Mit nézzünk hétvégén a gyerekkel a tévében?

Levetítik a Macskafogó, a Jégkorszak és a Toy Story második részét, A zöld urait, A magányos lovast, a Hobbit első részét és Bibi és Tina új kalandját.

2018. február 10., szombat

Macskafogó 2. - A sátán macskája
Film+ - február 10., 9.00
6 éven felülieknek ajánlott!

Grabowskyt újra akcióba szólítják. A dzsungel mélyén élő macskapopuláció ugyanis továbbra sem hagyott fel az egerek üldözésével. Vadászat közben elkapják a Stanley nevű újságíró egeret, akinek persze eljár a szája. A lényeg, hogy a cicók és a sajtzabálók ismét egymásnak esnek. A küzdelemből természetesen nem maradhat ki Fusimisi professzor zseniális találmánya, amely az elmúlt húsz évben majdnem berozsdásodott és persze Grabowsky sem. Ugyan az évek felette sem szálltak el nyomtalanul, ám kész megmutatni, hogy még mindig egér a talpán.

Majom bajom
RTL Klub - február 10., 12.40
12 éven felülieknek ajánlott!

Szigorúan titkos állatkísérleteket folytatnak a kormány által pénzelt, szupertechnikával felszerelt laboratóriumban. A csimpánzokat távol-keleti harcművészetre oktatják, hogy harcos katonákat neveljenek belőlük. A rokonszenves edző, McCall kicsempészi a laborból a kísérleti példányt, a Clemens névre hallgató csimpánzt. A kormány emberei üldözőbe veszik a szökevényeket, akik egy a gyermekét egyedül nevelő anya, Megan Dean házában keresnek menedéket. A nő fia, Michael és Clemens hamarosan összebarátkozik. Együtt veszik fel a harcot az üldözőkkel.

Komisz kamaszok Afrikában
DUNA Televízió - február 10., 13.55
12 éven felülieknek ajánlott!

Négy lány és négy fiú az egyik holland állatkertben dolgozik. Csereprogram keretében lehetőség nyílik arra, hogy Afrikába utazzanak. A kellemesnek ígérkező utazás nem várt fordulatot vesz, amikor repülőgépük lezuhan a dzsungelben. A nyolc tinire nem kisebb feladat vár, mint életben maradni a vadonban. Egymást segítve próbálnak keresztülvágni az őserdőn, miközben ezernyi veszéllyel kénytelenek szembenézni. A legnagyobb veszélyt nem is az állatok hanem a vadorzók jelentik számukra, amikor egy illegális állatkereskedelmi hálózat nyomaira bukkannak.

Lucky Luke - Irány a vadnyugat
Minimax - február 10., 16.00
Korhatárra való tekintet nélkül megtekinthető!

New York, 1855. A bíróság immár ikszedik perükre idézi be a Daltonokat. De a négy borzadalom megszökik és gondosan kirabolja a város összes bankját. Az őrült üldözés folyamán csak Joe Daltonnak marad ideje, hogy elrejtse a dugipénzt, még mielőtt Lucky Luke megérkezne. Mindezt egy bevándorló csoport szekerében kivitelezi. Az emigránsok régi telepesek, akiket egy gátlástalan gazember kifosztott, és csak 80 napjuk van, hogy elérjenek Kaliforniába és visszaszerezzék földjüket. Valóságos versenyfutam indul a zsebórával szemben. A mi magányos cowboyunk hajlandó segíteni a bátor emigránsoknak. Miközben az elvadult Nyugat csapdáival kell szembenéznie, a Daltonokat is vissza kell kísérnie fegyházukba, akik másra sem gondolnak, mint hogy hogyan tudnák megkaparintani lóvéjukat. 

Percy Jackson - Szörnyek tengere
Prime - február 10., 16.55
12 éven felülieknek ajánlott!

Amikor Percy megtudja, hogy van egy szörnyeteg féltestvére. Ám nincs sok ideje a töprengésre, a félisten kamaszok különleges táborát ugyanis veszély fenyegeti. Percy és barátai csak úgy menthetik meg a pusztulástól, ha megtalálják a varázslatos erejű Aranygyapjút. A nyomok Washingtonba, majd a floridai tengerpartra vezetnek, ahol veszélyes odüsszeia veszi kezdetét a Szörnyek tengerén, amit az emberek Bermuda-háromszögként ismernek. 

Bibi és Tina - Lányok a fiúk ellen
m2 - február 10., 18.10
12 éven felülieknek ajánlott!

Falkensteinbe érkeznek a fővárosi testvériskola diákjai, hogy együtt táborozzanak a helyi gyerekekkel. A fiúk-lányok közötti konfliktus hamar kialakul, Alexnek is választania kell Tina és az új haverjai között. A városi fiúk mindent megtesznek a győzelemért, még az erdőt is felgyullad, hogy végül ismét kimondhassuk a nagy igazságot: nincs különbség fiúk és lányok között, és a szerelem mindent legyőz.

Toy Story - Játékháború 2.
HBO - február 10., 18.25
6 éven felülieknek ajánlott!

Minő borzalom: Woodyt elrabolják! Számos rettenthetetlen és számtalan nagyon is rettenthető játék-pajtása, a félelmetes űrbigyó Buzz Lightyear vezetésével mentőexpedícióra indul. Ezúttal az igazi nagyvilággal kell szembeszállniuk: kamionokat térítenek ki útjukból, megostromolnak egy játékáruházat, megmentik Woodyt egy mániákus játékgyűjtő kezei közül, és Buzz Lightyear ősi galaktikus ellensége, a félelmetes Zurg sem ússza meg szárazon. 

Shrek
Prime - február 10., 19.00
12 éven felülieknek ajánlott!

Hol volt, hol nem volt, egy messzi mocsárban, meghitt magányban élt egyszer egy morcos ogre, akit Shreknek hívtak. Ám a zöld szörny nyugalmát és életét egy napon fenekestül felbolygatta egy különös esemény: mesebeli lények lepték el a mocsarat - és lepték meg gyanútlan hősünket. Shrek ezért elment Farquaad nagyúrhoz, hogy visszakövetelje mocsarát, de ehhez előbb meg kell mentenie a szörnyű tűzokádó sárkány karmaiból Fiona királylányt, hogy Farquaad feleségül vehesse, és így király lehessen... A nagy kalandban társa is akad az ogrének: a szószátyár Szamár, aki bármit megtenne Shrekért, egy valamit kivéve: a világ minden kincséért sem hajlandó befogni a száját. Hamarosan kiderül, hogy a sárkánynál sokkal nagyobb problémát jelent Fiona különös titka...

2018. február 11., vasárnap

A zöld urai
Mozi+ - február 11., 6.30
6 éven felülieknek ajánlott!

Az erdő mélyén különös lények élnek és furcsa dolgok történnek - mind biztos távolban az emberi szemektől. A világunkkal párhuzamosan létezik egy eddig sosem látott dzsungelbeli civilizáció, melyben a jó és a rossz örök küzdelme folyik. Egy csoda folytán egy fiatal lány is belekeveredik ebbe a fantasztikus világba, ahol néhány furcsa társ oldalán kénytelen keresztülverekednie magát a gonoszok csapdáin, hogy megmentse a titkos világot és a miénket. 

Tom Sawyer és Huckleberry Finn
SuperTV2 - február 11., 7.10
12 éven felülieknek ajánlott!

Tom és Huck szemtanúi lesznek egy gyilkosságnak a temetőben. A fiúk ekkor Jackson Island-re menekülnek, ahol szavukat adják egymásnak, hogy sosem beszélnek többé a dologról. Ám, amikor a jó öreg Muff Porter-t ártatlanul kötél általi halálra ítélik, Tom úgy határoz, hogy megszegi a fogadalmát és visszatér tanúskodni a városba.

Zambézia
Filmcafe - február 11., 8.40
6 éven felülieknek ajánlott!

Egy fenséges vízesés peremén, Afrika szívében terül el Zambézia csodálatos madárvárosa, amit a bölcs és harcedzett Őszkarom vezet. Vijju, a fiatal sólyom hősünk apja, Sudár akarata ellenére elhagyja a távoli otthonukat, hogy csatlakozzon a tekintélyes Hurrikán védelmi repülőosztaghoz, akiket Csőrnagy képez ki Zambézia egének védelmére. Vijju édesapja utánaered, de az áskálódó leguán, Budzo foglyul ejti, miközben a menedék megtámadására készül. Vijju-nak és a lelki társának, Pihének össze kell szedniük minden repülési tudásukat és egy nagy adag diplomáciát, hogy megmentsék a városukat Budzo szörnyű összeesküvésétől.

WALL-E
RTL+ - február 11., 13.20
Korhatárra való tekintet nélkül megtekinthető!

WALL-E, a lánctalpas szeméttömörítő robot az egyetlen élő szerkezet a Földön, az emberiség ugyanis elhagyta a lakhatatlanná vált bolygót. A kis munkagép több száz magányos éve gyűjti a kacatokat, amikor megjelenik EVA, a modern és áramvonalas keresőrobot, aki megdobogtatja a szívét. EVA rájön, hogy WALL-E véletlenül rátalált a bolygó jövőjének és túlélésének kulcsára. Visszaindul az űrhajóra, hogy jelentse ezt a fontos hírt. A magányos kis robot EVA nyomába ered. 

A magányos lovas
Viasat3 - február 11., 15.55
12 éven felülieknek ajánlott!

Tonto, az amerikai bennszülött lélekharcos számba veszi a korábban elmondatlan történeteket, amelyek a törvény emberét, John Reidet az igazság jelképévé tették, miközben a nézők, mintha nagy meglepetések és humoros zsörtölődések elszabadult vonatán ülnének, szemtanúi lehetnek annak, ahogy a két valószínűtlen hős megtanul együtt dolgozni a kapzsiság és a korrupció elleni küzdelmük során. 

Tappancsok
m2 - február 11., 18.10
12 éven felülieknek ajánlott!

Alex akár hétköznapi kisfiú is lehetne, ha nem tudna véletlenül egy elrejtett vagyonról, amelynek összege nem kevesebb, mint egymillió dollár. A gonosz és titokzatos Anja elrabolja Alexet, hogy segítségével a kincs nyomára bukkanjon. A fiú a rejtekhelyhez vezető információkat egy számítógépes lemezre mentette és azt kutyájára, PC-re bízta. A kutya feladata, hogy a lemezt eljuttassa Alex barátnőjéhez. A feladat nem egyszerű, de PC, az eb egyáltalán nem hétköznapi négylábú: elegáns, intelligens, minden helyzetben feltalálja magát és rendkívül kedves fajtája nőnemű egyedeivel.

Jégkorszak 2. - Az olvadás
Tv2 - február 11., 18.55
6 éven felülieknek ajánlott!

Olvadni kezd a jégtakaró, a világ egyetlen hatalmas élményfürdővé változik. Many, Diego és Sid kénytelenek szembesülni az igazsággal: csak napok vannak hátra az özönvízig. Az életet jelentő bárkáig rögös az út, hát még olyan új útitársakkal, mint Ellie, aki mamut létére oposszumnak képzeli magát, nem beszélve valóban oposszum testvéreiről, a mindig bajkeverő Ropszról és Eddie-ről. 

A hobbit - Váratlan utazás
RTL Klub - február 11., 18.55
12 éven felülieknek ajánlott!

Hatvan évvel járunk A Gyűrűk Ura történetének kezdete előtt. A békésen éldegélő Zsákos Bilbó akaratlan kalandba kényszerül: Szürke Gandalf tűnik elő a semmiből, s szervezi be őt egy váratlan utazásba, melynek során tizenhárom törppel és azok legendás vezetőjével, Tölgypajzsos Thorinnal együtt kell visszakövetelniük az elveszett Törp Királyságot, Erebort a rettegett sárkánytól, Smaugtól. Utazásuk temérdek veszélyes földön át vezet, találkoznak koboldokkal, orkokkal, halálos vargokkal, óriáspókokkal, alakváltókkal és mágusokkal. S noha végső céljuk a keletre fekvő Magányos Hegyet övező sivár vidék, előbb ki kell menekülniük a kobold alagutakból, ahol Bilbó találkozik azzal a lénnyel, aki örökre megváltoztatja az életét - Gollammal.