergőt, A boszorkány-hegyet és a Csizmás, a kandúrt.

2018. január 6., szombat

Lucky Luke - Irány a vadnyugat
Filmcafe - január 6., 7.40
6 éven felülieknek ajánlott!

New York, 1855. A bíróság immár ikszedik perükre idézi be a Daltonokat. De a négy borzadalom megszökik és gondosan kirabolja a város összes bankját. Az őrült üldözés folyamán csak Joe Daltonnak marad ideje, hogy elrejtse a dugipénzt, még mielőtt Lucky Luke megérkezne. Mindezt egy bevándorló csoport szekerében kivitelezi. Az emigránsok régi telepesek, akiket egy gátlástalan gazember kifosztott, és csak 80 napjuk van, hogy elérjenek Kaliforniába és visszaszerezzék földjüket. Valóságos versenyfutam indul a zsebórával szemben. A mi magányos cowboyunk hajlandó segíteni a bátor emigránsoknak. Miközben az elvadult Nyugat csapdáival kell szembenéznie, a Daltonokat is vissza kell kísérnie fegyházukba, akik másra sem gondolnak, mint hogy hogyan tudnák megkaparintani lóvéjukat.

Egy hisztérika feljegyzései
Mozi+ - január 6., 10.10
12 éven felülieknek ajánlott!

New York City pörgős, divatos belvárosának egyik középiskolájában a tinédzser Lola a legnépszerűbb csaj. Nem örül tehát a hírnek, hogy a családja New Jersey csendes, álmos külvárosába költözik és neki is új suliba kell járnia. A vidéki iskolában természetesen már foglalt a legmenőbb csaj posztja, így Lola csak második lehet a népszerű Carla Santini mögött. Hősünk azonban nem az a beletörődős típus, felveszi tehát a kesztyűt és harcba indul, hogy New Jersey-ben is ő legyen az ász. 

Leharcolt oroszlánok
Film+ - január 6., 12.45
12 éven felülieknek ajánlott!

A kis Walter számára semmi sem lehetne kiábrándítóbb, mint egész nyáron a flúgos nagybácsik farmján unatkozni. A furcsa rokonok még furcsább hóbortjai azonban idővel mégis felkeltik az érdeklődését. A postán rendelt afrikai oroszlán persze rögtön gyanússá válik Walter számára, így nyomozásba kezd: honnan lehet ilyen temérdek pénze a két elvarázsolt öregnek? Múltjuk ugyan titokzatos, de vajon igazak-e a hihetetlen pletykák, amelyek szerint a nagybácsik valaha bankrablók voltak.

Az utolsó léghajlító
SuperTV2 - január 6., 16.00
12 éven felülieknek ajánlott!

A világon négy nemzetség osztozik, a Levegő, a Víz, a Föld és a Tűz, melyek néhány tagja képes uralni az elemeket. A Tűz népe magának akarja megszerezni a hatalmat, ezért háborút indít a többiek ellen. Száz esztendeje dúl a harc, és egy régi legenda szerint csak egy Avatar mentheti meg a világot a teljes pusztulástól. Ez pedig nem más, mint az ifjú Aang, az utolsó léghajlító, aki különleges képességeinek köszönhetően képes uralni mind a négy elemet. Aang a vízhajlító Katarával és a lány bátyjával, Sokkával együtt elindul, hogy megpróbálja újra egyensúlyba hozni a világot. 

Csapd le, csimpánz!
m2 - január 6., 18.15
6 éven felülieknek ajánlott!

Jack, a csimpánz egy igazi zseni. Amikor meghal gondozója, az egyetem professzora, barátja segítségével vonatra száll, hogy visszatérjen a kanadai nemzeti parkba a mamájához. Útközben azonban megismerkedik egy süketnéma kislánnyal, akit fogyatékossága miatt nem fogadnak be társai az iskolában. Jack azonban nemcsak a kislány életét változtatja meg, hamarosan az iskola hokicsapatában is helyet kap.

Az oroszlánkirály
RTL Klub - január 6., 19.05
Korhatárra való tekintet nélkül megtekinthető!

Az állatok királyának, Mufasának első fiúgyermekeként Szimba a trónörökös. A dzsungel állatai tisztelettel bánnak a rettegett, de igazságos király gyermekével, így Szimba életének első hónapjai gondtalanul, boldogságban telnek. De nem nézi mindenki jó szemmel a trónörökös érkezését. Szimba gonosz nagybátyja, a hiénákkal szövetkező Zordon régóta feni a fogát a király trónjára, és tudja, hogy ha a kis utód nem áll az útjában, Mufasa halála után az ő fejére kerül majd a korona. Zordon ármánykodásának köszönhetően a kis Szimba életveszélyes helyzetbe kerül: a kiszáradt folyómederben egy megvadult bivalycsorda előtt találja magát, és csak édesapja önfeláldozó bátorságának köszönhetően éli túl a helyzetet. Apja azonban már nem tud kitérni a csorda elől, és Musafát halálra tapossák... Szimba nem maradhat többé szülőhelyén, ahol Zordon azonnal magához ragadja a hatalmat. A kis oroszlán világgá megy, útja során új, vidám és vicces barátokra lel, veszélyes és boldog kalandok várnak rá, és amikor életerős hím oroszlánná érik, elhatározza, hogy bosszút áll apja gyilkosán és visszaszerzi a trónt, hogy apja szellemében ő legyen az új Oroszlánkirály!

Csizmás, a kandúr
Prime - január 6., 19.15
6 éven felülieknek ajánlott!

Kandúr San Ricardo falu árvaházában nevelkedik, itt barátkozik össze Tojás Tóbiással. Arról álmodnak, hogy megszöknek, ám nem sikerül a terv, és emiatt összekülönböznek. Egy napon Kandúr megment a dühöngő bika elől egy fehércselédet. A falu népe hősként ünnepli, ekkor kapja kackiás kalapját és a legendássá vált csizmáját - így lesz belőle Csizmás Kandúr. Újra felbukkan Tojás Tóbiás, aki a varázsbabot akarja megszerezni. Csizmás Kandúr és a csinos macskalány, Cicus segítségét kéri. Dolgukat megnehezíti a két gonosztevő, Jani és Juli felbukkanása.

2018. január 7., vasárnap

Susi és tekergő
HBO - január 7., 8.50
Korhatárra való tekintet nélkül megtekinthető!

Tekergő bohém kedvű, vidám kóbor eb, Susi pedig törzskönyvezett, szép és elkényeztetett kutyus. Bár kutyavilágok választják el őket egymástól, amikor a hölgy bajba keveredik, természetesen Tekergő az egyetlen, aki hajlandó vásárra vinni érte a (kutya)bőrét. Úgy látszik az ellentétek a kutyák között is vonzzák egymást. 

Benji, az üldözött
Mozi+ - január 7., 8.50
6 éven felülieknek ajánlott!

Benji, a világ legnépszerűbb kutyaszínésze. Ebben a filmben Benji megrekedt a zord Oregonban, ahol ő lesz a gyámja az elárvult kölyök pumáknak. Az ő feladata gondoskodni az árva kis kölykökről. A Csendes-óceán északnyugati részén játszódó történet tele van kalandokkal és izgalommal.

A kicsi kocsi újra száguld
Prime - január 7., 14.40
12 éven felülieknek ajánlott!

Nemrégiben avatták fel Alonzo Hawk legújabb förmedvényét, a világ legmagasabb irodaházát. Úgy tűnik, az utolsó barátságos épületeket is le akarja rombolni, hogy újabb építési terveit keresztülvigye. Az egyik háztulajdonos, Steinmetz nagymama azonban ellenáll Hawk erőszakosságának, és nem hajlandó beleegyezni a bontásba. Alonzo számára kapóra jön, amikor naiv unokaöccse, Willoughby Whitfield hajlandó magára vállalni a közvetítő szerepét. De a nagyinál széleskörű ellenállásba ütközik: az első, aki feltartóztatja, Herbie, a kis Volkswagen.

Csapd le csimpánz 2.
m2 - január 7., 18.15
6 éven felülieknek ajánlott!

A ZHL új jégkorongcsapata, a Seattle Majmok menedzsere szenzációs bejelentést tesz, miszerint csatlakozik a ligához Jack, a jégkorongozó csimpánz. Először csak ő lesz a csapat kabalája, de később a jégpályán azt is bebizonyítja, hogy úgy játszik, mint a legjobb játékosok. Hamarosan tehát mindenki kedvencévé válik. Kivéve a csapatkapitányt, Pete Poirier-t, aki borzasztóan féltékeny Jack sikereire.

A Boszorkány-hegy
RTL Klub - január 7., 18.45
12 éven felülieknek ajánlott!

Évek óta keringenek sejtelmes pletykák egy titokzatos helyről a Nevada sivatag közepén, ahol az emberek gyakran megmagyarázhatatlan dolgokra lesznek figyelmesek. A hely a Boszorkány-hegy nevet viseli és amikor egy las vegasi taxisofőr két természetfeletti erőkkel rendelkező tinédzsert talál a kocsijában, olyan kalandokba keveredik, melyekről korábban álmodni sem mert. Felfedezik, hogy a világ megmentésének titka rejtőzik a hegy alatt, ezért páratlan versenyfutás kezdődik nemcsak a kormány embereivel és a gengszterekkel, hanem még az idegen fajok képviselőivel is, akik mind próbálják az útjukat állni.