Nagy lendülettel folytatódik az új tanévben a SuliMozi

A Budapest Film iskolai programja a 2021/22-es tanévben is töretlen lelkesedéssel és sok remek filmmel várja a diákcsoportokat 6 mozijába, a Kino Caféba, a Művészbe, a Puskinba, a Toldiba, a Tabánba és a Corvinba.

A programba új alkotások kerültek, és tovább bővültek az olyan népszerű rovatok is mint a Hot topic vagy a Tabu – a két legnagyobb újdonság azonban a Fiatalokról fiataloknak című válogatást és a tematikus blokkot érinti. Előbbi állandó kísérőfilmet kapott: Schwechtje Mihály igen szép rövidjét, a Ballagási cipőt.

Fotó: Bankó József

Ami pedig az extra rovatot illeti, most nem egy műfaj, hanem egy legendás alkotó kerül fókuszba: a magyar filmtörténet megkerülhetetlen alakja, Jancsó Miklós 2021 őszén lenne 100 esztendős. Bár Miki bácsi 2014 óta nincs közöttünk, életműve, filmnyelvi vívmányai, szabad és bölcs szemlélete változatlanul hatást gyakorol számos filmrendezőre és mozirajongóra az egész világon – a rendezvény egy minisorozattal tiszteleg a rendező személye és művei előtt.

A filmkatalógus elérhető online , illetve nyomtatott formában a mozipénztárakban. Az új tanévhez új szpot is készült, melyet már láthatnak a nézők a Budapest Film összes mozijában a vetítések előtt.

 

További infók:

www.sulimozi.hu
www.facebook.com/sulimozi
Kontakt: suli@bpfilm.hu