Keanu Reeves lesz a legnagyobb király az új Cyberpunk 2077 videójátékban

Az 56 éves sztár John Wick, John Constantine és Johnny Mnemonic után hamarosan Johnny Silverhandként is bevonul a popkultúra halhatatlanjai közé.

VIGYZÁZAT, SPOILERVESZÉLY! FELKAVARÓ TARTALOM, SZÓKIMONDÓ SZÖVEGEK!

Keanu Reeves szeptemberben lett 56 éves, de egyrészt ez meg sem látszik rajta, mert olyan szuper géneket örökölt, hogy csak feleannyinak néz ki, másrészt olyan intenzitással veti bele magát még most is a munkába, mint amikor zsinórban forgatta egymás után a Mátrix-filmeket. A Jon Wick-trilógia és a készülő Mátrix 4 mellé ráadásul a rajongói legnagyobb örömére fejest ugrott még egy kultikus projektbe: a Witcher fejlesztőinek új videójátékba, a Cyberpunk 2077-be. Tavaly nyáron a fél világ egyszerre őrült meg, amikor a robotkarú Reeves felbukkant a játék akkori legújabb trailerének legvégén, és eldörmögte az azóta mémmé vált sorait:

B*aszki, szamuráj, ébresztő! Egy egész várost kell porig égetnünk!
Forrás: CD Projekt Red

 

Azóta persze már kiderült egy s más erről a videójátékról. Többek között az, hogy a folyamatosan tologatott premierdátumok után örülhetünk, ha 2020. december 10-én tényleg kijön egy többé-kevésbé játszható verzió Playstationre, Xboxra, PC-re és Stadiára. A csúszás egyik oka alighanem az lehet, hogy a CD Projekt kénytelen volt az új PS5 konzol lélegzetelállító(nak beharangozott) grafikai képességeihez is hozzáigazítani a játékot, ami ráadásul eleve egy évek óta megfeszített tempóban fejlesztett, sok száz játékórányi szórakozással kecsegtető, szabadon bejárható, futurisztikus világot ígérő, grandiózus vállalkozás. És hogy mi ez a világ? Night City, Kalifornia Szabadállam futurisztikus metropolisza, égbe nyúló felhőkarcolókkal, felnyírt hajú utcai szamurájokkal, high-tech testimplantátumokkal, és gonosz nagyvállalati vezetőkkel, akik pont az olyan perifériára szorult, félalvilági alakokkal végeztetik el a mamutcégek piszkos melóit, mint amilyen a játék általunk alakított főhőse, V. 

Reeves egy Johnny Silverhand nevezetű, katonaviselt rockzenészt alakít a történetben, aki már a videójáték előfutárában, a Cyberpunk 2020 asztali szerepjátékban is kultikus figurának számított. A videójáték történései idején a divatos napszemüveggel, kibernetikus karral, dögcédulákkal a nyakában vigéckedő Johnny már halott – akit mi játékosként látunk, az egy A.I. Johnny, egy öntudatra ébredt mesterséges intelligencia, aki bennünket használ fel arra, hogy revansot vegyen az ellenségein, komolyan véve azt, hogy porig fogja égetni egész Night Cityt. A furcsa, de mindenképp érdekes karakter nemrég egy saját Cyberpunk 2077-előzetest is kapott:

A Cyberpunk 2077 jelenlegi legnagyobb rajongója maga Keanu Reeves. A sztár eszméletlenül lelkesen promótálja már hónapok óta a készülő játékot, amelyben nemcsak ő kölcsönzi Johnny Silverhand dünnyögő hangját, de ő maga ugrált Johnnyként a zöld háttér előtt egy színes csíkokkal és pöttyökkel teleaggatott kezeslábasban a motion capture technológiával felvett jelenetekben. Erről az izgalmas munkájáról egy héttel ezelőtt mesélt el néhány kulisszatitkot az alábbi werkvideóban:

Még pár hét tehát, és Keanu Reeves John Wick, John Constantine és Johnny Mnemonic után Johnny Silverhandként is bevonulhat a popkultúra halhatatlanjai közé. Alig várjuk! (via PlaySation)