Boldog születésnapot, Robert Capa!

110 éve született Robert Capa. Ebből az alkalomból október 21-én és 22-én kedvezményes belépőjeggyel várja látogatóit a Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ.

Az állandó Capa kiállításra szóló teljes árú belépő 4000 Ft helyett 3000 Ft, a kombinált teljesárú belépő 6000 Ft helyett 4500 Ft, amivel az André Kertész fotográfiái és a két újonnan nyílt kortárs kiállítás - a Határátlépések. A képek politikája című és az ENERGIA: újraelosztás és mértéktartás című - is megtekinthető.

Forrás: Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ

Szombaton és vasárnap 11.00, 13.00 és 15.00 órakor a kiállításra szóló belépővel megtekinthető Kékesi Attila: Közel Capához című 50 perces dokumentumfilmje is.

„Hogyan lehet egy olyan emberről filmet készíteni, akinek hatalmas legendáriuma van, és minden irányból ellentétes véleményeket, meggyőződéseket hallani róla? Kékesi Attila dokumentumfilmje erre az ellentmondásra próbál választ találni. A néző közeli barátok visszaemlékezései alapján alkothat képet Robert Capáról, a világhírű magyar származású fotóművészről. A készítők arra törekedtek, hogy a film segítségével közel kerüljünk a legendás fotóshoz, ezért is választották a Közel Capához címet."

2023. október 23-án a Capa Központ zárva tart.