Atom szombatom

Macska Guszti kiugrott a kiállításról, hogy magán kívül is ajánljon valamit, és nem is keveset. Ez az ő munkája most. Tánc, gityó, jappó és fejfa a heti kulcsszavak, a határtalan sok zene mellett. És persze online oktatás, hogy a test mellett a tudatot is eddzük. Mindenkinek jót ezen a szombaton!

10. Sissi Őszi Tánchét - SŐT7

Budapest, november 20-26.

November 20. és 26. között tizedik alkalommal rendezik meg a Bethlen Téri Színházban a kerület névadója, Erzsébet királyné – népszerű nevén Sissi – neve napja köré szervezett egyhetes táncfesztivált.
A program idén is a vidéki táncműhelyeket állítja középpontba.

Bass and Guitar Show

Budapest, november 20-21.

Az ország hazai gitár, basszusgitár gyártóival találkozhatsz szemtől szembe és a legújabb, legszebb hangszereikkel. Tedd fel a kérdéseid és még hallani is fogod a választ. A workshopok alatt fejhallgatóval vagy a hangos idősávban lesz a kipróbálásra módod. Így legalább tényleg azt hallod, amiért érdekes lehet a számodra!

Nemzetközi Macskakiállítás és kisállat bemutató

Lurdy Ház, november 20., 10:00

A Macskamánia Egyesület Nemzetközi Macskakiállítást rendez 2021. november 20-án és 21-én Budapesten a Lurdy házban. A kiállításon naponta több száz különleges macska, gyerekprogramok, táp és felszerelés - vásár várja az érdeklődőket. A macskák mellett vadászgörények, tengerimalacok, sünök valamint egzotikus állatok is részt vesznek a rendezvényen.

Online, november 20., 10:00

Mennyire ismered a jogaidat és mennyire tudsz élni velük a gyakorlatban? Ezen a képzésen azokkal a jogokkal ismerkednek meg, amelyek segítségével érvényt szerezhetsz érdekeidnek és formálhatod közösséged életét. Olyan önkénteseket, aktivistákat vagy hátrányos helyzetű embereket várnak, akik szeretnének a társadalmi igazságosságért tenni a jog eszközeivel.

Fák és fejfák - Farkasréti séta

Farkasréti temető, november 20., 11:00

A Farkasréti temetőben több a neves halott, mint a kolozsvári Házsongárdi temetőben és a budapesti Kerepesi úti temetőben együttvéve. Ez Buda egyik legrégebbi sírkertje, közel tízezer híresség végső nyughelye. Farkasrét nem művésztemető, de kiemelten sok művész nyugszik itt, akiknek a sírja mára zarándokhellyé vált.

Asztro-matiné ‘Naprendszer’- csillagászat (nem csak) gyerekeknek

Svábhegyi Csillagvizsgáló, november 20., 11:00

A csillagászok igazából nagyra nőtt gyerekek – például szeretik a nagy durranásokat vagy sokat kérdeznek… A program során a gyerekek könnyen érthető, de annál színesebb nyelvén magyarázzák el az univerzum érdekességeit, interaktív módon mutatják be a jelenségeket, és megválaszolják a gyerekek sokszor egyszerűnek tűnő, de fogas kérdéseit

Japán vásár / November

Kitsune Japán Kávézó és Étterem, november 20., 12:00

Novemberi Japán Bazár! Novemberben is megtartják a japán tematikájú mini vásárt. Újra ott lesz náluk a Kimmidoll, a Japán Cuccok, a Matchameowlatte és a HaNa.

Kebyart Ensemble

Müpa, november 20., 17:30

Kebyart - a titokzatos hangzású név a kebyar és art szavak összekapcsolásából született. Kebyar: a balinéz gamelán gongzene egyik stílusa, illetve műfaja. Art: mint közismert, az angol szó a latin arsból származik, s művészetet jelent.

Instant-Fogas Szombat

Instant-Fogasház, november 20., 18:00

Bulizz több tánc és koncertteremben, a belváros legnagyobb klubjában, ingyenes belépéssel egészen reggelig, ahol rezidens a DJ-k gondoskodnak a hangulatról!

NÉZZ SZEMBE A PROBLÉMÁVAL: A gyerekek lelki egészségéről – tabuk nélkül

Online, november 20., 18:00

Interjú Máté Gábor orvossal. Generációs traumává válhat-e a COVID-19 járvány? Miért van az, hogy egyes családokat traumatizál, míg másoknak lehetőséget ad a mélyebb kötődésre? Hogyan tudjuk feldolgozni ezt az időszakot családi, iskolai, társadalmi szinten? Ezekről kérdezi Máté Gábort Mészáros Antónia, az UNICEF Magyarország ügyvezető igazgatója.

Főzz együtt Steiner Kristóffal! – Élményfőzés élőben, online

Online, november 20., 18:00

A Nosalty és a Knorr elindítja legújabb online főzős eseménysorozatát az ország kedvenceivel, akik az otthonfőzésben is jeleskednek – nem csak kezdőknek!

ColorStar ★25+20★

A38 Hajó, november 20., 19:00

A colorStar idén ünnepli fennállása 25. és második lemeze, a Via La Musica, 20. évfordulóját.  Pszichedelikus tánczene űrutazáshoz. Robbanó televíziók, elektronikus tánczene, pszichedelikus utazás, új dimenziók, party, világzene, belső filmek, lüktető ritmusok, gitáralapú elecktrock.

The Microwaves // peer pressure

Robot, november 20., 19:00

A The Microwaves egy budapesti indie rock együttes. A formáció 2020-ban alakult. Eredetileg az énekes, Daniel Baker, egyszálgitáros projektjének kibővítéseként, ám hamar egy izgalmas új alternatív, indie rock zenekar alakult belőle.

Hooligans, vendég: Killer Surprise

Barba Negra, november 20., 19:30

November 20-án egy ízig vérig Hooligans koncerttel búcsúztatja a zenekar budapesti koncertjeit a 2021-es koncertszezonra.

Lucifer (SWE) I Dead Lord (SWE) • Desszert Feszt Budapest V.

Instant-Fogasház, november 20., 19:30

A Desszert Feszt Budapest, az Instant-Fogas Komplexum és a Cudi Purci Booking bemutat!

Budapest Jazz Club, november 20., 20:00

A fesztivál célja, hogy bemutassa a romák műfajon belüli kimagasló eredményeit, ezzel reprezentálva a roma-jazz jelenét. A klasszikus értelemben vett gipsy-jazz műfajával ellentétben a kárpátmedencei ötvöződés egy sajátos játékmódot jelent, melyben gyakran megjelennek a térségre jellemző hangszerek: a hegedű, a cimbalom, vagy éppen a klarinét.

Pál Utcai Fiúk

E78 - Zsolnay Kulturális Negyed, november 20., 20:00

A Pál Utcai Fiúk 1983 nyarán, Szigetszentmiklóson alakult barátokból, iskolatársakból. A zenekar egy szigetszentmiklósi garázsból nőtte ki magát országosan ismert, immáron 25 éve koncertező zenekarrá. Az egykor pénzfeldobással hangszert választó utcai kölyökbandából verbuválódott zenekar 1990-ben adja ki első lemezét, majd 1994-ig folyamatosan jelennek meg az albumok: Ha jön az álom, Bál, A nagy rohanás, Szerelemharc, Szajhák és Partizánok.

Budapest Jazz Club, november 20., 22:30

A Free BJC Jam Session esteken hétvégéről hétvégére a legismertebb és legnépszerűbb hazai zenészek alkotnak spontán formációkat. A késő éjszakába nyúló örömzenélések alkalmával bármi megtörténhet. Az elmúlt években meglepetésszerűen felbukkanó világsztárok és a legkülönbözőbb országokból érkező hobbizenészek egyaránt csatlakoztak az elsősorban vérbeli bebopot megszólaltató triókhoz.