Nézd meg videón Móricot, a másfél hónapos orangutánbébit!

Háromperces kisfilmen, ahogy Lia, a Fővárosi Állat- és Növénykert orangutánmamája odaadó szeretettel babusgatja az augusztus elején született kis Móricot.

Az orangutánok szaporodása mindig nagy öröm. A kicsik nagyon aranyosak, és igazán tanulságos látni, milyen szoros kapcsolat van az anyuka és a gyermekek között. Ráadásul a budapesti állatkertben látható szumátrai orangutánok kritikusan veszélyeztetettnek számítanak, így állatkerti szaporításuknak természetvédelmi jelentősége is van.

A Fővárosi Állat- és Növénykert legifjabb orangutánja, a kis Móric augusztus első napjaiban látta meg a napvilágot. Móricot eddig csak képeken lehetett látni (például az Állatkert Facebook oldalán), de most kisfilmen is megmutatják gondos anyukájával, Liával, illetve a család, az állatkerti orangutáncsapat néhány további tagjával egyetemben, akik ugyancsak érdeklődnek a jövevény iránt.

A képkockákon néhány pillanatig még a szomszédos gorillák is feltűnnek, hiszen a már csaknem hároméves gorillagyerek, Indigót is látható érdeklődéssel tölti el, mi zajlik az Emberszabásúak házának másik oldalán.

Az orangutánokon kívül az Állatkert sok más állatánál volt gyermekáldás a közelmúltban, olyannyira, hogy valóságos „baby boomról" beszélhetünk (erről ebben a cikkünkben írtunk korábban). A szépen cseperedő flamingófiókákról itt, az újonnan érkezett Parma-kengururól pedig itt olvashatunk, illetve láthatunk fotót.


(via Budapest Zoo)