Annyira más lett a rap, hogy az X-Faktort meg lehet nyerni egy Leszarommal

Ricsipí és Qka MC, azaz az Animal Canniblas kifejtette véleményét a mai HipHop helyzetéről.

A Wolf Áramlat legújabb részében az egyik legismertebb HipHop formáció, az Animal Cannibals sztorizik a régi időkről, hogy miért nem politizálnak, hogy miért maradnak ki a beefekből, hogy milyen meló leszervezni egy olyan dalt, amiben MINDENKI benne van.

Hiába írt Ricsipí levelet a nemzeti pénzverdének, sajnos nem kerültek fel az 50 forintos érme hátuljára, amikor 30 évesek lettek. Esetleg akkor, ha a formáció megéri az ötvenet. De akkor sincs rá túl sok esélye, mert ennek a pénznek nem ez a stílusa. Ettől függetlenül is már 33 éve ott vannak a köztudatban. Nincs ember, aki ne ismerté legalább a Takarítónő című dalukat. De még vagy egy tucat másikat is lehetne mondani. Az Animal Cannibals az a banda, akik ilyen vidám HipHopot tolnak. Direkt kerülik a kliséket, az olyan tipikus témaválasztást, mint mondjuk a szerelem. Ezt meghagyják másnak. Ugyanígy a politikába sem szólnak bele. Elismerik, hogy van helye a műfajban, lehet ezt dühösen, kimérten és intelligensen is csinálni, de tőlük távol áll a műfaj ezen szegmense. 

Qka MC mondta a beszélgetés egy pontján, hogy

a 90-es évek egyszerűen elpusztíthatatlan.

Az látszott, hogy a 80-as éveket, hamar ledarálták az emberek, de a retro fílinget hozó 90-es évek rendületlenül tarol. Ami pedig a rapet illeti. Egyrészről történt egy nagy változás a felfogásban. Anno nagyon ment az, hogy az mc-k az utcáról jöttek, akiknek nem volt semmijük, csórók voltak, így csak az egyéniségükkel és a szókincsükkel tudtak kitűnni. Akkor a szövegek többsége arról szólt, hogy mennyi mindene nincs az embernek, mármint anyagi javak, menő tárgyak, satöbbi. Ma már ez nem így van. Pont az megy, hogy ki tud jobban felvágni, ki tud nagyobbat mondani. 

Nekem mindenem megvan, te béna vagy.

Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az, hogy egy tehetségkutatót egy tizenéves gyerek a Leszarom című rap dalával tudott megnyerni - fejtette ki Qka MC.

A teljes beszélgetést és a bónusz dalt itt lehet megtekinteni.