5 dolog, amit nem tudtál a Halálos iramban: Ötödik sebességről

  • PORT.hu / PORT.hu

A Halálos iramban széria ugyan korábban se volt egy bukott széria, de az ötödik epizóddal lett igazán nagy siker, valóságos vízválasztó volt. Most elárulunk néhány meglepő, vagy csak simán vicces érdekességet a filmről, amit nem biztos, hogy tudott.

1. Itt minden igazi 

A vonatos jelenethez nem használtak sem maketteket sem pedig számítógépes animációt, hanem kaszkadőrök segítségével vették fel az egészet. Döbbenetes, de minden, amit abban a jelenetben látunk, az valódi. Az autós szériát ugyanis rengeteg kritika érte, hogy túl gáz a sok effekt bennük, az autórajongóknak túl mű ahhoz, hogy igazán bele tudják élni magukat az akcióba, úgyhogy Justin Lin rendező úgy döntött, hogy mindent, amit lehet, igazi autókkal és kaszkadőrökkel old meg. Nagyon kevés CGI-t használtak végül.

2. Milyen lenne Dwayne Johnson nélkül?

Hobbs szerepében a korábbi pankrátor, mára mindnyájunk kedvenc filmes izomkolosszusává váló Dwayne „The Rock” Johnson tűnik fel, aki aztán állandó karakter lett a szériában. Viszont eredetileg egészen máshogy képzelték el a figurát, ugyanis Tommy Lee Jones-t akarták a szerepre. Fura elképzelni vele.

3. Majdnem leghosszabb

Ez volt az első film a szériában, ami meghaladta a két órás játékidőt, a korábbi epizódok mind rövidebbek voltak, mint két óra. Viszont most már nem ez a leghosszabb Halálos iramban film, bár a hatodik rész a maga 2 óra 11 perces játékidejével pont egy perccel rövidebb lett, a hetedik epizód 2 óra 17 perc, így az a leghosszabb.

4. Minden részlet a helyén

A vonatos balhénál látni lehet egy sebet Vince jobb karján. Ez még az a sebe, amit a legelső epizódban szerzett, amikor egy fémdrót vágta el a kezét. Apró részlet, de bizonyítja, hogy nagyon aprólékosan ki lett dolgozva a film.

5. Még a színésznő is meglepődött - szpojlerveszély!!!

Michelle Rodriguez a hatodik rész sajtókörútján elárulta, hogy a film végi fordulatról – és innentől csak az olvassa tovább, aki már látta a filmet, vagy nem zavarja, ha valaki lelövi neki a végét – amikor Letty fotója Hobbs asztalán landol, ezáltal jelezve, hogy mégsem halt meg, sőt, benne lesz a következő részben, neki is meglepetés volt. Neki nem szóltak róla, hogy feltámasztják a karakterét, és így a moziban ülve tudta meg, hogy benne lesz a következő filmben. Nagy bajban lettek volna az alkotók, ha nem vállalta volna el a szereplést.

SUPERTV2: Kedd (Május 17.) 21:00