5 színész, aki csak szokatlan feltétellel vállalt el egy-egy szerepet

Valaki rendezni akart, valaki másik filmet finanszírozni, más meg csak simán nem engedte, hogy beleszóljanak a diétájába.

A színészet is egy munka, és mint ilyen, el kell végezni, vagyis abból kell dolgozni, amit kap az ember. Ám vannak esetek, amikor a színész bizonyos feltételekhez köti, hogy elvállalja-e az adott szerepet: ez általában több pénzt vagy nagyobb beleszólást jelent a forgatásba. De vannak kivételes esetek, amikor a színész valami furcsa dologhoz köti az adott szerepet - következzen most 5 ilyen megdöbbentő eset.

 

Florence Pugh nem hagyta, hogy beleszóljanak a diétájába

Forrás: Fórum Hungary

 

Ha egy akciófilmben szerepel a színész, akkor bizony muszáj a testalkatát is hozzáigazítania a szerephez. Nincs ez másként a szuperhősfilmek esetében sem, ám amikor Florence Pugh elvállalta Yelena Belova szerepét a Fekete Özvegy-filmben, volt egy kikötése ezzel kapcsolatban. A színésznő nem hagyta, hogy bárki is irányítsa, mit tesz a testével, ideértve az edzést és a diétát.

„Nem akartam, hogy állandóan ellenőrizzenek, és mások gondoskodjanak arról, hogy a »megfelelő« formában legyek.”

A színésznő saját ételt hozott magával, pedig a címszereplőt alakító Scarlett Johansson a saját, egyéni szakácsának a főztjét kínálta neki, de Pugh kifejezetten pihentetőnek találta a főzést. Ráadásul mindenképp igaza van, hogy ezek az irányított táplálkozások és edzések sok felesleges stresszt okozhatnak, hiszen a legtöbb megerőltető jelenetet kaszkadőrökkel veszik fel.

 

Leonard Nimoy azért lett újra Spock, hogy rendezhessen

Forrás: CineMax

 

A nyolcvanas évek elejére Leonard Nimoy már túl volt Spock karakterén, pedig ő volt az eredeti Star Trek legnépszerűbb karaktere. A színész olyannyira nem akarta, hogy ezzel a szereppel azonosítsák, hogy 1979-ben megjelent életrajzi könyvének azt a címet adta, hogy I Am Not Spock (’Nem vagyok Spock’), és azt tervezte, hogy ezután a Broadway-re összpontosít. Ám Harve Bennett producernek mégis sikerült őt visszacsábítania az 1982-es Khan haragja című filmre, azzal az ígérettel, hogy grandiózus temetési jelenetet kap a karakter. Ám

a stúdió nem akart búcsút inteni a közkedvelt karakternek, Nimoy pedig tudta mire vágyik: rendezni szeretett volna.

Így végül megegyeztek, és a színész további filmekben alakította Spockot, cserébe ő rendezhette a harmadik (Spock nyomában) és negyedik (A hazatérés) Star Trek-filmet.

 

Rami Malek nem játszik csak úgy terroristát, még James Bond kedvéért sem

Forrás: MGM

 

Miután Rami Malek megkapta a legjobb férfi főszereplőnek járó Oscar-díjat a Bohém rapszódiáért, kifejezetten keresett színész lett. Ez azt is jelentette, hogy mikor megkeresték, hogy legyen a főgonosz az új James Bond-filmben, a színésznek volt egy kikötése, mielőtt elvállalta a szerepet. Malek alakítja Safint, a terroristát a Nincs idő meghalni című, 25. Bond-filmben, ám ehhez az kellett, hogy

a karakter cselekedetei mögött ne legyen semmiféle vallási vagy ideológiai indíték.

A színész büszke egyiptomi felmenőire, ezért azt mondta a producernek, hogy semmi ilyesmivel nem szórakozna szívesen, szóval ha ezt garantálják, akkor vállalja a szerepet.

Ez is érdekelhet

Dwayne Johnson szerződésében van egy kitétel, ami miatt nem verhetik laposra a vásznon

Egy fura záradéknak köszönheti, hogy a vásznon még mindig veretlen.

Tovább

 

Bill Murray a Szellemirtókkal finanszírozta a szerelemprojektjét

Forrás: Columbia Pictures

 

Bill Murraynek volt egy nagy vágya: szeretett volna egy filmet William Somerset Maugham Borotvaélen című regényéből. Igaz, már 1946-ban készült egy adaptáció, ami nálunk A borotva éle címet kapta, ám a színész egy saját verziót akart. Egyetlen gond volt csupán: nem volt, aki finanszírozza. Aztán hirtelen az ölébe hullott egy szerepajánlat, ami azóta ikonikussá nőtte ki magát: Harold Ramis és Dan Aykroyd ekkoriban készültek leforgatni a Szellemirtók című filmjüket, de nehezen találtak harmadik főszereplőt.

Murray azzal a feltétellel vállalta, ha a Columbia Pictures finanszírozza a Borotvaélen-adaptációt.

A stúdió belement, így Murray kipróbálhatta magát drámai szerepben, és eljátszotta minden idők egyik legikonikusabb karakterét dr. Peter Venkman személyében. A Borotvaélen végül közepes kritikákat kapott, talán nem is sokan emlékeznek rá, viszont nehéz úgy beszélni Murray-ről, hogy ne kerülne szóba a Szellemirtók.

 

Margot Robbie több Barbie babát kért a Barbie-ba

Forrás: Warner Bros.

 

Sokan gondolták, hogy Greta Gerwig filmje sikeres lesz, de arra talán senki nem számított, hogy millió dolláros kasszasiker lesz. Azt viszont valószínűleg senki sem gondolta, hogy főszerepet játszó Margot Robbie egy olyan kéréssel fog előállni, ami egyáltalán nem jellemző a sztárokra:

a színésznő azt kérte, több Barbie legyen a filmben, vagyis más színésznők is jelenjek meg az ikonikus baba szerepében.

„Ha a Mattel nem hajtotta volna végre ezt a változtatást, nem mentem volna bele a Barbie-filmbe.” - mondta Robbie. A döntést azzal indokolta, hogy szerinte nem kéne azt üzennie a filmnek, az az egyetlen és tökéletes Barbie-külső, ahogy ő megjelenik a filmben.

 

(via Looper)