MEGJELENT: Aurora Borealis – Északi fény

HOGY MI IS EZ A KÖNYV? Pillanatképek sora: két kivételes nő, egy színész és egy rendező – miközben forgat, játszik, rendez – az életéről beszélget, emlékeket idéz. Azt mondják, ők már többet nem filmeznek – de mi reméljük, hogy még igen.

Két művész a felvillanó északi fényben, túl a nyolcvanon: Törőcsik Mari és Mészáros Márta. A pályáról, a színház- és filmművészet múltjáról, jelenéről, halhatatlan emlékű pályatársakról, kalandokról csevegnek felszabadultan; aztán jóval szomorkásabban a súlyosabb és örök érvényű dolgokról: női sorsokról, háborúról, túlélésről.

Tehát mi is ez a könyv voltaképpen? Művészi hitvallás, tudástár, pletyka, rezignált életbölcsesség – s mindez a közös alkotás folyamatát, az Aurora Borealis születését kíséri. A filmét, amely a valóban megélt női sorsok és élettragédiák tablója – az utolsó szemtanúk vallomása a háborús idők borzalmairól, de leginkább mégis emberségről és szépségről. Ott ülnek a sziporkázó, ám egyre halványuló északi fényben, és csak mesélnek nekünk.

 

A könyv életre kel!
Pataki Éva - Mészáros Márta - Törőcsik Mari: Aurora Borealis – Északi fény kiterjesztett valósággal!

Mi is az a LIVEPRINT?

A LIVEPRINT egy crossmédia megoldás. A kifejezés arra utal, hogy több média van jelen a folyamatban. Jelen esetben a nyomtatott és a virtuális valóság. AR, azaz kiterjesztett valóság. A rendszer a mobiltelefonon keresztül felismeri a kinyomtatott képet, és lehívja a hozzá tartozó virtuális tartalmat. A tartalmak a valós térben jelennek meg.

A felhasználó az okos eszközére letölti az ingyenes LIVEPRINT alkalmazást a Google Play vagy App Store áruházakból, majd az eszközt a képre tartva automatikusan elindulnak a kapcsolt tartalmak.
A könyv a nyomtatott média, a virtuális csatolmányok pedig az animációk és hangfájlok, illetve a borítón található videó az alkotókról.