26 év börtön várhat Ezra Millerre

A közelgő The Flash sztárja ellen Vermontban indítottak bírósági eljárást, ahol még májusban tört be egy házba. Az ámokfutó színész ártatlannak vallotta magát.

Az eset után zajló nyomozás során a rendőrség megállapította, hogy

Ezra Miller május 1-jén betört egy vermonti villába, amelynek lakói éppen nem tartózkodtak otthon, és ellopott pár üveg alkoholt.

Mivel a hiányzó tulajdon kárértéke nem éri el a 900 dollárt, ez csak kis értékű lopásnak, azaz szabálysértésnek számít, és maximum egy évig terjedő börtönbüntetéssel és ezer dolláros bírsággal sújtható.

A betöréses lopás azonban bűncselekmény, amit 25 évig terjedő börtönnel és úgyszintén ezer dolláros bírsággal büntethetnek, szóval a legrosszabb esetben összesen 26 év börtön (és 2 ezer dolláros büntetés befizetése) várhat a rakoncátlan sztárra.

„Ezra Miller ma reggel ártatlannak vallotta magát az egyrendbeli betörés és az egyrendbeli lopás vádjában a Vermonti Fellebbviteli Bíróságon,

ahol egyúttal elfogadta a bíróság arra vonatkozó határozatát, hogy nem lép kapcsolatba a sértettekkel. Ezra szeretné megköszönni a szeretetet és a támogatást, amit családjától és barátaitól kap, hiszen mindez alapvető jelentőségű jelenlegi mentális állapotában” – közölte hétfőn a színész ügyvédje, Lisa B. Shelkrot.

Forrás: Tristan Fewings / Getty Images


Ahogy arról korábban többször is írtunk, nem ez az egyetlen balhé, amit Miller a közelmúltban elkövetett. Hawaii tartózkodása során

kétszer is letartóztatták egy hónapon belül

(egyszer rendzavarás és zaklatás, egyszer pedig testi sértés miatt), míg korábban egy izlandi bárban fojtogatott egy nőt, egy nőismerősét pedig berlini otthonában fenyegette.

Augusztusban a sztár (ahogy azt szintén megírtuk) nyilvánosan bocsánatot kért múltbeli viselkedéséért, és bejelentette, hogy kezelésre megy. „Az elmúlt időszakban súlyos krízisen mentem át, és csak most jöttem rá, hogy

komplex mentális betegségben szenvedek,

ami miatt már meg is kezdtem a kezelést. Szeretnék bocsánatot kérni mindenkitől, akit múltbeli viselkedésemmel megijesztettem és felizgattam. Mindent el fogok követni, hogy ismét egészséges, normális és tevékeny életet éljek” – hozta nyilvánosságra egy közleményben még akkor a színész.


(via Variety)