Szent Ignác drámapályázat fiataloknak

Érdekel a színház? Szoktál történeteket írni, akár teljes darabokat? Mit szólnál, ha Vecsei H. Miklós vagy Kubik Anna olvasná a művedet? Fesztiválozás helyett kipróbálnád magad, mint drámaíró idén nyáron?

A magyar jezsuiták lelkiségi és kulturális központja, a Párbeszéd Háza drámapályázatot hirdet 14 és 28 év közötti fiataloknak a rendalapító Loyolai Szent Ignác megtérésének 500. évfordulója alkalmából. Fiatalok tollából születő, eddig be nem mutatott színdarabokat várnak, amelyek fiataloknak szólnak, őket szólítják meg a saját nyelvükön, a saját érdeklődési körüknek megfelelően, mégis az 500 évvel ezelőtti, de örök érvényű megtéréstörténet üzenetével a középpontban.

Forrás: Párbeszéd Háza


A pályázók dráma formájában mondhatják el, mit gondolnak a megtérés folyamatáról, a Szent Ignác-i lelkiségről, milyen belső útjaik rezonálnak a rendalapító történetével. Két kategóriában várják az alkotásokat:

    • ifjúsági kategória (14 és 18 év közötti alkotók, akik lehetnek egyéni pályázók vagy alkotóközösségek) és
    • pályakezdő kategória (18 és 28 év között fiatalok).

Az ifjúsági kategória első helyezettjének jutalma 200 ezer forint, a pályamű pedig minimum 40, maximum 60 perces lehet. A pályakezdő kategória első díja 350 ezer forint, a pályázat pedig minimum 60, maximum 80 perces, egyfelvonásos színmű lehet.

Az ifjúsági kategória pályázói augusztus 31-ig küldhetik be munkájukat, az eredményhirdetésre pedig szeptember 17-én kerül sor, míg a pályakezdőknél szeptember 30. a leadási határidő, és november 5-én tartják az eredményhirdetést. A pályázatokat 5 tagú szakmai bizottság bírálja el, melynek tagjai Hidas Judit, Kubik Anna, Vecsei H. Miklós, Meskó Zsolt és Sajgó Szabolcs SJ. További részletekért katt ide!


(via Párbeszéd Háza)