Varázslatos Szent István Nap

A tavalyi Szent István Naphoz hasonlóan idén is négynapos rendezvénysorozattal ünnepelhetjük Magyarország születésnapját augusztus 18-21. között. A látogatókat a tavalyinál is több programhelyszín és hamisítatlan fesztiválhangulat várja, az államalapítás ünnepén pedig Európa legnagyobb tűzijátékában gyönyörködhetnek az érdeklődők.

A négynapos fesztiválon idősek és fiatalok, családok és baráti társaságok egyaránt megtalálhatják a kedvükre való programot. A hagyományos állami (pl. tisztavatás, légiparádé, zászlófelvonás, Szent Korona-látogatás) és egyházi események (ünnepi szentmise és Szent Jobb-körmenet) idén sem maradnak el, de a Szent István Nap rendezvényei számos egyéb kikapcsolódási és szórakozási lehetőséget is kínálnak.  

A gyerekek legnagyobb örömére idén is életre kel a Városliget, és nemes egyszerűséggel Varázsligetté változik. A programsorozat keretein belül a Vajdahunyad várától a Kós Károly sétányig terjedő területen igazi csodákban lesz részük a kilátogató lurkóknak és a gyermeklelkű felnőtteknek. A szervezők készülnek herceg- és hercegnőképző programokkal, fellépnek többek között a Tűzmadarak vásári mutatványosai, valamint István és Gizella óriásbábok formájában. A kulturális programokon kívül játékos honvédségi bemutatók, például lézerlövészet is várja a kicsiket és a nagyokat.

 



A Szabadrét Fesztivál, a Retró Tabán színpada, a Road Movie Live és az Utcazene Fesztivál könnyűzenei koncertek széles kínálatával, az Operett Korzó fülbemászó slágerekkel, a Panoráma Classical pedig a klasszikus zene gyöngyszemeivel várja az érdeklődőket. A hagyományos magyar ízek szerelmeseit a Magyar Ízek Utcája és a Csárdafesztivál, az ínycsiklandó street foodok kedvelőit a Food Truck Show hívogatja majd. A magyarországi megyék és települések előtt a Városok sétányán, történelmünk legnagyobb hősei előtt pedig a Hősök útja programjain tiszteleghetnek az érdeklődők.

A kínálatból idén sem maradhat ki a hagyományos népi kultúra legkiemelkedőbb alkotásainak seregszemléje, a Mesterségek ünnepe, de számos program várja a divat és a dizájn szerelmeseit is a Bálnában és a Nehru-parton. Az ünnepi rendezvénysorozat csúcspontja Európa legnagyobb tűzijátéka lesz, amelyre a hagyományoknak megfelelően augusztus 20-án este kerül majd sor.

További infókért klikkeljetek ide!