A Magyar Nemzeti Múzeum folyamatosan nyitja meg kiállítóhelyeit

A Magyar Nemzeti Múzeum (MNM) országos intézményi hálózatának tagintézményei május elseje óta egymás után nyílnak meg a járványügyi szabályok betartása mellett. A budapesti főépület, a Magyar Nemzeti Múzeum 2021. május 11-től várja az érdeklődőket az egészségügyi és a szociális szféra dolgozóinak rekreációját szolgáló kedvezményrendszerrel.

A látogatók már hétvégén birtokba vehették az MNM Mátyás Király Múzeumát, amely 2020.05.01-jén nyitotta meg kapuit. A nemesvámosi Villa Romana Baláca Kiállítóhely 2021.05.04-től fogadja a közönséget: a Park, a Romkert, a Kőtár egy része és a Fogadóépület újra megtekinthető egyének és családosok számára is, korlátozott létszám mellett. Az MNM Esztergomi Vármúzeuma és a közeli Babits Mihály Emlékház május 7-től nyit ki, és pünkösdhétfőn is hívogatja az érdeklődőket. A Nemzeti Múzeum Vértesszőlősi Kiállítóhelye 2021. május 8-ától lesz újra látogatható a járványügyi szabályok betartása mellett, de egyelőre turistabuszokat nem fogadhatnak a parkolójukban.

Forrás: Magyar Nemzeti Múzeum


A Magyar Nemzeti Múzeum sárospataki Rákóczi Múzeuma, a nyírbátori Báthori István Múzeuma és a vajai Vay Ádám Muzeális Gyűjteménye 2021. május 8-án 10 órakor nyit. Az MNM Rákóczi Múzeumában a Vörös-toronyba induló csoportlétszám 20 fő, kivételt jelentenek az együtt érkező, nagyobb létszámú csoportok. A múzeumpedagógiai foglalkozás előzetes regisztrációhoz kötött.

Május 8-án, szombaton nyit ki a balassagyarmati Palóc Ház, a közeli Palóc Múzeum viszont csak május 11-e, keddtől lesz látogatható. Ezen a napon nyit ki Budapesten a Magyar Nemzeti Múzeum főépülete, ahol tárlatvezetéseket és múzeumpedagógiai foglalkozásokat is igényelhetnek a látogatók, előzetes regisztráció útján. A kiállítások megtekintése 2 órás idősávokban zajlik majd. Az épületben egyszerre 250 fő tartózkodhat, ezért a múzeum előzetes, online jegyvásárlásra biztatja a látogatókat. A Nemzeti Múzeum ekkor indítja el a „Múlt nagyjai – jelen hősei” kampányát, hogy a koronavírushoz kapcsolódó első korlátozások kétéves évfordulójáig, 2022. március 11-ig, előzetes regisztráció után, a hét meghatározott napjain ingyenesen fogadja a múlt nagyjait bemutató történeti kiállításaiban a jelenkor hőseit, és egyúttal arra kéri majd a közönséget, hogy az erre létrehozott felületeken mondják el történeteiket, köszönjék meg a mindannyiunkért folytatott önfeláldozó munkát.

Forrás: Magyar Nemzeti Múzeum


A „Múlt nagyjai – jelen hősei” kampányhoz ugyancsak kapcsolódó Semmelweis Orvostörténeti Múzeum szintén május 11-től várja a látogatókat, az állandó kiállítása mellett az Oktatás, hagyomány, innováció - A Semmelweis Egyetem 250 éve című időszaki tárlattal, emellett folytatódik az ősszel elindult Várószoba kortárs művészeti projekt. Az Arany Sas Patikamúzeum május 13-án nyílik, ezt követően csütörtöktől vasárnapig lesz látogatható.

Ugyancsak 2021. május 13-ától tárja ki kapuit Sárazsadányban az MNM Rákóczi Múzeumának Néprajzi Kiállítása. A folyamatot a Pilisszentléleken található Szlovák Tájház zárja, amely május 15-től, szombattól fogadja a kirándulókat.

Forrás: Magyar Nemzeti Múzeum


A Magyar Nemzeti Múzeum munkatársai kérnek mindenkit, hogy fokozottan figyeljenek a járványügyi szabályok betartására és az egyes intézmények speciális kéréseire. Az Intézmény minden dolgozója élménygazdag szórakozást kíván a visszatérő látogatóknak!

Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu