Ajánlatunk szombatra

Arra az esetre, ha még otthon maradnátok, vagy a jóidő mégse úgy alakult, válogattunk nektek programokat. Lapozgassátok szeretettel! Ja, és persze kiülhettek géppel is akár.

Mazsola és Tádé

Online, április 24., 10:00

"Tartsuk meg Tádét, Manócska! Tartsuk meg!" - kérleli Mazsola Manócskát, amikor megtalálják a kis tengerimalacot. Mazsola később százszor is megbánja, hogy befogadták a malackát, hiszen az nála sokkal kisebb, gyámoltalanabb és nem lehet vele akkor és úgy játszani, ahogy Mazsola szeretne. Az olykor szigorú, ám mindig megértő Manócska segítségével Mazsola jószívűsége újra meg újra felülkerekedik dacosságán. Tudj meg többet!


Freud Café: Fiúnak vagy lánynak születünk, vagy azzá válunk?

Online, április 24., 10:00

A nemi szerepeket, a nemi identitást érintő kérdések az utóbbi időszakban heves vitákat váltottak ki a világ sok részén, így Magyarországon is. Sok szempontból lehet megközelíteni ezt a kérdést, és gyakran keveredik is, hogy éppen jogi, társadalmi, orvosi, pszichológiai vagy politikai természetű érveket használnak-e a vitázó felek. Az előadásban kizárólag pszichológiai – illetve az ezt részben megalapozó biológiai és orvosi – szempontok szerint vizsgálják a témát.


Mátyás király juhásza

Online, április 24., 10:30

Senkinek a világon nincsen olyan kincse, mint Mátyás király aranyszőrű báránya. Őrizteti is a bölcs király éjjel-nappal. Legbecsületesebb juhásza, Gergő úgy eteti-itatja, gondozza, vigyázza a kis jószágot, mintha saját édestestvére lenne. A Szigligeti Színház előadása.


Holle anyó

Online, április 24., 10:30

Holle anyó nem csupán a hóesésért, de az évszakok változásáért is felel: különös öregasszony, félig tündér, félig boszorkány, aki az idők kezdete óta őrködik a természet fölött. Az óvodás és kisiskolás gyerekeknek szóló előadás sok verssel és zenével meséli újra a jól ismert történetet.


Mátyás, a világ királya

Online, április 24., 11:00

A Magyar Nemzeti Táncegyüttes Mátyás királyról szólómesék és történetek birodalmába hívja a nagyobbacska gyerekeket. A tanulságos történetek elmesélése során segítségünkre lesz Mátyás király udvari történetírója (vagy inkább okos udvari bolondja?), a híres Galeotto Marzio. Az ő segítségével megismerjük az igazmondó juhászt, Mátyás szép és okos feleségét; Beatrix királynét éppúgy, mint a gonosz kolozsvári bírót, sőt azt is megtudhatjuk, hogyan is lett király a magyarok vezérlő csillaga: a mi igazságos Mátyás királyunk.


Komolyzene elvitelre - AAPD

Online, április 24., 18:00

Áprilisban ismét az IF Kávézóban képviseli a klasszikus zenét az AlisAdam Piano Duo, azaz Baráz Alisa és Ádám. Minden érdeklődőnek szeretettel - komolyzenei kalandozás élőben az IF Café-ból!


CovAid 2021 | Jótékonysági Segélykoncert az Egészségügyi Dolgozókért | S8 Live Stream

Online, április 24., 18:00

A jótékonysági kezdeményezés célja az egészségügyi dolgozók mindennapjainak megkönnyítése, akikre leginkább nehezedik a járvány terhe. Zenészek, táncosok és segítők álltak össze az ügy érdekében, életre híva a "Live CovAid 2021" segélykoncertet.


A zsidó

Online, április 24., 18:00

Öt különböző korú, hátterű és intelligenciájú személy (iskolaigazgató, lengyel- és angoltanárnő, testneveléstanár és egy katolikus pap) egzisztenciális érdekből - a jövő érdekében - kell, hogy szembesüljön a múlttal, egy tanári szoba jól ismert és remekül ábrázolt keretei között. Itt!


Esti online tárlatvezetés - Kisszebentől a nagy motívumig

Online, április 24., 18:30

Mit szólnál, ha egy képzeletbeli utazásra invitálnának?
Csontváry útjai kifürkészhetőek, még ha nehezen megszámlálhatók is: önéletrajzából, illetve festészeti remekművein keresztül komplex képet kaphatunk arról, hogy mikor, hol járt, milyen kérdések foglalkoztatták magánéletében és művészetében egyaránt, mi inspirálta őt és hogyan fogadta képeit a közönség. Jó utat!


Mikve

Online, április 24., 19:00

Hadar Galron sok humorral fűszerezett, megrendítően szép története egy női fürdőben játszódik, egy mikvében. A mikve rituális fürdő, ahol havonta egyszer az asszonyok megmerítkeznek, hogy megtisztuljanak, és újra érintkezhessenek férjükkel.


75. Jubileumi Koncert - MÁV Szimfonikus Zenekar

Online, április 24., 19:00

A zenekar növekvő nemzetközi tekintélyét jelzi, hogy világhírű vendégművészek is felléptek budapesti hangversenyein, többek között Maxim Vengerov (hegedű) és olyan karmesterek, mint pl. Jesus Lopez Cobos. A jubileumi koncerten Copland művét Daniel Boico vezető karmesterünk dirigálja, Dvořák IX: szimfóniáját pedig a kétszeres Grammy-díjas Charles Dutoit, akit immár harmadik alkalommal üdvözölhetnek. Hallgassátok szeretettel!


Matrjoska fesztivál - Ráskó Eszter önálló estje

Online, április 24., 19:00

Ráskó Eszter humorista, hogy stílszerűek legyünk: gátakat szakított át azzal, hogy Matrjoska című terhes vlogjában saját terhességéről egészen másképpen beszél, mint az emberek általában. Komolyan, viccesen, őszintén, lazán, kertelés nélkül.


Müpa Home – Richard Strauss: Daphne

Online, április 24., 19:00

Két rendkívüli mű került színre egy estén a Nemzeti Filharmonikus Zenekar és Kocsis Zoltán nagyszabású vállalkozásában, amelynek keretében Richard Strauss ritkán hallható színpadi műveit élvezhette a közönség. A felvétel a Müpa 2015. október 3-i előadásán készült.


FOTÓIKONOK | Exkluzív virtuális tárlatvezetés Bánkuti Andrással

Online, április 24., 19:00

Online program! Exkluzív tárlatvezetés Bánkuti András fotóriporterrel, a Digitális Fotó Magazin főszerkesztőjével, a FOTÓIKONOK - Archívumból történelem | Howard Greenberg Gallery, New York című tárlaton.

 

Haydn-Mozart Plusz II: Mozart, Cimarosa, Grandjany, Haydn

Online, április 24., 19:45

A könnyed szórakozástól a megrázó drámáig ível Takács-Nagy Gábor sorozata, a Haydn–Mozart Plusz legújabb koncertje. Mozart szokatlan apparátust előíró műve és Haydn hangversenyt záró, „szenvedélyes” szimfóniája között ezúttal a bécsi mesterek művészetéből sokat merítő Cimarosa és az a Grandjany kap helyet, aki jelentős szerepet játszott a Mozart által is gyarapított hárfairodalom további bővítésében.


Jazz Generációk: Ungár István & Borbély Mihály & Bacsó Kristóf & Oláh Kálmán Jr.

Online, április 24., 20:00

A Jazz-Generációk előadás célja emléket állítani hazánk kiemelkedő jazz-alapító művészeinek, és színpadra állítani a kor ikonikus művészeit, a középgeneráció aktív jazz zenészeit és a most tanuló új generációt. A havonta jelentkező előadássorozat helyszíne a Budapest Jazz Club.