Pagonyos tippek bezártsági rosszkedv ellen

Most minden megváltozik egy időre, és egy új, egy más életre kell berendezkednünk. Ez az átállás pedig talán a gyerekek számára lesz a legnehezebb, még akkor is, ha most éppen örülnek, hogy nem kell naponta iskolába, oviba járniuk. Kemény dió, de nem megoldhatatlan! A kényszerű otthonléthez tippek és segítség a Pagonytól és a Pagony szerzőitől!

Az biztos, hogy a picik energiáival nehezebb, és még kreatívabbnak kell lennie minden szülőnek, hogy lekösse őket. Nekik még nem nagyon tudjuk elmagyarázni, hogy miért nem lehet most játszótérre menni, vagy a nagyit miért láthatjuk csak neten keresztül.

A Pagony és a Pagony szerzői, illusztrátorai az első óráktól törik a fejüket, hogyan tudnának segíteni az alkalmazkodásban - íme pár remek ötlet.

A Pagony YouTube-csatornáján rengeteg mese, DIY-ötlet, felolvasás található. A mesék életkor szerint rendszerezve kereshetők a playlist-eken. Ráadásul a Pagony mesecsatorna reklámmentes, így a gyerekek biztonságban leülhetnek a képernyő elé!

Dániel András, a kuflik író-rajzolója saját YouTube-csatornát indított, ahol rendszeresen mesél: itt keressétek

Agócs Írisz, sokak kedvenc illusztrátora különleges fázisrajzolós rajztanfolyamot indított a
Facebook-on, ahol a hozzászólások döntik el, hogy másnap mit tanuljanak rajzolni a gyerekek. Írisz megmutatja, hogyan lehet egy négyzetből mackót, egy virsliből pedig tacskót rajzolni pár lépésben.

Pásztohy Panka pedig egy külön mesét írt és osztott meg arról, hogyan és mit tegyünk most, a vírus terjedése idején. Olyan mesét, amely a gyerekek nyelvén beszél furcsa körülményeinkről: itt olvashatjátok el.

Vadadi Adrienn, az ovisok kedvenc szerzője rendszeresen jelentkezik olyan ötletekkel, amelyek segítenek az ovis közösségi játékokat az otthonba is becsempészni: íme!

Szentendrei Judit pedig minden nap új mesével jelentkezik, melyek frissen megjelent könyvéből, a Mézes cukrászda mesevilágában játszódnak: érdemes követni!

Mindeközben a Pagony boltjai is alkalmazkodnak az új helyzethez. Változnak a nyitvatartások és a szállítási feltételek. Bővebben erről itt olvashattok.

És böngésszétek a Pagony oldalait is az újdonságokért: https://www.pagony.hu/, https://www.facebook.com/pagony/