Csikidám szombat

Jeles nap ez. Napja a kicsit sem csukott főzdéknek, Koreának, és a múzeumoknak is! A címben a fiatalkort idéztem, de leginkább a csillagokat emelném ki mégis a napból (hajrá képzavar!), majdnem keretessé teszik ezt a szombatot az égi vizsgálók. A sok program közt nem vész el a zene, ami ma is az események gerincét alkotja, abból a legnehezebb választani.

Egy izgalmas meteorit előadást követően kísérletben szimulálják a meteorit becsapódást, majd eljátsszák, hogy hogyan menthetnék meg a Földet egy aszteroidától!? Miután jól kijátszottátok magatokat a kezetekbe is vehetitek az igazi égből hullott meteoritokat, sőt még mikroszkóppal is megvizsgálhatjátok ezeket a különleges égi csemegéket.

A Magyar Nemzeti Múzeum által minden évben, e felhívás mentén szervezett Múzeumok Majálisán idén a múzeumok közösségformáló erejét szeretnék kiemelni, megfelelve az új évezred kihívásainak: a fenntarthatóságnak, a digitalizációnak és tudásközvetítésnek.

Május 21-én, szombaton kinyitnak a magyar kisüzemi sörfőzdék, visszatér a Nyitott Főzdék Napja!
A Nyitott Főzdék Napján a sörkóstolás és vásárlás mellett lehetőség lesz a sörfőzdék működésének, a sörkészítés folyamatának, illetve a sör alapanyagainak megismerésére.

Május 21-én a Millenáris G épületébe és udvarára beköltözik Korea. Ezen a napon repülőjegy és utazás nélkül úgy érezheted, hogy Szöul egyik nyüzsgő városrészébe csöppentél. Minden korosztály talál kedvére való kulturális programokat. Nagyszínpadunkon tradicionális zenei bemutatókkal, K-pop tánc produkciókkal, extrém taekwondo show-val és sok más izgalmas műsorral várnak.  

RAIN-Esőcirkusz

Fővárosi Nagycirkusz, május 21., 15:00

A különleges vizes technika igazi kuriózum a magyar cirkuszművészet történetében, ennek köszönhetően egy egyedülálló vízi cirkuszi show-t láthat a közönség Budapesten. Az ismerős porond hol fényjátékos szökőkúttá, hol csendes tóvá, hol háborgó tengerré változik át – így egészítve ki a fellépő művészek csodálatos produkcióit.    

2022-ben a Lick The Click! és a LavaLava az egész nyárra egyesítette energiáit és egységben hozza el nektek a legjobb szombat délutánokat a városba. Rezidensek: Isu (Lick The Click!), DJ Crimson (Lick The Click!), Tolo (LavaLava), Falcao (LavaLava)   

Ünnepeljük együtt, hogy visszatér az élet, hogy újra felhangzanak a Budapest Bár nagyszerű dalai a Müpában! A zenekar most is készül újdonságokkal, ráadásul a megszokott csapat kiegészül egy sokoldalú vendégművésszel, Pokorny Liával. A Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben részben megújult repertoárral és természetesen a régi kedvencekkel érkezik a Farkas Róbert vezette együttes, valamint a jól ismert sztárénekesek.

Moszat Brigád - live Kacsakő

Kacsakő Bisztró, május 21., 17:00 

„Nagyjából 10 éve játszanak mindenféle instrumentális zenét, a jazztől a népdalokig, a funkytól a bossa nováig. Sok saját szám mellett elővesznek ismert és kevésbé ismert feldolgozásokat, átdolgozásokat is.
Vidám baráti kocsmazene!"

Othello

Katona József Színház, május 21., 19:00

Jago meggyőzte Othellót, hogy Desdemona hűtlen; volt-nincs, elveszett. Othello féltékeny, mint egy vadállat. Nincs más: a jót el kell választani a rossztól, a testet a lélektől. Vad, rémes tett, barbár, bűnös és fölösleges; értelmünk visszahőköl tőle. És mit tesz a szívünk? Veri hozzá a tamtamot.  

Visszatérnek a CSIKIDAM nagyágyúi az ARÉNÁBA! 2022.05.21-én egy Magyarországon egy SOHA NEM látott CSIKIDAM show-ra kerül sor. A CSIKIDAM az életöröm, napfény és a ritmus közös egyvelege. Egy olyan életérzés, amit ha meghall az ember minden porcikája mozog. Az ARÉNA színpadán Szikora Robi és az R-GO egy nagyon különleges és látványos party keretében mutatja be az elmúlt 40 év slágereit amelyek meghatározták az akkori illetve a mai fiatalok szórakozását.  

A zongorista Sam és a regényíró Tusker elindulnak egy régi lakóautóban, hogy az őszi Angliát átszelve meglátogassák családjukat, barátaikat és a múltjuk fontos helyszíneit. Ez a nagy utazás lehet, hogy sok mindentől a búcsút jelenti. Az együtt töltött idő a legfontosabb, ami még megmaradt számukra.  

Az Analog Balaton egy 2017 óta működő, budapesti bázisú, elektronikus zenei duó. A zenekar arra törekszik, hogy a pop/rock dallamosságát és az elektronikus zene monotonitását ötvözze, és ezáltal egy egyedi hangzásvilágot hozzon létre.  

Az Irie Maffia története - szimfonikus koncert

Margitszigeti Szabadtéri Színház, május 21., 20:00

Egy határtalanul energikus koncerttel nyitja meg kapuit 2022-ben a Margitszigeti Színház! Az Irie Maffia koncertjei mindig fergeteges hangulatot varázsolnak, megénekeltetik a közönséget, felrázzák a hangulatot.   

A Rendezvénykellék Kft. bemutatja: Balázs Elemér Group

Budapest Jazz Club, május 21., 20:00