Állítólag csapadékmentes lesz a hétvége, úgyhogy uccu neki!

Reméljük, tényleg nem mossa el az eső a Belfesztet, ahol szuper koncertek várják az érdeklődőket szerte Budapesten. De van itt más program is, hajrá!

Budapest Folk Fest 2019 - Fonó Budai Zeneház, Hagyományok Háza, Kobuci Kert, május 22-25.


A Budapest Folk Fest az új élmények fesztiválja, ahol elmerülhetünk a hagyományban, legyen az délszláv muzsika, török világzene, vagy cigány táncház. A fesztivál olyan előadókat mutat be a nagyszínpadon évről évre, akiknek művészete a gyökereikből, a hagyományokból táplálkozik folyamatosan újrateremtve, újra gondolva azt.

IKEA FESZTIVÁL a fenntarthatóbb otthonokért - Örs vezér tere, Budaörs, Soroksár, május 25-26.


Mire számíthatsz?
- Megtudhatod, hogyan tették meg ismert bloggerek az első lépéseket a környezettudatos életvitel felé.
- Tudj meg többet az IKEA lakberendezési titkairól személyesen az áruházi lakberendezőktől!
- A különleges divatbemutatón kizárólag fenntartható anyagokból készült kollekciókat mutatnak be.
- A gyerekek vidám és hősies kihívások elé nézhetnek.
Színes programmal várják tehát az IKEA FAMILY klubtagokat.
Ne maradj le az IKEA FESZTIVÁLRÓL, hiszen a fenntarthatóbb világ otthon kezdődik!

BelFeszt - 13. Belvárosi Fesztivál – Budapest, belváros, május 25-26.


A hazai városi rendezvények legnagyobbika, a BelFeszt 2019-ben sem hagyja buli nélkül a fővárost, és május 24. és május 26. között ismét fesztiválhelyszínné változtatja Budapest szívét!
Az V. kerület tereit belakó, esemény idén is több színpaddal, öt helyszínre leosztva, a hazai könnyűzenei és világzenei élet jeles képviselőivel várja a látogatókat. A BelFeszt, ahogy azt már az elmúlt több mint egy évtizedben megszokhattuk, a 13. alkalommal is ingyenesen várja a nyárindító zenei és kulturális élményre vágyókat!

Régi és új álmok – ART CAPITAL 2019 – Szentendre, május 25. - szeptember 1.


Az Art Capital Közép-Kelet-Európa legnagyobb képzőművészeti fesztiválja, amelyet idén negyedik alkalommal rendeznek meg Szentendrén. Az elmúlt három évben olyan jelentős művészek állítottak ki itt, mint például Marina Abramović (USA), Peter Kogler (Ausztria), Victor Sydorenko (Ukrajna), Bill Viola (USA), Jelena Bulajić (Szerbia), Eija-Liisa Ahtila (Finnország), Radu Comșa (Románia), Mohau Modisakeng (Dél-Afrika), Žarko Bašeski (Macedónia), Yoko Ono (USA), Oleg Kulik (Oroszország) vagy Chiharu Shiota (Japán). Az idén május 25-én nyíló fesztivál címe: Régi és új álmok. Szentendre belvárosának 14 helyszínén 16 tematikusan kapcsolódó kiállítás, ezekhez kapcsolódóan pedig 91 önálló program várja a látogatókat.

Szimpla Fashion - Magyar dizájner vásár – Szimpla kert, május 25. 12-18h


Budapest legjobb Magyar tervezői várnak Titeket a Szimpla kertben. Ahol beszerezhetitek a legmenőbb egyedi tervezésű ruhákat, grafikát, táskákat, ékszereket, kerámiákat ,home design cuccokat és mindent ami SZIMPLA FASHION.

Careneval - A segítő aukció – AnKERT, május 25. 14-23h


Az a történet nem új, hogy a szarvasok csodákra képesek. Az őzeknek most azonban csodákra sincs szükségük ahhoz, hogy valami nagy dolgot vigyenek véghez. Képzelj el tíz őzt, tíz életnagyságú poligon-szobrot, ami most az elesettek megsegítéséért siet árkon-bokron keresztül. A szobor-csapatot tíz, a legszínesebb irányból érkező művész öltözteti fel, hogy karneváli hangulatba kerülve felvonuljanak az Anker’tben, és vásárra vigyék a bőrüket a jó ügyért. Az őzek párosával egy-egy olyan alapítványért dolgoznak, amik remélhetőleg sokak életét teszik majd könnyebbé.