7 játék, amit ingyen ad a Playstation és az Xbox

Azért a PC-sek se keseredjenek el az elkövetkezendő hetekben, az Epic Store-ról is le lehet tölteni egy-két epikus címet. Mutatjuk is, miket!

Xboxosok, szevasztok!

Január 27 és 31. között ismét ingyenesen elérhető az Xbox-tulajdonosoknak 2-2 játék a Free Play Days-akció keretében. Az aktuális kínálatba ezúttal egy igazi Ubisoft-nagyágyú, a 2017-ben kiadott For Honor került be, amelyben a vikingek, a lovagok vagy a szamurájok (és azóta már a középkori kínai harcosok) egyikének bőrébe bújva csépelhetjük szemkápráztatóan szép környezetben a többi frakció tagjait. Az ingyenessé tétel oka persze most leginkább az, hogy az Outlanders című kiegészítőben már a kalózok is beszálltak a haddelhaddba.

A másik ingyenes játék az Xbox Free Play Days-akció keretében az eredetileg 2018-ban megjelent Valkyria Chronicles 4, ami immáron negyedszer mixeli össze sikeresen a körökre osztott stratégiai játékokat a hagyományos japán RPG-kkel és animékkel.

 

Playstaitonösök, riadó!

Természetesen az Xbox legnagyobb riválisa, a Playstation is bejelentette a napokban, hogy milyen játékokat ad oda február hónapban ingyenesen a Playstation Plus előfizetőknek. Az első a kultikus Borderlands-játékok fantasy verziója, a Tiny Tina's Wonderlands, amelyben egy korhatáros mesére hajazó világban kaszabolhatják vidáman a rút szörnyeket a PS4-tulajok.

Szintén a Playstation 4-üket nyúzók örülhetnek a 2020-as EA Sports UFC 4-nek, ami (ahogy arra a cím is utal) lényegében egy konzolos ketrecharcos-szimulátor, ahol nekünk kell Üsd vágd, nem apád!-stílusban végigpofozni mindenkit a szorítóban.

Azon kevés kiválasztottaknak, akiknek valami csoda folytán már jutott ebben a chiphiányos-koronavírusos időszakban is az egyelőre sok helyen csak várólistás PS5-ből, a Planet Coaster: Console Edition című vurstliépítgetős játék ingyenessé tételével kedveskedik februárban a Sony.

 

PC-sek, gyülekező!

Azért a PC-sek se szontyolodjanak el: az Unreallal és a Fortnite-tal Dagobert bácsivá gazdagodó Epic Games játékfejlesztő és -terjesztő óriásvállalat jó szokásához híven most is úgy szórja ki heti rendszerességgel az ingyenes játékokat, mintha nem lenne holnap! Február 3-ig a Daemon X Machina című, 2019-es robotaprító játék vihető ingyen az Epic Store-ból:

Február 3-10. között pedig a fentieknél jóval gyerekbarátabb, rajzfilmszerű platformjátékot,  szintén 2019-es Yooka-Laylee and the Impossible Lairt zsákolhatjuk be, amelyben Yookát, az ifjú kaméleont és Laylee-t, a kis denevért kell terelgetnünk egy Mario World-szerű, furmányos-fantasztikus világban.